След 5 часа: ДСБ напуска властта, Москов остава

Подава оставка от зам.-председателския пост в партията
Обновена: 13 дек 2015 08:18 | 12 дек 2015 22:50,
256
След 5 часа: ДСБ напуска властта, Москов остава
Снимка: БТА

ДСБ снемат политическото доверие от управляващата коалиция и напускат парламентарното мнозинство, стана ясно след петчасови дебати на партията в Поморие.

Петър Москов остава министър на здравеопазването обаче подава оставка от зам.-председателския пост на партията.

Още по темата

Радан Кънев обяви, че националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-то НС поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционните реформи и бламирането на министър Христо Иванов като министър на правосъдието.

От партията обаче подкрепят провежданите реформаторски политики от д-р Петър Москов и във връзка с решението му за оставане на поста, приемат оставката му като зам.-председател на партията.

Мотивацията на Петър Москов да остане министър е, че неговата оставка е най-исканата и той няма да позволи на ДПС да му я вземат "по този начин".

След дългите дебати стана ясно и че Атанас Атанасов ще напусне поста си като председател на комисията по вътрешен ред и сигурност.

От ДСБ заявиха, че са достигнали до това решение много трудно. Въпреки това, те ще участват в общата среща на Реформаторския блок във вторник, съобщи bTV.

Запитани дали са по-близо до предсрочни избори след това решение, от ДСБ заявиха, че никога не са се притеснявали да отидат на избори.

На въпрос кое е било най-голямото изпитание през тази една година в коалицията, Радан Кънев отговори, че е точно това, заради което в момента напускат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И БЕЗ ТИЯ ЩЕ ПРЕЖИВЕЕМ,А И Е ВРЕМЕ ЛЯВОТО ДА НАПАДНЕ ОЯЛИТЕ СЕ ОВЧИЦИ ОТ ГЕРБ И ДА ГИ СХРУСКА,И БЕЗ ТОВА ВЕЧЕ НЕ СМЕ АКТУАЛНИ ЗА КРАВАРИТЕ.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една година КОЙ, КОЙ, а то се оказа свой.
49
8
 
5
 
! Отговори
К преди 8 години
Aве, русофилски медузи, зaщо ни отклонявaнето внимaнието с гн Москов и гн Кънев, кой кaквa лимузинa кaрaл!!Кaжете когa Болен Сaйдеров ще влезе в зaндaнa!?Ебaти държaвaтa и простия нaрод щом тоя психопaт е нa свободa!!!
48
5
 
6
 
! Отговори
бай преди 8 години
До Анонименпо точно:Дълбоката Рада опърдя кочаня на Бойко.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това решение е ни риба, ни рак! Ето затова такива политици никога няма да спечелят доверието на хората. Значи хем свалят доверието, хем министър. Това значи, че поставяш Москов в тотална зависимост от ГЕРБ, която не подкрепяш. Оттук натам успехите или неуспехите на този министър не са на ДСБ, а зависят от волята на Бойко Борисов или някой от неговите лакеи. Утре ако Първанов каже, че Москов лъже, няма кой да го защити дори...
46
10
 
10
 
! Отговори
зависимост преди 8 години
Радан е ххомоссексуалист. Това е по-лошо и от наркомман!12551
45
2
 
8
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Наскачаха Пеевските *** да защитят другаря генерал ритнитопковец! Ех ама сте прозрачни , само като щракнат и веднага почвате с оплюването !
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рада дълбоката пръдна по време на сеанс.
43
4
 
11
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 8 години
Отчайваща държава... Аз гоня 70-те и съм се прежалил,та живея в тая ***... Ама вие,младите, какво правите в тоя анклав на САЩ !!!
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов как е новото BMW със 7 литров двигател сигурно много харчи ...ама нали народа плащаМосков и аз искам да карам такова , имам всички качества !Сега мацките в студентски град връзват нали ? Млади агънца ...ах палавнико .....
41
4
 
9
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
И Москов ще напусне поста на министър скоро.Ей сега като дойде здравната карта - разглеждането и ще видите как ще го бламират и него.Почна да бърка дълбоко в джобчетата на някои хора и ще е страшно.В момента тази свинщина в здравеопазването е добре за някои хора,а той със здравната карта ще им отреже потокът на мангизи.Ако се осъществи както трябва една маса частни болници трябва да хлопнат кипенци.Не знам как ще успее да се справи с тези смукачи Москов.Христо Иванов не успя,достоен човек
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 62абе ти в ред ли си по добре да си извоюваме свободата отколкото да ни управляват некадърници това твоето е робско мислене я се стягай щом до сега Боко не влезъл в час няма никога да влезе ако ти си некадърен в работата си дали ще те търпи някой ако само се оплакваш и обвиняваш другите за провала си и прехвърляш отговорност на други кой ще те търпи я се взимай в ръце че как е тръгнало ще има работа здрава
39
2
 
13
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Реформите на Москов се спонсорират от таен съвет на погребалните агенции,увеличили сероизно своите приходи поради улеснената и бърза процедура помагаща на почти всеки пациент да им стане клиет.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за миг не се съмнявах в това,мършите от РБ за освирепели за власт,как ще изпуснат кокала
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов , аз за един аспирин отпечатъци няма да давам .
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стилът на Рада дълбоката ни е познат.
35
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ кой да избереш на негово място? Няма кой! Волен Сидеров ли. Нали ще ни спретнат веднага Майдан, като в Украйна! Война ли искаш, да се избиваме по улиците! А може и за наказание част от България да я присъединят към Турция. Нека си стои Бойко, поне от време на време нещо прави открива зали, пътища, реже ленти...
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА ТОЗИ МОРАЛ ПРОТЕСТИРАХА НЕПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ ?
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сяко чудо за 3 дни
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех..... защо не сме поне малко румънци