Турция се държи доста европейски, рече Борисов

ЕС с фонд от 1,8 млрд. за бежанците, участваме с 50 хил. евро
90
Турция се държи доста европейски, рече Борисов
Снимка: Facebook

Бедността в Африка и в същото време богата и социална Европа става все по-голям притегателен център за бежанците и за хората, търсещи по-добро настояще. Това коментира премиерът Бойко Борисов във Валета, Малта. Там Борисов участва в Срещата на върха по въпросите на миграцията.

"Всички се обединихме, че трябва да си сътрудничим освен за подобряване на закрилата на мигрантите и търсещите убежище, така и за по-успешната борба с експлоатацията и трафика на мигранти и подобряването на сътрудничеството при връщането и обратното приемане. Подписахме споразумение за създаване на спешен доверителен фонд с размер 1,8 милиарда евро. България ще се включи с 50 хил. евро от Фонда за подпомагане", обяви той.

Целта е ЕС да подпомогне африканските държави в тяхното развитие и да ги насърчи да приемат обратно гражданите си, които са мигрирали към Европа.

По думите му Турция в момента се държи "доста европейски" и помага на ЕС.

"Би могло, освен с финанси, да й се направят някои изключения и да се толерира доброто й поведение. Близо 2 млн. души изхранват в техните бежански лагери. Не виждам проблем да се направи либерализацията на визите", добави премиерът.

На неформалното извънредно заседание на Европейския съвет. Борисов ще се опита да убеди колегите си, че е жизненоважно "да спрем миграционния поток, да затворим границите и да се погрижим за вече пристигналите мигранти, чиято бройка дори не е ясна".

Ние трябва първо тях да интегрираме и едва след това да помислим за някакъв друг технологичен ред, по който да приемем точно определен брой хора в Европа. В противен случай не е честно и към идващите мигранти, защото те очакват да намерят по-добър живот, а ние на този етап не можем да им предложим нищо сигурно, разясни Борисов.

Според него, ако Германия започне да връща хора, ще стане един много неуправляем процес. Борисов каза още, че насила бежанците не могат да бъдат задържани у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Баце да не е легнал и с Ердоган,беее.
39
0
 
2
 
! Отговори
Дебилиян: преди 8 години
"Европейската комисия представи сметката, която страните от ЕС трябва да платят на Турция, за да спре притокът на емигрантите... България трябва да внесе 7 346 181 евро и 86 цента"... резултатът от срещата в Ла Валета. Честито на печелившите!
38
0
 
9
 
! Отговори
до инфо преди 8 години
И кой им е виновен на БКП че турцизираха българското общество.Имаше приказка през соца-да си артист,спортист и турчин комунист.БКП е пряко отговорна за турцизацията и в крайна сметка предването на българщината.Пред писателя Г.Марков Българанов заявява:с тая политика до 50 г сме турско ромска държава !!! Г.Марков пише ,че в крайна сметка комунистите предадоха България и ако видят в изляма интерес ще станат и ислямисти .Пророк - вижте днешния ГЕРБ.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хе, не беше ли този официалният лобист на Турция за влизането й в ЕС? Колко плащат на лобистите, защото е всеизвестно, че те лобират срещу заплащане? Много пари или национално предателство?
36
0
 
11
 
! Отговори
ахааа преди 8 години
Турция се държи европейски и никой не може да я накара да тегли огромни и непоносими дългове, които да заробят и поколението след нас !!!! А ти и правителството ти защо искате нов дълг от 5,3 милиарда за следващата година ?????
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бойко се взира вмъдата на турския султан
34
0
 
11
 
! Отговори
и ДДС преди 8 години
До Анонимен 54Не само винетките. Гласуваха увеличение на горивата за отопление, но тихичко. Сега чакам да видя как ще ни обрулят след като уж намалиха цената на парното.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция умее да си защитава държавните интереси.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойче , прати им една С-класа по добре, защо ще даваш 50 евра,така мигрантите ще пътуват конфортно
31
0
 
12
 
! Отговори
info. преди 8 години
10.10.1989г: На пленум на ЦК на БКП е приета оставката на Тодор Живков:С тази оставка,БКП се съгласи за безкръвното унищожаване на народа си в полза на Турция.Именно поради този предстоящ факт,Живков прави опит да присъедини България като 16 република на СССР.Този на снимката е съучастник по закриването и разпределянето на територии от България към Турция.
30
1
 
6
 
! Отговори
до 60 преди 8 години
Тъй бе ,имаше време СССР беше като слънцето и въздуха .....Та вие комунисите без някакъв съюз не можете.Щото ГЕРБ са точно БКП .Защо са за ЕС .Идва шефа на ОЛАФ и каза:-Споко Бойче и ние крадем . -Браво и аз така мисля,щото корупция не е българска дума.Ето това е ЕС.Едно национално правителство е отговорно пред хората,а днешното ще праща хората за зелен хайвер със засилената евроинтеграция ..А иначе фондовете са начин елитите крадливи да са в клуба .Ето защо ,браво на Англия,Унгария и Полша.
29
1
 
16
 
! Отговори
От CNN преди 8 години
Преди малко CNN новините съобщиха , мигранти продължават масово да се пренасят от Турция към Гърция .Лодка се е обърнала и 18 са загинали !С какво Турция се държи Европейски ( че ги прехвърля в Европа !
28
7
 
1
 
! Отговори
тре преди 8 години
До Романо Продивикаш без ЕС България щеше да е рай? откъде излязохте такива ненормалници бе
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов ще подпомогне с 50,000 евро бежанците в други държави !А колко българи очакват помощи и са бедни .Нали Турция ги държи , но не ги държи в Турция , а ги пускат за Европа !В момента новините на CNN показват от Турция продължават тълпи - да преминават за Гърция !
26
0
 
5
 
! Отговори
доган преди 8 години
Европа отдавна е купета от банките та че тежко им на европейците и следващите ги
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България и бежанците не искат да остават. Местните никой не ги пита - те безропотно понасят мизерията!
24
0
 
9
 
! Отговори
доган преди 8 години
Да бяхте помислили с твойте другари за бедните българи и нискозаплатените ама не то само дето има плячка но няма страшно путин ще ви управи и *** ти апапи.като гледам европа скоро и те ще си търсят място за мигриране то впрочем вече се иселват де по разни острови
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аферим Борисоглу ефенди! Машаала!
22
0
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Мисля че е съвсем редно жителите на Банкя да поставят знаци на всички входове на града с надпис!"Банкя родното място на туквунчо,извиняваме се"!Както направиха жителите на родния щат на Буш!
21
1
 
8
 
! Отговори
Романо Проди преди 8 години
ЕС е самоцелна номенклатурна бюрократична говорилня.Точно това представялва и ГЕРБ.Повече Европа означава повече корупция и липса на отговорни финансии.Европа се разпада пред очите ни ,а Англия е единствена ,която знае как да действа.Другите са Унгария ,Полша. ГЕРБ ще чакат до последно ,а дотогава ще крадат пари.Имат голям талант за "пестене".