Миков към Плевнелиев: Громите комунизма, а сте част от него!

"Цинично е децата на комунистическите апаратчици да обвиняват лявата идея"
1 фев 2016 19:32,
309
Миков към Плевнелиев: Громите комунизма, а сте част от него!
Снимка: Reuters

Лидерът на БСП Михаил Миков нарече президента Росен Плевнелиев объркан човек, който прави евтини опити да се разграничи от собстветото си минало. Повод за обвинението станаха критиките на държавния глава към комунистическия режим.

В свое обръщение по случай днес - Денят на почит към жертвите на комунизма Плевнелиев обяви, че сенките на БКП и ДПС още се опитват да дирижират процесите в страната. Президентът обясни и че за 25 години обществото е пропуснало да изпрати комунизма в музея и допълни, че е време това да стане.

Още по темата

"Има ли българин, който да не знае, че Росен Плевнелиев произхожда от семейство на комунистически ръководители и сам той е бил активист в периода до 10.11.1989 г.", попита в профила си във Facebook Миков.

Той припомня отвореното писмо на бившия първи секретар на БКП Иван Грозданов, който преди време писа на президента: "Вие сам сте син на баща и майка комунисти и сте израснали в условията на социализма. Били сте в почивните станции на ЦК, бяхте активист на пионерската и комсомолската организация. Баща Ви, лека му пръст, бе дългогодишен работник на Окръжния комитет на партията в Благоевград - завеждащ сектор "Образование", а майка Ви - дългогодишен секретар на първичната партийна организация в гимназията, където работеше. И двамата бяха честни, скромни, достойни, уважавани хора...".

Миков обвини Плевнелиев, че вместо да говори за проблемите в образованието, здравеопазването, икономиката и демографското развитие, той отново разединява "с кресливи и комплексарски призиви по незначителни теми".

"Цинично е децата на комунистическите апаратчици да обвиняват a priori лявата идея и да карат да се чувстват гузни хората, за които тази идея значи нещо. И докато тече спор по въпроса за това дали е имало робство или присъствие, то поне изглежда безспорно, че е имало еничарство. И явно то е останало трайно в душата и психиката на някои българи и до днес", пише още Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
40
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
На голяма част от плюващите тук може да не им е много приятно, ама г-н Миков е прав, та прав. Та погледнете истината в очите. На младото поколение им е все тая, какво дрънкат за комунизма, и президента, и разни М.Андреевци с пискливи и запенени гласчета. И как не се намери един непродажен журналист, да попита президента след подобни изказвания, какъв е бил баща му. Не разбраха ли, че на младите ни омръзна да се ръфате, и да ни гоните от България. Оправете икономиката, създайте работни места...
113
1
 
22
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Никой да не си забравя произхода независимо какво работи и каква длъжност заема в момента.Не казвайте как съм , а как ще бъда.
112
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, Микоов,... Ти не разбра ли, че ти е забранено да говориш, не можеш...
111
0
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
До КостадиноваНого лошо!, аа ного лошо! Стига лъжи. Логика - аз не разсъждавам, а преразказвам. Що се отнася до моята памет то не я мисли, има реални и ясни спомени.
110
6
 
20
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..за 153 преди 8 години
До 89-г.....БЪЛГАРИЯ НЕ Е ФАЛИРАЛА ----ЗАЩОТО БЕШЕ ЗАТВОРЕНА СИСТЕМА!ОТВОРИХА СЕ ГРАНИЦИТЕ ....И ИСТИНАТА ЗА "примитивния СОЦ"--ЛЪСНА С ПЪЛНА СИЛА!!КОМУНИСТА --3-ТО ПОКОЛЕНИЕ, ЛУКАНОВ ---ОБЯВИ ФАЛИТА НА ....НРБ!!!ДА ТЕ СВЕТНА:ДОКАТО КАДРИТЕ НА БКП/ДС ---УПРАВЛЯВАТ Р.БЪЛГАРИЯ.....ВИНАГИ ЩЕ ТЕГЛИТЕ КРЕДИТИ... ...ХА,ХА,ХААААААА...ЗАЩОТО СТЕ НЕКАДЪРНИ И КРАДЛИВИ ---ТАКАВА ВИ Е ПОРОДАТА!ОТ --"ЧЕРВЕНИ ВЪЛЦИ" ,......"ОВЧАРСКИ КУЧЕТА" , НЕ СТАВА!СВИКНАЛИ СА ---ВИНАГИ НА ЧУЖДО.....ХА,ХА,ХААААААА
109
3
 
