Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър

Танев пък най-накрая депозира оставката си, и нея гласуват тогава
Обновена: 1 фев 2016 13:58 | 1 фев 2016 13:57, Камелия Цветанова
254
Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов и Кунева са се срещнали днес и са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, уточниха оттам.

Тодор Танев пък днес е депозирал своята оставка в Министерския съвет, макар че Борисов му я поиска още  миналата седмица заради системните скандали в просветното министерство.

Главата на Танев падна след обществен натиск заради проектите на новите учебни планове за 2-6 класа. С тях отпадаха ключови произведения на български автори, както и цели исторически периоди.

Идеята на експертите пък турско "робство" да се замени със "съжителство", като че преля чашата на общественото търпение.

Като се захванаха с търсенето на наследник на Тодор Танев като просветен министър реформаторите, от чиято квота е той, се спряха единствено на Кунева. Тя пък прие и тази задача.

Очакванията са в сряда при гласуването в парламента, Кунева да бъде подкрепена от депутатите от ГЕРБ и АБВ, вероятно и от патриотите, макар че съпредседателят на ПФ Валери Симеонов да обясни, че решението им ще бъде взето след среща с нея.

Засега е ясно, че 13 реформатори от нейната партия ДБГ и СДС ще подкрепят твърдо кандидатурата й. Ясно е, че 5-имата от ДСБ ще се въздържат, тъй като се обявиха за опозиция и остава решение да вземат тези от гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
8
 
! Отговори
куку преди 8 години
Браво! Такава послушничка, никога няма да има оправия с такива......................................
50
1
 
9
 
! Отговори
Национал преди 8 години
Всичко мога ,всичко знам, крадец съм най-голям! Прилича ми на секстройка , ту едното хващам ,ту другото и всички са доволни!
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужаааас!
48
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Цирка в милата ни Родина продължава.Няма кой братя,няма кой да се хване на Боковата клоунада. И така първо Бъчварова,сега Кунева момичетата на Бойко за бързи поръчки.Не ви ли се гади от всичко което става в държавата ни.Какъвто министъра на МВР,такъв и на образованието-ЧЕСТИТО!!!!!!
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах ха хах)))какво умиление ме обзе?!)))
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сряда все пак има време. Бойко, дай им шанс на тия главоци да ти посочат друг човек, послушай народа и не я назначавай! Само главоболия и проблеми ще си навлечеш с тая!
45
3
 
27
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Ние българите сме най-робския народ - 200 години бяхме под византийско робство, после 500 години под турско робство и всички са ни клали, а сега някои се опитват клането да го изкарат съжителство! Ако беше съжителство Иван Вазов щеше да напише "Под съжителството", а не "Под игото"!
44
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас, отврат и потрес! Всеки следващ министър на образованието е по-лош от предишните. С Ку-ку-нева ще има едно преливане от пусто в празно, много приказки и никаква работа... Лошо, много лошо.
43
0
 
27
 
! Отговори
До 35 преди 8 години
За съжаление българите НЕ протестират като гърците,румънците,турците и унгарците!!Няма ли единство няма бъдеще за децата ни.Единия ми син замина за чужбина и не иска да се връща в Българиядругия като завърши и той е пътник.
42
3
 
19
 
! Отговори
Робинята Изаура преди 8 години
Братя българи, ние така и не разбрахме сега вие роби ли сте или сте съжители! Дръжте си на робството братя българи, ние робите от цял свят подкрепяме робския български народ!
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега пръмова ще е министър и "съжителството" си остава
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен44 Кукувицата е от ,,Богоизбраните ,,
39
0
 
28
 
! Отговори
Х преди 8 години
ОСТАВКА!!!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 38.... И сега като тръгнат онези юнаци с камъните .....да протестират както протестираха срещу Пеевски ...като започнат окупации на университети... и като тръгнат посланниците да подкрепят протестиращите ... Айдее, протесиращите срущу Пеевски ...чакаме.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куневица е от католическо семейство, така че грам не е по-различна от остналите предатели. И сега какво - тя няма да замести робството със съжителство и няма да премахне "История славянобългарска"? Излиза, че всички са специалисти по всичко, но пък ще им плащаме да се учат на езици - тия трябва да ги спукаме от стачки, всеки ден, всяка вечер, всеки град.
36
0
 
8
 
! Отговори
Експерт по турска ис преди 8 години
В статията защо екперти не е в кавички.
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подхванали са България,като диви прасета в бостан!!Ядене на корем и кой колко и повече може да докопа!!Това приключва,когато бостанът стане лунен пейзаж!!!Прасетата се оттеглят в почивка на благоприятно място!!Удобна,много удобна мишена са накуп,но няма пусия НАРОДНИ ловци!!!!
34
0
 
19
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
Кунева-Пръмова.... каква поръчка ще изпълниш този път???Национална предателка... До кога?
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със стари кур_и ,нов бардак не се прави .Вече е очеизвадно ,че конците на ,,Туркумана от Банкя,, ги дърпа друг . Просто е кукла . Много добре знае ,че народа ще изреве ,възнегодува срещу тази лицемерка и лъжкиня ,но нали затова е кукла .Човек без собствено мнение е *** . И нашият ,,мъжага ,, е такъв .
32
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази кандидатура е равносилна по наглост, безочие и идиотия с тази на Делян Пеевски да шеф на ДАНС. Това е началото на хипертонична криза на Борисов.