Хората не са крепостни, а ГЕРБ и РБ не са империи

Кунева впечатлена от прецизната работа на Цветан Цветанов
2 ное 2015 09:33,
28
Хората не са крепостни, а ГЕРБ и РБ не са империи
Снимка: БТА, архив

Хората не са крепостни, не сме две империи, които плячкосват един град. Така вицепремиерът и съпредседател на Реформаторския блок Меглена Кунева коментира изказването на здравния министър Петър Москов във Facebook.

"Мисля, че в този момент, точно както преди почти 140 години, един паша пише телеграма на един велик везир. Както и тогава телеграмата е кратка и гласи: "Ваше превъзходителство, Плевен падна".

Още по темата

Това написа Москов по повод резултатите от балотажа в Плевен. Както Dnes.bg писа, Георг Спартански, подкрепен от РБ и ВМРО спечели близо 20% разлика пред кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков.

"Плевенчани са достойни хора, които мислят и знаят как да бъде управляван града им", коментира Кунева в ефира на Нова телевизия.

"Когато ГЕРБ има толкова убедителна победа в цяла България, на мен ми се струва, че най-напред е добре да поздравим партньорите и да кажем отлична работа. Аз съм впечатлена и от работоспособността на Цветан Цветанов, който беше шеф на предизборния им щаб и свърши много прецизна организационна работа", допълни още Кунева.

Във връзка с негативните практики на избори и нужните промени в Изборния кодекс, тя обясни, че идеята на Реформаторите е за машинно гласуване с ясни стъпки как това да се случи. Така ще се избегнат проблемите с броенето на бюлетините и отчитането на преференциалния вот.

Кунева заяви още, че до обяд от РБ ще са готови с предложения по Изборния кодекс. 

"Оттук нататък трябва да се направи стабилно мнозинство в местния парламент и да започнат да се решават проблемите на Плевен", приключи темата Меглена Кунева.

"Тези избори показаха, че хората искат реформи и ги очакват от Реформаторския блок. Нашата голяма задача, заради която хората ни подкрепиха, е да има реформи в здравеопазването, образованието. Искам спешен разговор за антикорупцията", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Цецо купи доста гласове. Как да не се впечатлиш. Но Плевен падна.
17
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
До НЕРИ,непобедимия ти бойко,какъв е,още червената му партиЙна книжка,топли сърцето му,той е най-големия комунист ,в гората от комунисти в герб/ БКП/.
16
0
 
4
 
! Отговори
-10 преди 8 години
"...а тези, които са гласували за ГЕРБ са си мислили, че гласуват за Бойко Борисов."--------------А те да не би да са гласували за някой друг? Кметовете са пионки на централната власт. Те нямат никакви смислени правомощия, е ли пък бюджет. Ако държавата не им отпусне пари, не могат два пирона да забият.
15
2
 
5
 
! Отговори
Кунева, преди 8 години
ти си една от тези, които ще помогнете на Боко да закрепости всяко дебилизирано съество, останало на територията. В отплата ще си поминувате покрай Бащицата, кой с концесийка, кой с разпределяне на фондче, пък за теб знаем-европейско председателстване. Прозрачна си като Боко, само малкият змей вкъщи, дето е на годинка не те е разкрил, ама то е щото има важни задачи, да яде, да спи и да пълни памперса. Като му дойде времето и на него ще му светне веднага каква си, ако разбира се не е напуснал.
14
0
 
17
 
! Отговори
бб преди 8 години
ГЕРБ и РБ са като едно семейство,в което не се понасят но не се развеждат заради децата.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KOMUNISTKA,A NE COVEK.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pramova kuneva vinagi pala4inka ti s bkp tu Pasaruva ako Sam na radan taja schte ja mahna Kolko plu bB b predavaneto na slavi i Po tv Sega do bB do zezko zz vobschte golama vartelejka e pramova a da ne govorim sa komunagata Kalfin masnik i nagada4 Goze i toi vse jivkovisti 4engetav a Sega milioneri samo bB e Stoka vel4ev ot gerb kumonist. Obi4a rusnazite masnik bojadji Kara zeza za4eva no pleven sagubihte Bravo na tn
11
1
 
13
 
! Отговори
хамстер преди 8 години
ГЕРБ имат не обединителна идея, а обединителна фигура - ББ. ГЕРБ не е идеология, а култ, както беше и НДСВ.Личностите ги създадоха, оттеглянето им ще ги разпусне - все някога. Просто е.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РБ ПФ АБВ--"НИЙ СМЕ С ТАЗ -КОЯТО Е НА ВЛАСТ"...А ПО-ТОЧНО ТЕ СА ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ-ПОДКРЕПЛЕНИЯ...
9
0
 
13
 
! Отговори
кочо преди 8 години
А тази дама - срама няма,защото никога не е имала и едва ли ще има.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата управленска мафия с раирани пижамки и в затвора. На тези не им пука грам за народа единствено мислят как да умножат милионите си. Какво разбира Куневица под отлична работа ? Да откраднеш от държавните пари и да ги раздадеш на ромите за да гласуват за теб това е престъпление, защото купувачите се знаят и те не са от АТАКА а от ГЕРБ, Реформатори и АБВ. Нашите роми получиха двойна дажба от ГЕРБ и АБВ. Кога най-накрая от БСП ще си признаят , че са ултра дясна партия и харата не ги признават.
7
5
 
21
 
! Отговори
Площад на Съгласието преди 8 години
ГЕРБ и РБ не са империи, а са само две мутренски групировки. Не ги оставяйте да ви грабят 5 века!
6
1
 
0
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 8 анонимник. А в Северна Корея как е? Дали да не си направиш труда да провериш какви са процентите в други нормални демократични държави.
5
1
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Демокрация в БГ = 4 кебапчета една кутия цигари и 4 бири-- както имаше едно рекламно лого за България -Easy to find--- така и нашата Демокрация е -Made in BG -после се тупайте в гърдите -какви велики политици сте- и всъщност ??- каква е тази радост ? - каква е тази битка за някакви си селски градчета и селца- и на децата от 1 клас е ясно - за да КРАДЕТЕ -
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО ЗА МАТЕМАТИЦИ!31 % от 31 % гласували на двата тура - колко прави?Отговор - всички, които са на държавната трапеза!
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на другаря Борисов снощи. Насълзиха ми се очите. Направо си спомних за другаря Живков.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, направо се върнах в миналото! Всенародни веселия, Вожда издърпва "нежно" ушите на отгледаната опозиция и раята доволно отива да спи, преди да я подпукат на нова сметка. А все раправят, че нямало машина на времето...още утре отивам да си потърся малкко червена коприна, за пионерска връзка.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевен се е освободил от ... ГЕРБ?!Такава теза би била немислима доскоро!Но ще е много популярна в близко бъдеще!И когато България се освободи от наследника на БКП - ГЕРБ, можем да си помислим за това, що е то демокрация ...