21
 
! Отговори
Костадинова преди 8 години
До Мишокъса памет, никаква логика, слаби познания, лошо, аа ного
108
3
 
42
 
! Отговори
Боко преди 8 години
ПРАВ Е МИКОВ, НИКОЙ ДО СЕГА НЕ ПОСМЯ ДА КАЖЕ, ЧЕ "ЦАРЯТ Е ГОЛ".
107
2
 
31
 
! Отговори
петолъчка преди 8 години
Предателите от вътре в партията 10/11/89г. Вътрешна работа! И като взеха народните пари станаха реформатори,седесари,десебари,царисти,гербаджии,бизнесмени и всякакви! И днес им слушаме глупостите за някакви престъпления на комунизма! За да минават техните престъпления всеки ден!
106
1
 
31
 
! Отговори
Край преди 8 години
Плевнелиев и Миков се карат за комунизма та да не разберете че Прокопиев и Пеевски се карат кой да гребе повече от държавните пари - вашите пари.
105
0
 
17
 
! Отговори
Костадинова преди 8 години
каква частна собственост имаш
104
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе всички плюете комунизма ама сте ходили по лагери, на почивки майките и бащите ви са били членове на БКП, какво правихте вие по време на тогавашната власт и как изведнъж станахте анти.. нещо си
103
4
 
28
 
! Отговори
асдасдсад преди 8 години
елита бил избит, но сега искате да избиете всичките 240 в парламента нали, някаква разлика от тогава?! Прав е Миков всички са интересчии а си мият ръцете с така наречения "комунизъм" - бойко, плевньо, лиляна.. всички облагодетелствани от тогавашната власт сега се отричат ... нагаждачи!
102
0
 
31
 
! Отговори
Калина преди 8 години
мошенчо, ти чул-недочул. Сега за друго говорим.Принципно в случая е прав Миков - за цинизма на много голяма част от политическия ни "елит". Включително и другарката Пръмова. То стама така, че тези се изкарват по-християни и от папата.
101
2
 
22
 
! Отговори
петолъчка преди 8 години
Борис цар на българите!? Друг път! Просто тогавашният еквивалент на еврочиновник!
100
0
 
38
 
! Отговори
ами да преди 8 години
Ех Миков ,Миков разбрахте ли най-после какво недоносче сте създали ? Народа ни за такива е казал: "храни куче да те лае".
99
6
 
22
 
! Отговори
за матросчо... преди 8 години
Не се самозалъгвай, Рано или късно , ще дойде нов Ванче Михайлов и тогава всички комунисти ще видите дебелия.....!ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРЕН СЪМ----ЧЕ НОВИЯ ЗАЩИТНИК НА КАПИТАЛА У НАС, И НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС ---ЩЕ СЕ ПРЪКНЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО КОТИЛО , ЗАЩОТО "ЕДРИЯ КАПИТАЛ" У НАС , СЕ НАМИРА В РЪЦЕТЕ НА БИВШИТЕ КОМУНИСТИ!ТЕ ---ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО , ЗА ДА СИ ГО ЗАПАЗЯТ И....ОВЕКОВЕЧАТ!ТОВА Е "ЛЯВАТА ИДЕЯ"---начина за ограбване на "КАПИТАЛА " И... ПРИСВОЯВАНЕТО МУ!НИЩО --ДРУГО!!!
98
5
 
29
 
! Отговори
петолъчка преди 8 години
До моше,Какъв елит!? Елита е избит по време на съжителството! Някъде по времето на цар Иван Шишман преди 5 века! Тези клиентите на народния съд не са били нито елит, нито благородници а от***ки живещи на гърба на измъчения от немотия народ!
97
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков може да е всякакъв, но тук е прав!
96
19
 
26
 
! Отговори
моше преди 8 години
Ако за вас( другарю)Миков избиването на елита на България от комунистическите палачи е незначитаелна работа,за нормалните хора в Бълагрия това е ден за национален траур!
95
2
 
22
 
! Отговори
петолъчка преди 8 години
Всички са за трепане!