От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!

Българите не желаят да се поучат от грешките си, пише руско издание
5 фев 2016 17:37, Елка Василева
462
От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!
Снимка: архив, Булфото

Парламентът на България разреши на бойни самолети на НАТО да "охраняват" въздушните граници на страната. Българската опозиция веднага обвини властите, че са пренебрегнали инстинкта за самосъхранение и добави, че сега в българското небе ще могат да се разпореждат „натовските“ самолети на турските ВВС. Имайки предвид 500-годишното османско иго, редовите българи очевидно са "във възторг" от своите депутати, пише "Российская газета".

Още по темата

Как се радваха българите, когато на 1 юли 1991 г. Варшавският договор прекрати съществуването си. Тогава те нашироко обсъждаха, че сега страната им най-накрая ще стане абсолютно независима и сама ще определя съдбата си, посочва руското издание.

Не минаха толкова много години и българските власти сами себе си лишиха от същата тази толкова желана от тях независимост. Всичко в името на „светлото натовско бъдеще“, в което в действителност отдавна вече Брюксел решава всичко вместо София, оценява "Российская газета".

А на българите /както впрочем и на много други страни от НАТО заедно с ЕС/ не им остава нищо друго, освен послушно да гласуват "за" на една или друга брюкселска среща. Точно като по времето на Варшавския договор. Оказва се, че българите не желаят /заедно с много други европейски държави/ да се научат на каквото и да е от собствените си грешки, пише вестникът.

Руското издание пояснява, че решението за съвместна охрана на въздушните граници на България е било взето във връзка с критичното състояние на българската военна авиация, на въоръжение в която са МиГ-29. Техният летателен ресурс е практически изчерпан – машините се нуждаят от капитален ремонт. Но пари за това в българската хазна няма. А в Брюксел на българите им подпяват: "Всичко е наред, прекрасна маркизо! Всичко е наред, както никога досега!", заключава "Российская газета".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
15
 
! Отговори
Чико преди 8 години
До ТурчинНяма бе, до тогава Миаля ще е окончателно изкукал и няма да има кой да го внесе за обсъждане в НС!
251
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците да си гледат рублата и да не занимават с нас, а русофилите като не им изнася да се пръждосват във великата Русия или във великата Северна Корея
250
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"""Нека Бойко ми посочи един българин, който би се зарадвал, че турски изтребители летят над главите ни.""""Колега за жалост има такива и те се намират в българския парманет. Например Кунева и цялата там сбирщина от партии на Корман исмаилов и останалите "реформатори", цялото ГРОБ, АБВ и всички министри, малко ли са?
249
2
 
15
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен--362; Какво знаеш за ЯМАМОТО. Той е върл противник на впйната със САЩ ,защото е учил там. Той казва на императора ; Ще събудим икономически ГИГАНТ и никак няма да ние лесно.Бил е с охрана , защото младите националисти са искали да го убият. Той казва също. Трябва да победим САЩ за 3 до 6 месеца иначе .... Когато отива да инспектира БААЗИ на Соломоновите остров ,американците засичат разговорите изстрелват 2 ескадрили и го унищожават
248
1
 
17
 
! Отговори
Чико преди 8 години
Лека нощ Миале и драпай по пътя към светлото бъдеще на общия работник в задния двор на ЕС.
247
1
 
17
 
! Отговори
Icar преди 8 години
Михале, Михалеее *** си беше, *** ще си отидеш....
246
1
 
18
 
! Отговори
до 363 преди 8 години
Михал ли си Михаля ли си простотията за която говориш се нарича български народ.
245
0
 
20
 
! Отговори
Чико преди 8 години
До МихалМиале, я сравни данните, колко цивилни са убити от Германия, колко от Русия и колко от бомбардировките на САЩ-Англия включително и двете ядрени бомби в Япония.
244
5
 
15
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Бойко--350;Само на простотията и е мъчно за Русия. То комунизЪма беше за такива , дето като им дадеш клчка не могат очите си да извадят . Така казваха по нашия край,
243
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Михал Наистина японците са били много жестоки и са имали план за завладяване на света, ако "Планът Ямомото" ти говори нещо, но използването на ядрено оръжие срещу цивилно население не се оправдава по никакъв начин.
242
0
 
19
 
! Отговори
Чико преди 8 години
До Бойко"Тук има американски ***. Те си мислят, че всички останали са руски ***"Нищо не мислят, джапат по клавиатурата и пред сълзливите им очички зелени хартийки плуват.
241
3
 
16
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Коко--346; Глупчо Япония не иска да подпише безусловна капитулация. Не иска окупациони войски. Иска тя да наказа виновните за войната. Не иска да се пипат правата на Императора.След първата бомба е същото ,освен това воените извършват преврат. А какво правеха чпонците в Китай и Корея? Ами плениците. Само за 1 ден на остров ЛАСА са ОБЕЗГЛАВЕНИ 800 съюзни войници. Японската ЖЕСТОКОСТ е пословична, Имн. др.Аман от неграмотни.
240
0
 
23
 
! Отговори
Бойчо преди 8 години
Властта в България май няма представа какви ги върши. Нека Бойко ми посочи един българин, който би се зарадвал, че турски изтребители летят над главите ни.
239
0
 
17
 
! Отговори
Чико преди 8 години
До 567Ха ха ха, Миаля ще крие феса и чалмата в килера и ще търси шапка на китайски мандарин!!
238
0
 
17
 
! Отговори
Demokrat преди 8 години
До АнонименВ Казахстан са почнали арести на руските потгъзници. У нас кога ?????????У нас нали знаеш че вчерашните руски потгъзници са настоящи американски! Потгъзниците са си внаги потгъзници единственото което при тях се сменя е този който ги ***.
237
0
 
14
 
! Отговори
Михал преди 8 години
Обама е наистина наполовина руснах, Чебурашка му е баща.
236
0
 
18
 
! Отговори
Чико преди 8 години
до ЯНИС ДРАМОС"думите на един отявлен руски българофоб-Всеки успех за България е загуба за Русия."Ба ти успехите в двете световни войни и печалбите ни тогава.Тука пълно със смешници!!!!
235
1
 
17
 
! Отговори
Карлуково преди 8 години
Михале ти си тотално изтрещял, брато! Кажи още, че и Обама е на половина руснак.
234
1
 
19
 
! Отговори
567 преди 8 години
В СКОРО ВРЕМЕ ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ, ТОГАВА КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ НЕБЕТО?
233
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само НАТО и САЩ и България с тях в единна силна Европа, путин освен да праща сирийци друго не може да ни направи