"Купувач" – първенец в преференциите в Стара Загора

Резултатите на Юсни Ибрям изненадали и съпартийците му
29 окт 2015 09:11,
10
"Купувач" – първенец в преференциите в Стара Загора
Снимка: кадър Нова Телевизия

Разследван за купуване на гласове влиза във властта с над 600 преференции. Юсни Ибрям буквално скочи в местния парламент в Стара Загора от 26-о на второ място, разказва Нова телевизия. 

През 2013 година мъжът призна пред съда, че е купувал гласове в полза на ДПС, но впоследствие оспори самопризнанията си и беше оправдан. Смени и партията и на тези избори се яви като кандидат не на ДПС, а на Реформаторския блок – от квотата на партията на Корман Исмаилов.

643 преференции осигуриха кресло в общинския съвет в Стара Загора за Юсни Ибрям. Разследван, осъден и после оправдан за търговия с гласове. Останалите около 400 гласа преференциален вот Ибрям получава от централните градски секции, по думите му - с честна агитация, а не с купуване на гласове.

Биографията на бъдещия съветник е повече от съмнителна. Признава пред съда, че през 2013 година плащал по 44 лева на хора, за да гласуват в полза на ДПС. След това обжалвал и изчистил съдебното си минало.

Включването му в листа на Реформаторите от партията на Корман Исмаилов се оказа изненада за съпартийците му. Някой от тях дори се отказаха от участие в изборите.

Общо становище на Реформаторите дали Ибрян да се откаже от властта засега обаче няма. Изборът си е негов, смята водачът на листата и вече общински съветник Румен Димитров. Партийната дисциплина спазват дори и тези, които искат повторно преброяване на преференциите заради възможността все пак да станат общински съветници.

Шефът на партията на Корман Исмаилов в Стара Загора Сунай Хаджъ заяви, че няма причина Юсни Ибрям да се оттегля от спечеленото място в общинския съвет. Така след двата си мандата като съветник от ДПС, разследваният за купуване на гласове Ибрян очаква третия, но вече като представител на Реформаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Най-големия смях, е че има повече събрани гласове от кандидата им за кмет и го измества. Извън София реформаторите са трагедия, никой не се връзва на сините отломки:) А това, че има 600 преференци от централната част, означава само едно, тези избори бяха пълно менте, като всички други
7
0
 
3
 
! Отговори
Пичай преди 8 години
Страши кадри има Реформаторския блок. Всичките са културни и цивилизовани европейци.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички избори са все по голям фарс от предишните. Пародия на демокрация. Пародия на държава. Пародия на президент. Пародия на парламент.
5
1
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
А трябва да ходиш
4
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
е затова не ходя по избори
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз искам да попитам щом е престапление да се продавт гласове защо няма никой в затвора ????? този престъпник си призна и какво от това сега ще си безчинства в стара загора. а какви са последствията за партията копувала гласове ??? арестували еидин двама дреби дилари а КАКВО СТАВА С ХОРАТА КОИТО ДЕФАКТО КОПУВАТ ТЕЗИ ГЛАСОВЕ. ореждат си хубава държавна работа за няколко години или до следащите избори. ЗАЩО ГИ ОСТАВАМЕ ДА НИ ПРАВАТ НА МАЙМУНИ ДО КОГА ЩЕ ТАРПИМ ???
2
0
 
16
 
! Отговори
курбан изнасилов преди 8 години
Реформаторите дават ли си сметка че, субекти като този им режат 10 процента от изборните резултати всеки път като им се спомене името. А коментарите след това на техните съпартийци направо ги закопават.
1
0
 
6
 
! Отговори
haha преди 8 години
Е, то какво има да се коментира тука?