БСП: Бюджет 2016 стабилизира бедността!

Миков отново с критики към кабинета при обсъждането му
30
БСП: Бюджет 2016 стабилизира бедността!
Снимка: архив Булфото

Обсъждането на държавния бюджет за следващата година стана очаквано причина лидерът на БСП Михаил Миков да разкритикува управлението на страната.

Според него бюджетът се приема на парче, а пък правителство е "формирано по странен начин от партии, някои от които постоянно търсят как да се разграничат от това, което прави кабинетът и често го използват като форма за повишаване на цената си за разпределение на власт, пари, служби".

Още по темата

"В този бюджет е включена и актуализацията и все повече резултати от невидимото управление се виждат. Ако през февруари финансовият министър Владислав Горанов казваше, че няма да има актуализация, а премиерът заплашваше, че който министър му иска пари, ще си подаде оставката, сега се вижда признанието, че бюджетът за тази година е провал", скочи социалистът.

Той обвини управляващите, че задълбочават тенденцията с вземане на дълг да качват дефицита на страната.

"Вярно, имаме увеличение на разходите с два милиарда за следващата година за сметка на 5,3 млрд. външен дълг, което е по 740 лева на всеки човек, слагаме към това винетките, данък "градина", увеличението на осигурителните вноски на земеделските производители", разкритикува Миков.

Неговата оценка е, че бюджетът за следващата година ще стабилизира бедността и задълбочаващите се неравенства.

Соцлидерът предупреди, че през следващата година ще харчим все повече пари, защото предстоят избори и това ще стане причина дългът да достигне 30 на сто от БВП.

"Преките инвестиции са почти никакви, а държавата продължава да се грижи много повече за служителите от централната администрация и неслучайно под мотото, че ще председателстваме ЕС се предвижда даже да се назначават още", нападна лидерът на БСП управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
миков сутринта беше изтрезнял и след тази реч ще продължи ......да бори врага
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие стояхте и гледахте, нали? 26 години знаехте, че това ще бъде, но тъй като ще си загубите големия кокал, който сега е малко кокалче, се провъзгласихте за леви-точно сега.Нямате представа колко българи са социално леви при това обедняване!Но не си мърдате задниците, за да чуете истината, защото не ви утърва! Чиновници на хранилка!Питайте, ще отговорим. Не ви е утърва.Вие знаете ли какви хора има?Не е удобно!Лидери ви мислят за задниците си.Също като техните родители, баби и дядовци.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Besonradie sa bednite Hora sa vasrasnite Hora sa bolnite balgari a mutrite milioneri sa ok nahalstvoto im krai nama da se sadavat s Kradenite si milioni i dalaveri
17
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Някак не ме шокира позицията на Миков. Ако питат него единственото правителство което не беше провал беше тройната им ламя, със запушената от златното пръстче дупка.
16
4
 
8
 
! Отговори
коко преди 8 години
Др.Миков вие и вашата партия създадохте бедноста в тази държава!Вие приватизирахте икономиката и давайки в ръцете на проверени другари.Вие партиини функционери без нито ден на работа разпределяйки чужди пари.гледай си джанковицата и най-добре се о.б.е.си на връх Бузлуджа!
15
2
 
5
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До от народа, ама много обичат червендалести оли_офрени като теб да ми говорят от името на народа. Пак старата манджа, че всички са виновни. Не са всички, не са. И като ги хвърляш тези милиарди дай поне малко доказателства. Щото всеки може да си хвърля срещу всеки колкото си иска суми, нали?
14
4
 
7
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До бико. И колко беше заплатата, и как виждахме банани само по коледа, и как се захласвахме по западните стоки, и как се връщахме ошашавени за месеци напред от някоя западна страна, ако изобщо в живота си имаш щастието да отидеш там, и как можеше да живееш само на едно място заради жителството, и да чакаш 10 години за кола, и то без да можеш да избираш, и още и още. Поне не говори за срам, че ще почервенееш като домат.
13
7
 
5
 
! Отговори
от народа преди 8 години
ние сме бедни но важното е че великият ни вожд-Кратун е милиардер..и не само той а цялата върхушка от 1989г насам!и социалисти и фашисти и всякакви..!
12
3
 
12
 
! Отговори
име преди 8 години
Добре, че Вие 1944-1989, 1997 и 2013 вдигнахте просперитета и богатството на хората :) Не Ви е срам ! Замълчете поне бе ! Най-големият геноцид срещу България извършихте и продължавате !!!!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си образован и да си почтен са две различни неща. Все пак почтеността изисква знание. Едното не предопределя другото, но помага. Кокото до управляващите в БГ, те са статистическа извадка на народа: учили, недоучили, взели диплома по другия начин, или откровени тарикати. Такива сме си, иняма на кого да се сърдим.
10
2
 
3
 
! Отговори
Кристиян преди 8 години
Защо си мисли, че някои вярва на политиците. Ние видяхме как ограбихте най-нагло една банка, съсипахте всички институции и сега очаквате някои да ви вярва. Много ясно, че ще се увеличава дефицита, като откраднахте 3-4 млрд. от КТБ. И тва не е само БСП, ами всички партии ***! Смърт заслужавате!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали пък грамотни хора управляват страната,нещо не се връзват нещата?
8
1
 
6
 
! Отговори
офф топик преди 8 години
Браво на теб.И усети,че имаш нужда да го кажеш тук? Само за справка - хора с по 3 дипломи за висше образование мизерстват,като кучета.А ти,най-вероятно си : "Стани да седна" ,ама айде да не започваме тази тема...
7
11
 
0
 
! Отговори
eudeputat преди 8 години
Само необразованите са бедни. Изучих се в бг и сега изкарвам не по-малко от 17000 евро месечно и кова законите на Европа.
6
2
 
11
 
! Отговори
Кукурузов преди 8 години
Другаре, хората искаха от вас да възстановите социализма, а вие ги залъгвахте с добавки към пенсиите, докато в същото време си тъпчехте джобовете до пръсване , а престъпността процъфтяваше( и все още процъфтява де). Каквото и да говорите сега, мнозинството никога няма да ви повярва. Отрязахте клона на който стоите безвъвратно.
5
1
 
5
 
! Отговори
офф топик преди 8 години
ГУей го тоА .....СкакаУец
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДобриЩо за логика. Защо пък трябва да си беден, за да се бориш против бедността? По принцип, ако си беден в съвременния свят, по принцип си необразован, освен ако не ти си е случило нещастие. Образованието е найдоброто средство за борба против бедността, но нито една партия, вкл. БСП, не го дефинира по този начин.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закуех се!
2
0
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Миков, лява партия сте уж пък не щете държавна администрация... Че нали цялата ви депутатска пасмина + позитанската бюрокрация се издържа от данъкоплатците и различни държавни поръчки, включително ВЕИ-та, строежи и т.н. Как не те срам
1
0
 
11
 
! Отговори
ист преди 8 години
Каква велика мисъл и прозрение. Да му се ненадяваш.