МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не

Полицейският главсек призова към успокояване на страстите
176
МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не
Главсекът на МВР при полицаите вчера. Снимка: БТА

Социалните придобивки на полицаите остават, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов след анонсираната сутрешна среща при ремиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Костов уточни, че обявените промени ще важат за новопостъпилите в системата.

Още по темата

Така при пенсиониране сега униформените ще получават брутни заплати според прослуженото време, но не повече от 20 - както и досега. Запазва се и порционът за храна, а прослуженото време ще влиза в основната заплата.

"Категорично не следва да има поводи за напрежение", подчерта той.

Костов беше категоричен, че ще има наказания за вчерашните блокади на пътищата на страната.

Припомняме ви, че първоначално бе анонсирано поголовно отнемане на привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната, както и частично съкращаване на социалния им пакет.

Снощи МВР шефката направи опит да потуши напрежението сред подвластните й, като обеща, че няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази.

Тя обясни, че за най-болезнения аспект от реформите (съкращаване на парите при пенсия от 20 на 10 заплати, премахване на класа прослужено време – бел.ред) има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност", нещо, което стана факт сега, макар и без нейно участие, защото се оказа, че тя е на визита във Великобритания.

Преди това обаче униформените вече бяха излезли на непланиран протест в страната. За часове полицаите блокираха ключови кръстовища, проходи и магистрали.

За днес се планират нови протести и блокади на пътища. Дали обаче новината ще стигне до тях, дали ще ги удовлетвори, е въпрос на време да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСъгласен!!!
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнНе съдете от вашия приятел за всички , на него явно не му е мястото там!
102
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак им клекнахте, Г-да управляващи! Никога няма да се реформират силовите структури и съдебната система в тая държава !!! Пак прецаквате БГ данъкоплатец!
101
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам приятел, който казва:"Почнем ли да се потим на работното си място-напускам".Е та той е полицай???? Сигурно има и такива, които заслужават 20 заплати при пенсиониране,но определено много от тях не ги заслужават.Много ми е жал за полицаите,половината са авто джамбази , пенсионират си се на 45 г.,айде и 20 заплати и по живо и по здраво в някоя охранителна фирма.А ние другите ,бачкай до 65-67 ако доживееш.
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей народее, като чета тука на всички Ви други са виновни, никой не търси вина в себе си. До като е така нещата няма да се оправят. Управници, полицаи, съдии, прокурори и т.н., нали са все от нас не са паднали от небето, но по лесно е да не гледаме себе си, а да плюеме другите.....
99
3
 
19
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 8 години
Аз като данъкоплатец отказвам да плащам на корумпирана и некадърна полиция, която доказано не си върши работата, не е способна да пази реда и законността, а камо ли живота и имота на хората, които плащат данъци за това да ги изхранват, да имат "социални придобивки", "порциони" и др. благини. По-добре без полиция, отколкото с тази която в момента само се тръшка за пари и придобивки.
98
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 111 и 123Полицаи съм и съм горда от това, нося униформата си с чест и обичам народа и родината си повече от всичко! Никога не съм си позволявала да коментирам, но ужасно ме боли от негативното ви мнение- нима колегите на границата/например/ нищо не правят за народа и да, наясно съм ,че той плаща заплатите ни, както и заплатите на много други! Спецификата на труда понякога е такава-няма материалнирезултати, има резултати като сигурност, спокойстие и справедлист за всички ни!
97
3
 
4
 
! Отговори
факт преди 8 години
Всъщност каквото и да говори е като Живков преди да падне от власт. Просто до 1 г с сегашния ЕС е свършено ,съответно и с ГЕРБ.Силовите структури се усетиха и действат за да се подготвят за новия диктатор.
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще е докато системата е пълна със социолози, педагози, логопеди и каквито щеш. Истинските ченгета се броят на пръсти и те го отнасят за всичко.
95
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нужна е промяна на закона, разпускане на структурата и конкурси за нови кадри с юридическо образование, физическа пригодност и западни езици, а не торбари, дошли защото навън за нищо не стават. Другото е кьорфишеци. А измислените синдикатчета само пречат на каквато и да е промяна.
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво промениха-нищо. Системата е пълна с 50-60 годишни пенсионери, бивши милиционери, които по цял ден търкат бюрата си и пресмятат стажа си в 1-ва категория и 20-те заплатки при пенсиониране. А на улицата милион безработни млади хора.
93
2
 
9
 
! Отговори
до цирк борисов преди 8 години
Проблемът е ,че вече няма да може да лавира ,ако отстъпи на ченгетата.Народът ще запомни това .И ....Изобщо всичко приключва .Единствено нови избори го устройват,но и там не е сигурно какво ще стане.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До nikotinТова за Грузия съм го слушал! Не е вярно! Ходих до тази страна и не останах с впечатление хората да живеят добре! На летището полицаите се държаха грубо! Така че не заблуждавайте! Бог да ни пази, ако искаме да изглеждаме като Грузия, с ниски доходи, организирана престъпност извън контрол и корупция навсякъде!
91
1
 
16
 
! Отговори
Цирк Борисов преди 8 години
Утре ще кажат, че са размислили и ще отпадне всичко. Сега Тиквун се прави на обиден, но утре ще излезе и ще каже, че в интерес на полицейските семейства, сигурността на държавата, добруването на Галактиката и т.н. всички глупости отпадат. Нали ако не са куките, няма кой да ги пази от любовта народна :) ИПОН и другите бокови мутри няма да стигнат, ако стане напечено. Единствено огромна полиция може да държи робите в подчинение.
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОНТА! ПОНТА! ПОНТА!
89
4
 
9
 
! Отговори
защо ли не съм изнен преди 8 години
Обаче хора дойде ли да управлява жена винаги се стига до кръв ,разпад и фалит .Погледнете историята .Пълна е с такива примери . Примерът от последните месеци - Меркел .Сега и МВР с шеф Бъчварова .Преди време казах на Бойко ,жените ти ще те провалят човече ,той гледа умно и не схвана.Боже,ако дойде и Клинтън сигурно ядрената ще почне .
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучето скача според тоягата. Какви да бъдат нашите полицаи, като управляващите от 25 години са корумпирани, като шефа на КАТ чака парса да му отчитат всеки ден ?!
87
4
 
8
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Ха-ха.Големи *** са в МВР.Искат да кажат,че дъртаци с кореми като на бременна в 6 месец,минимален интелект и нулево КПД са по-ценни от младите момчета,които започват?Нали се сещате как ще реагират тези,които са постъпили в рамките на година или две? Ако са поне малко стабилни хора и имат достойство ще напуснат.Това е подигравка.Как очакват младоците са искат да бачкат там при такива явни двойни стандарти?48 часа това родиха "умните" им глави и му викат "дръпване",но е връщане назад.
86
0
 
12
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
Точно куките гласуват масово за това недоразумение Тиквун Рапонов. И точно те го пазят от народната любов.
85
1
 
14
 
! Отговори
до 111 и 123 преди 8 години
Наясно ли сте, че този народ ви плаща заплатата, а вие не вършите нищо в услуга на този народ, вие само изпълнявате и прикривате престъпните схеми на началниците си и на техните началници. Щом сте такива бойци против престъпността и след като явно няма никакви резултати от вашата работа (и може би някой ви пречи да я вършите), КОЛКО ОТ ВАС излязоха пред медиите и казаха, че някой им пречи да си вършат работата (началници, колеги и т.н.). Какви полицаи сте вие въобще, какви пазители на реда и законността сте? Не ви ли е срам? Защото нас ни е срам от вас!