Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър

Танев пък най-накрая депозира оставката си, и нея гласуват тогава
Обновена: 1 фев 2016 13:58 | 1 фев 2016 13:57, Камелия Цветанова
254
Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов и Кунева са се срещнали днес и са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, уточниха оттам.

Тодор Танев пък днес е депозирал своята оставка в Министерския съвет, макар че Борисов му я поиска още  миналата седмица заради системните скандали в просветното министерство.

Главата на Танев падна след обществен натиск заради проектите на новите учебни планове за 2-6 класа. С тях отпадаха ключови произведения на български автори, както и цели исторически периоди.

Идеята на експертите пък турско "робство" да се замени със "съжителство", като че преля чашата на общественото търпение.

Като се захванаха с търсенето на наследник на Тодор Танев като просветен министър реформаторите, от чиято квота е той, се спряха единствено на Кунева. Тя пък прие и тази задача.

Очакванията са в сряда при гласуването в парламента, Кунева да бъде подкрепена от депутатите от ГЕРБ и АБВ, вероятно и от патриотите, макар че съпредседателят на ПФ Валери Симеонов да обясни, че решението им ще бъде взето след среща с нея.

Засега е ясно, че 13 реформатори от нейната партия ДБГ и СДС ще подкрепят твърдо кандидатурата й. Ясно е, че 5-имата от ДСБ ще се въздържат, тъй като се обявиха за опозиция и остава решение да вземат тези от гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дедо той !
30
1
 
16
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Добре бе,Пръмова може да е много готина като политик , може да разбира от международно екологично право. Не споря. И като еврпейско представителство сигурно е най добрата. Ама кво общо има таз другарка с образователната система? Образование по темата ли има, практически опит ли има? Защо бе господи наказваш децата ни с такъв министър на образованието? Какво сме ти направили?
29
0
 
28
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Бойко е неадекватен точно колкото Меркел !
28
0
 
27
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 8 години
Скоро ще назнача Петното за министър на правосъдието , а Пеевски е точния човек за министър на финансите !
27
0
 
17
 
! Отговори
BGN преди 8 години
Шкумбата разправяше в един от сутрешните блокове, че след някакъв майтап го извикали при Тодор Живков. Бай Тошо го питал, какво работиш. Шкумбата отговаря, инжинер в металургичен комбинат Кремиковци.Отговора на Живков:- Е т'ва е поредно доказателство, че всеки работи, каквото не му е работа в тая държава. Еми..................................
26
0
 
24
 
! Отговори
колко жалко! преди 8 години
Образованието ще падне до нивото на другарката Кунева? Колко жалко!
25
0
 
16
 
! Отговори
Selqnina преди 8 години
Кретенска мутренска партия Кунева е за затвора, те я лансират
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европидери, реформатори - тотален провал!
23
0
 
13
 
! Отговори
Тик так миш маш преди 8 години
Има правда на този скапан свят!Рано или късно всеки на отчет при Св.Петър.
22
0
 
15
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Сега ще има да учат за Шенген :)))
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър.Добрата новина в това е, че се задават пре предсрочни избори и последен валс.
20
0
 
31
 
! Отговори
diavolcheto преди 8 години
Нещо не ми е ясно тук и моля някой да ми обясни.Какво е общото между Кунева и образованието? Не би ли следвало за министър да бъде назначен човек, който има дълги и здрави корени и познания за българското образование, който е в непрекъснати контакти с българските преподаватели на всички нива, за да се знаят проблемите и да се изгради една правилна, стабилна и осъвременена система за образоване на младите хора в България. Каква е подготовката и квалификацията на Кунева за този пост?
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А как мятаха камъни срещу Атака и,, гръкляни изтръгваха,, Де ги ? Да изреват срещу потурчването на Историята ни и България . Да замятът камъните срещу друга партиина централа. Къде са тези херой ? Потънаха в,, *** газ,,
18
1
 
15
 
! Отговори
Ексмин Танев преди 8 години
Абе сега съм си по-добре - съветник на Боко, хем нищо не правя хем същата заплата вземам, хем ако стане някоя разпра като тази аз съм ни лик ял ни лук мирисал. Да му мисли Куневица
17
0
 
26
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
16
0
 
19
 
! Отговори
dj преди 8 години
Само ги въртят старите К из министерствата, толкова ли не можахте да намерите някой млад, способен и неопетнен човек в тая държава, че пак баба куневица ще се тренира в празнословие и некомпетентност. Държава на ***-управници е това. ДОКОГА
15
1
 
7
 
! Отговори
Ганев преди 8 години
Сега да пише в учебника как Капоне са го хванали за неплатени данъци и как и ние може да хванем некой мафиот заради това.
14
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сбогом образование и култура.
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази ни продава на Европа ,сега и на турците.
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Премиерът ... приема изМъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката"---Пръмовица е дялан камък ... където и да го сложиш, все пречи ...