След 5 часа: ДСБ напуска властта, Москов остава

Подава оставка от зам.-председателския пост в партията
Обновена: 13 дек 2015 08:18 | 12 дек 2015 22:50,
256
След 5 часа: ДСБ напуска властта, Москов остава
Снимка: БТА

ДСБ снемат политическото доверие от управляващата коалиция и напускат парламентарното мнозинство, стана ясно след петчасови дебати на партията в Поморие.

Петър Москов остава министър на здравеопазването обаче подава оставка от зам.-председателския пост на партията.

Още по темата

Радан Кънев обяви, че националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-то НС поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционните реформи и бламирането на министър Христо Иванов като министър на правосъдието.

От партията обаче подкрепят провежданите реформаторски политики от д-р Петър Москов и във връзка с решението му за оставане на поста, приемат оставката му като зам.-председател на партията.

Мотивацията на Петър Москов да остане министър е, че неговата оставка е най-исканата и той няма да позволи на ДПС да му я вземат "по този начин".

След дългите дебати стана ясно и че Атанас Атанасов ще напусне поста си като председател на комисията по вътрешен ред и сигурност.

От ДСБ заявиха, че са достигнали до това решение много трудно. Въпреки това, те ще участват в общата среща на Реформаторския блок във вторник, съобщи bTV.

Запитани дали са по-близо до предсрочни избори след това решение, от ДСБ заявиха, че никога не са се притеснявали да отидат на избори.

На въпрос кое е било най-голямото изпитание през тази една година в коалицията, Радан Кънев отговори, че е точно това, заради което в момента напускат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
23
 
! Отговори
ас преди 8 години
МОЛЯ ,ПРИ НАЗНАЧАВАНЕ НА МИНИСТРИ В КОЕТО И ДА Е ПРАВИТЕЛСВО ДА СЕ ПРАВИ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ КАКТО ТОВА СЕ ИЗИСКВА ПРИ ПОСТЪПВАНЕ НА РАБОТА ЗА ПИЛОТИ И МОРЯЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
90
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпроса е:кой ще носи отговорност за взетите милиарди?ДСБ се спасяват по терлици усетили големия х..й!
89
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОСКОВ НЕЗНАМ КАК ЩЕ СТОИ РАЗКРАЧЕН И ТОЛКОВА ЛИ Е СЛАДКО ДА СИ МИНИСТЪР ,ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ОТКАЖЕШ ДА СЛУШКАК ЕДНИ МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ ,КОЙ ТИ РАЗБИ ПАРТИЯТА И ЗАСТАНА НА СТРАНАТА НА МОФИЯТА ?
88
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Походът към властта на хората с жълти книжки продължава!
87
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадливия Москов не може да се раздели със служебната си кола за 300 000 лв. и иска да прави медицински рИформи - във вид на качване на здравните вноски, защото новата му кола ще е старомодна след 1 година. Пък с какво друго да впечатли любовницата си грозната си секретарка, освен с кола...
86
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов дано поне си ни продал на добра цена!?
85
4
 
5
 
! Отговори
Milen преди 8 години
Moskov, Peevski i Boko kolko ti dadoha da dorazcepish Reformatorite i DSB :)
84
1
 
18
 
! Отговори
Зори преди 8 години
Аз мислих че по сериозната мотивация на Москов да остане в властта е да направи поне една читава реформа и малко пооправи здравеопазването ни, но по важно за Пепи е да не направи кефа на ДПС. Пепи с теб или без теб ДПС ще ги има, ама БГ Народа тотално го затрихте, а и не лекар вече не можем да идем че виждаш ли хапваме сланинкка ;)
83
1
 
7
 
! Отговори
BULGARISTAN преди 8 години
NEMA TAKAVA DARJAVA I TAKAV OVCHI NAROD TE DA GO EBAT TOI DA SI MAL4I I PO TURSKO ROBSTVO SIGORNO NE E BILO TAKA ,TEQ TAQ VLAS SHTE Q STISKA DO GROBA ,XORA SABODETE SE BE
82
4
 
11
 
! Отговори
Цък преди 8 години
В БГ срочно трябва да се проведат предсрочни избори!Не съм фен на Буда-лата и гробокопачите му, нито на БСП-арите с техните "кръгове"и "обръчи" на власта, но страната ни спешно се нуждае от правителство на мнозинството!!!!Изправени сме пред дилемата "от две злини да избере по-малката"!В противен случай "дребните политически недоразумения" попаднали в парламента ще ни докарат голяма беля!!!
81
0
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Баси джоукъра се оказа и този :) Уж неговите лекари това, неговите лекари онова... а сега за 10 стотинки от Пеевски се показа, че е най-долен ***. Поне това е точката на политическата му кариера. Рапона може да дойде пак на власт, но наркомана - едва ли...
80
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
МОСКОВ ИСКАМЕ БЕЗПЛАТНИ С-Ю-Н-Е-Т-И В МАХАЛАТА !!!
79
2
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
АХМЕД ДОГАН Е МОЯТ ТАТКО, МЕСТАН Е МОЯТА МАЙКА
78
1
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ УРСУЛА , АЗИС И МОНДЬОООО
77
2
 
16
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Вече не може им хванеш края. Не беше реформи, не беше партийки, коалиции и кво ли още не. Едни и същи Ккурвии на въртележката.
76
35
 
6
 
! Отговори
само ГЕРБ! преди 8 години
Нашият народ трябва доста да е оглупял, щом гласува за разни реформаторски партийки вместо за ГЕРБ.Единствената истинска партия способна да управлява България. А останалите са за един файтон хора. Колкото са на брой депутатите им в парламента, толкова са и реалните членове на тези файтонджийски партийки.Ако избирателите направят тая глупост да гласуват масово за тях, те дори няма да намерят 240 свои членове, които да вкарат в парламента.И той ще остане празен с 20-30 души,щото нямат толкова хора
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предната здравна министърка я беше намерил на едно кръстовище, така че явно всеки става !
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвам се, когато реформата на грантовете на хАмерика за България се провали!!!
73
2
 
26
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
ГЕРБ ще управлява както до сега с ДПС и АБВ, все същата мутро-олигархията управлява, сменят се само фигурантите, с които се прикрива КОЙ държи истинската власт.
72
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иване защо ни остави и на кого ни остави??? На тези меки китки ли? Върни се ИВане, върни се Костов!