След 5 часа: ДСБ напуска властта, Москов остава

Подава оставка от зам.-председателския пост в партията
Обновена: 13 дек 2015 08:18 | 12 дек 2015 22:50,
256
След 5 часа: ДСБ напуска властта, Москов остава
Снимка: БТА

ДСБ снемат политическото доверие от управляващата коалиция и напускат парламентарното мнозинство, стана ясно след петчасови дебати на партията в Поморие.

Петър Москов остава министър на здравеопазването обаче подава оставка от зам.-председателския пост на партията.

Още по темата

Радан Кънев обяви, че националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-то НС поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционните реформи и бламирането на министър Христо Иванов като министър на правосъдието.

От партията обаче подкрепят провежданите реформаторски политики от д-р Петър Москов и във връзка с решението му за оставане на поста, приемат оставката му като зам.-председател на партията.

Мотивацията на Петър Москов да остане министър е, че неговата оставка е най-исканата и той няма да позволи на ДПС да му я вземат "по този начин".

След дългите дебати стана ясно и че Атанас Атанасов ще напусне поста си като председател на комисията по вътрешен ред и сигурност.

От ДСБ заявиха, че са достигнали до това решение много трудно. Въпреки това, те ще участват в общата среща на Реформаторския блок във вторник, съобщи bTV.

Запитани дали са по-близо до предсрочни избори след това решение, от ДСБ заявиха, че никога не са се притеснявали да отидат на избори.

На въпрос кое е било най-голямото изпитание през тази една година в коалицията, Радан Кънев отговори, че е точно това, заради което в момента напускат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Разбирам го Д-р Москов, че иска да направи реформата в здравеопазването, но всички знаем, че качественото здравеопазване се прави с много пари, а докато корупцията върлува на всички нива в държавата пари няма да има за здравеопазване.Първо трябва съдът да работи , след това да се води борба с корупцията и изчистване на държавните институции от корумпирани лица, ако трябва и лустрация да се направи и тогава да се надяваме на качествено здравеопазване!
70
22
 
7
 
! Отговори
да се махат веднага! преди 8 години
СЪРДИТ ПЕТКО,ПРАЗНА МУ ТОРБИЧКА. ГЕРБ може и сам да управлява. Не са му нужни реформаторските БОК.ЛУЦИ! Москов да си подаде оставката като министър за да може ГЕРБ да назначи кадърен човек на тоя пост.ГЕРБ може да мине и без имагинерни партийки с един файтон хора!
69
3
 
15
 
! Отговори
kostovist преди 8 години
Продажник. Трябваше да го изритат от партията, като не иска сам да напусне.
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан-чо няма ли да хвърли оставка, както беше обещал...
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 116Бойко не е министър.Като казваш, че е неграмотен, как успя да направиш 9 /девет/ правописни грешки в едно изречение?... ти си за Гинес бе, момче! :D
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахаха вижте го Пепи на тази снимка, все едно е душил на Рада прашките.
65
2
 
12
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Боцееее, казаха ти го! Пак клекна пред ДПС!
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 98Бойко Борисов вече 10-та година е в колапс! :D
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Съсела та Съсела и какво , да не би да ти вдигна тока или винетките Ръка на сърцето ама беше по-поносимо Орешарски искаше 900 мил да оправи икономиката след бб 1 , сега дръпнаха над 20 милиарда ама които има очи да гледа
62
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Съсела в интервю пред израелския вестник "*** тъдей" е казал, че следи внимателно събитията в България, и ако продължава така ще се върне. - Народът ме обича - казал, - и допълнил че борбата е люта, защото става въпрос кой ще направи финалния ход в ликвидацията на България, защото той ще вземе големите бакшиши!
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До Анонимен 6981 добави към свободата и правата на всеки нормален човек които работи и отглежда деца и с труда си е полезен и носи на гръб страшно много лентяй ,мързеливци и какви ли не защитавани от всякакви псевдо правила и тук това е реалността а тя от своя страна поражда идеи които водят до реагиране да ще има смазани но идеята няма как да смажат тя ще изчезне само ако се промени реалността иначе тази среда е хранителна за такива идеи никои не иска некадърниците
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато няма линчувани политици няма значение от коя партия - всички са за затвора след като 26 години нищо не мръдна ....така ще е Много приказки и замажи очи , а народа скъп ток , винетки , сланини ...аиде да не изброявам оооо забравих 400 лв заплата , че 1000 лв минимална било егати многото
59
3
 
16
 
! Отговори
Кон-спиратор преди 8 години
Всичко това е отдавна подготвено и замислено! От доста време медиите плюят по Хр. Иванов и по Радан - единият бил луд, другият - гей, после ГЕРБ бламира собствения си министър за реформата, накрая и ДСБ се разцепва, Москов остава при Тиквата, брилянтно изпълнено със съдействието на КОЙ.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформaтурския блок отиде нa избори и излезе от тях с лозунгa "Никaквa коaлиция с Бойко"Е, коaлирa се, изплю се в лицето нa зaблудения си електорaт и всички зaбрaвихa.Спокойно, нямa дa имa избори.Ще подкрепят извънкоaлиционно кaто ДПС, милиярди имa зa всички.
57
0
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 8 години
Кротко и мирно е само в комуноидните редици...когато все още можехте да вземате властта. Това вече е история. Завинаги.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такава държава!И Зигмунд Фройнд трудно би и поставил диагноза.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да не подсказвам решение , но ето какво ще стане !Москов ще излезе и ще каже , че има кауза и напуска партията си Баце ще каже че го приема в своята и го остава да си работи за каузата (каквото и да значи това)Вълкът сит .....офцете продължават да блеят и в държавата има стабилност
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОСКОВ ПУСКАЙ КОКЪЛА....... МММААААММАААТТТИИИИ МММААСССССТТТТТТИИИЯЯЯЯ..................
53
1
 
9
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 8 години
Москов пристана на Боко!Горчиво!
52
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова ни е калпаво управлението, че и клакьорите им супер безидейни. За толкова време само това ли намерихте против Радан - че бил обратен. И какво сега - на принципа като повторим една лъжа 1000 пъти ще стане истина ли :). Жалка история...