МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не

Полицейският главсек призова към успокояване на страстите
176
МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не
Главсекът на МВР при полицаите вчера. Снимка: БТА

Социалните придобивки на полицаите остават, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов след анонсираната сутрешна среща при ремиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Костов уточни, че обявените промени ще важат за новопостъпилите в системата.

Още по темата

Така при пенсиониране сега униформените ще получават брутни заплати според прослуженото време, но не повече от 20 - както и досега. Запазва се и порционът за храна, а прослуженото време ще влиза в основната заплата.

"Категорично не следва да има поводи за напрежение", подчерта той.

Костов беше категоричен, че ще има наказания за вчерашните блокади на пътищата на страната.

Припомняме ви, че първоначално бе анонсирано поголовно отнемане на привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната, както и частично съкращаване на социалния им пакет.

Снощи МВР шефката направи опит да потуши напрежението сред подвластните й, като обеща, че няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази.

Тя обясни, че за най-болезнения аспект от реформите (съкращаване на парите при пенсия от 20 на 10 заплати, премахване на класа прослужено време – бел.ред) има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност", нещо, което стана факт сега, макар и без нейно участие, защото се оказа, че тя е на визита във Великобритания.

Преди това обаче униформените вече бяха излезли на непланиран протест в страната. За часове полицаите блокираха ключови кръстовища, проходи и магистрали.

За днес се планират нови протести и блокади на пътища. Дали обаче новината ще стигне до тях, дали ще ги удовлетвори, е въпрос на време да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
16
 
! Отговори
до 111 преди 8 години
Защо не се организирате срещу мафията и групировките така сплотено, както се организирате щом стане дума да ви отнемат привилегиите? Колко от вас прикриват престъпления, които са видими и за слепците (камо ли за"професионалисти" като вас)? А колко от вас си затварят очите за престъпното бездействие на корумпираните си колеги (ако въобще сред вас има некорумпирани, но да прикриваш престъпление също е престъпление, нали?)???
83
1
 
11
 
! Отговори
Истината е една ! преди 8 години
Тиквата подкара България към фалит и анархия. Вече втори път взимаме по няколко милиарда нови кредити. Ако издържи още 1-2 години, Боко ще е взел и откраднал още поне 10 милиарда. После и правнуците ви ще ги изплащат и ще ви псуват.
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе знам в другите държави така ли е настроено обществото срещу полицаите ?!Едва ли-по-скоро имат респект, уважение и спазване на законите....защото обществото там си дава сметка колко отговорна, рискова и благородна е тази професия! Професия?! По-скоро кауза и себеотдаване за доброто и спокойствието на обществото! Но кой ли го разбира?!Само хората в системата!Жалко,наистина!
81
3
 
7
 
! Отговори
до 111 преди 8 години
Защо стават полицаи тогава?Ако е заради чувство на дълг щяха да излязат публично и да кажат кой им пречи да работят (защото всички знаем, че определено никаква полезна работа не вършат за този, който им плаща заплатата, а именно НАРОДА).Защо стоят та и мишкуват, докато не дойде време за пенсийка???Ако и вие сте полицай да попитам и вас:Каква работа вършите? За кого я вършите? Колко от вас посмяха да тръгнат срещу мутрите, олигарсите, че дори и срещу тези на по-ниско ниво? Колко от вас тръгват срещу мафията? Защо не се организирате срещу мафията и групировките така сплотено, както се ор
80
1
 
7
 
! Отговори
хаум преди 8 години
не само полицаите, всички трябва да сме там, а не да се спотаяваме в мрежата.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро май наистина може и да ни чипират и да ни забранят да си купуваме и храна от магазина без чип ! хахахахах
78
0
 
7
 
! Отговори
крадла преди 8 години
ще ги краднат и тези 25 мил.лв. щом не казват къде ще отидат, а ни хвърлят прах в очите че ще са за оботудване. НЕ ИМ ВЯРВАМ
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бочето вдига годишната винетка догодина на 150лв ! Ай да ви е честито карането по надупчени пътища !
76
0
 
6
 
! Отговори
МАТА ХАРИ преди 8 години
КВО МИ ПУКА ЗА УШЕТАТА ведогодинавинетката става 147 лева два пъти и отгоре увеличениеамаслед 4 години няма да се помни понеже ше е нормално и изборите ше минат
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че беше Бой Че Ум да се намеси...да им остави 20-те заплати. Пробно ей така...да ги орежат да видият дали ще реагират въобще. Ема за парите как...то ако не е за парите за кво друго. Бъглария *** мама й ! хахахах
74
4
 
5
 
! Отговори
ДОКТОР ДУЛИТАЛ преди 8 години
начи УШЕТО 20 заплатки в БРОЙа новите баничка в устатаайЗАКРИВАЙ
73
1
 
9
 
! Отговори
смях преди 8 години
Позор ! Ей тва са наглите ! Ся ще има вътрешна омраза. Бойко много се издъни ! Много ! Ква е разликата, между тоя, който сега е почнал в системата и този, който догодина почва ? Защо единият ще вземе 20 заплати, а другият 10 ? Супер тъпо решение ! Супер жалко решение !!!!
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До аоНай-добре да работят без заплати и не до 60 години - до 75 минимум, нали? А може и до повече!
71
0
 
6
 
! Отговори
Тодоров преди 8 години
Разделяй и владей!Старо правило.Видна е и помиярщината,оформенавече като национална черта.Как е възможна липсата на задружие и взаимопомощ?Отврат!
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи 30 години мизерна заплата но накрая като се пенсионираш ще ти дадат 20 заплати.И като ги гледам на снимката това са млади момчета които би трябвало да искат сега да получават добри заплати а не след 20,30 години 20 заплати.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Организираната престъпна група ГЕРБ се активира след изборите. Преди тях мутрата вожд на престъпната групировка Буда ББ беше кротък като агънце, сега си показа истинското лице
68
0
 
5
 
! Отговори
... преди 8 години
еее...*** народ, заслужаваме си отношението.Този филм не го ли гледахме 100ци пъти вече?Бързи примерчета.ЧЕЗ - ще се вдига тока с 10%!!!Медиите започват да шумят, вдигат си рейтинга с по-фрапантни заглавия с големи букви.Хората си шушукат по кафетата и кръчметата.Идва бат ви Бойко, и казва: Не може така, само 5%.Айде минават три дни и чудото отминава.ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ.Същата работа с парното, с данъците, с винетките...и т.н...Хора, осъзнайте се!!!!!
67
1
 
6
 
! Отговори
тото преди 8 години
И пак ще е претъпкано от кандидати.Спомнете си Дянковия въпрос - "Защо има 150 кандидата за едно митничарско място за заплата от 700 лв.?" След време ,ще се оправдават ,че са корумпирани заради ниските доходи!!!
66
0
 
10
 
! Отговори
ао преди 8 години
Сега е наш ред да блокираме! Чака ни нова винетка, увеличени такси, данъци, осигуровки и т.н и всичко това да храним полисите. Трябва контра протест , да им се отнеме всичко на мига и до 60г. Означава ли че,щом не сме полиси трябва да теглим до смърт?
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПровинциалистЦентрализацията унищожи България и я предаде в ръцете на ц, аните. На никой не му пука за провинцията