МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не

Полицейският главсек призова към успокояване на страстите
176
МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не
Главсекът на МВР при полицаите вчера. Снимка: БТА

Социалните придобивки на полицаите остават, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов след анонсираната сутрешна среща при ремиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Костов уточни, че обявените промени ще важат за новопостъпилите в системата.

Още по темата

Така при пенсиониране сега униформените ще получават брутни заплати според прослуженото време, но не повече от 20 - както и досега. Запазва се и порционът за храна, а прослуженото време ще влиза в основната заплата.

"Категорично не следва да има поводи за напрежение", подчерта той.

Костов беше категоричен, че ще има наказания за вчерашните блокади на пътищата на страната.

Припомняме ви, че първоначално бе анонсирано поголовно отнемане на привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната, както и частично съкращаване на социалния им пакет.

Снощи МВР шефката направи опит да потуши напрежението сред подвластните й, като обеща, че няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази.

Тя обясни, че за най-болезнения аспект от реформите (съкращаване на парите при пенсия от 20 на 10 заплати, премахване на класа прослужено време – бел.ред) има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност", нещо, което стана факт сега, макар и без нейно участие, защото се оказа, че тя е на визита във Великобритания.

Преди това обаче униформените вече бяха излезли на непланиран протест в страната. За часове полицаите блокираха ключови кръстовища, проходи и магистрали.

За днес се планират нови протести и блокади на пътища. Дали обаче новината ще стигне до тях, дали ще ги удовлетвори, е въпрос на време да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
9
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Пак тъпо решение... Значи, за да прекратим протестите ще кажем, че това важи само за новите и готово... Ами тези дето са пред пенсия, кой ще заеме местата им? Защото при тези условия, никой няма да има желание да стане милиционер... Тъпотия след тъпотия всеки ден в тази държава! Как едно хубаво нещо не измислихте да направите бе? Що не орежете депутатските заплати? Или парите на партиите? Вместо по 11лв на глас, да падне на половин поне!
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старите с превилегии, новите-не !Престъпното правителство показа как работи на принципа - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ ! Ето половината *старите* вече не са им врагове, а другата половина младите ще се опълчат срещу старите. Докато се разправят правителствените крадци ще властват и ще се подиграват
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе им дават бонуси и привилегии, а им ги отнемат.
61
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да ги вкарат по затворите, където им е мястото, привилегии ще им дават и бонуси...Кога в България ще има полиция бе? Истинска полиция, не организирана престъпна група?
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В полицията ни масово са кадри на школата в Сен Тропе. Точно толкова интелигентни, оправни и полезни.
59
10
 
6
 
! Отговори
Провинциалист преди 8 години
Всеки коментира колко много полиция има и как нищо не прави, само пари взема. Да, това се вижда в големите градове и го има. Но в провинцията не е така. В малките населени места *** постоянно правят проблеми и колкото и да е полицията се оправя с тях. А със заплата от 600-700 лв и без привилегии няма да има желаещи да станат полицаи и да се занимават с ***. Тогава вече селата можем да ги отпишем и всички ще си живеем в София.
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старите тумбаци с привилегии, новите млади кадри - само със задължения! МВР ще остане на доизживяване с тези глупости! За много кратко ГЕРБ се бяха отлепили от дъното! Прости управници - слаба държава!!!!!!!!!
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите вчера казаха оставете ни в кочинката в която сме си.Държавата ще ни лъже че ни плаща а ние ще лъжем че работим.
56
4
 
13
 
! Отговори
niki преди 8 години
БОЙКО БОРИСОВ Е СТРАХЛИВЕЦ.....ДА СЕ ЗНАЕ.
55
5
 
21
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Учители и лекари какво да блокират?Лентяи нещастни.
54
4
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
В същност правителство се отдръпва, а хората, които работят в МВР постигнаха своето поне да вземат полагащото им се, пък тези, които идват след тях - да му мислят!
53
1
 
11
 
! Отговори
Bit преди 8 години
Каквото написах вчера се случи, всичко по старому. Оня като види повече талпа пред портите на НС и се на**ра от страх и веднага прави така, че да се хареса на публиката.
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквито ни управниците, такава ни и полицията. Защо да спазват закона като може да го заобикалят. Системата е неработеща и лошото е, че полицаите не са виновни за това. Те просто следват утъпканите пътеки. Полицаи много, а хората живеят в несигурност и страх, защото пагона е безсилен. И какъв пример дават на обществото? В тази държава институциите са над закона!
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ченгета, аз не правя моите ваши, затова не правете вашите проблеми мои! Отивайте и работете нещо друго! Като другите мъже...
50
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не съм чул полицаи и военни да емигрират, а само лекари, инженери,доктори. Те не получават 2% клас, 20 заплати при пенсиониране, 30 дни отпуск, първа категория труд. И защо когато ми потрябва полиция все я няма. За рекет по пътищата, избиване на комплекси, бой по площадите и прослуватата им простотия и комплекси - затова стават. А това правителство и една реформа няма да направи - данъци и заеми знаят + нови цени за ток, винетки и т.н.
49
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата си има нов началник - шефа на полицейският синдикат.!?!?Заради пенсията ли сте в тази система?А, УЧИТЕЛИТЕ ни какво да блокират?
48
1
 
24
 
! Отговори
ист преди 8 години
Привилегиите на старите тумбаци остават. Новите, младите дали ще искат да са полицаи. Пак разделение на млади и стари, на бивши и нови. Млад полицай на 25 години ще може да гони престъпниците. 45 годишен напълнял полицай ще пъшка отзад, но ще има привилегии..Защо.Заплащането на полицаите трябва да е достойно, но да няма разделение по стаж.
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега е време народа на свой ред да поиска оставката на Борисов. Нещо като : "Румънският премиер Виктор Понта подаде оставка." Бойко дали ще посмее още веднъж да провери системата, как работи ? :-)
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Победа, победа....победи една велика партия на изборите обичана от целокупният български народ! И веднага след победата ни поведе към Рая, висок стандарт, финансова стабилност, бързо икономическо развитие, сигурност, спокойствие.Герберуги, излезте и хвалете Императора, знаем, че високите цени не са проблем за вас, на тока, винетки, данъци и такси.Е, когато се приберете си включете само една крушка, хапнете от гнусния и мазен салам, пийте една ракийка менте и не плачете! Вие си го избрахте, нали?
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Б.Б. отново се доказа като изключително слаб премиер! Жалко за България!!!