Борисов готов на война с всички... Нямам зависимости!

Премиерът се закле, че не е спрял обществени поръчки под натиск
18 фев 2016 17:00,
257
Борисов готов на война с всички... Нямам зависимости!
Снимка: БТА

В огледалото винаги съм виждал себе си, заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел по повод действията му за прекратяване на някои обществени поръчки у нас.

"Амбициите са ми да направим България пример и ще го направим.Нямам нужда да ме подкрепя никой, изобщо нямам нужда. Имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Имам тази воля. Толкова ми е спокойно, толкова ми е леко. Ако искат, всички да ми обявят война. В огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще го докажа, ако някой още не се е убедил в това", каза премиерът цитиран от БТА.

По думите му е взел всички мерки, които всички в Брюксел подкрепяли.

Още по темата

"Искам да ви се закълна и да го знаете - нито един европеец, американец, руснак, какъвто искате, нито една институция в света, за което се заклевам, не ми е дала този съвет. Не е говорил никой никога с мен, а камо ли такива приказки, че от Брюксел ми казали, пък Ангела Меркел ми казала. Ще я доведа (Меркел - бел. кор.) да ви каже за какво беше нашият разговор. Единственото, което съм чувал от тези хора, е че имат пълно доверие в мен и ако някъде грешим или не е достатъчно силно това, което правим, вярвам, че ще се поправим и го правим, заяви премиерът.

Чух, че някой казват, че отнякъде ми било казано. Ако ми намерят човек, който да каже - институция или каквото и да било, веднага пред вас подавам оставката. Това е лъжа, това е опит да се изманеврира заради политическата воля, която имаме в ГЕРБ.

Съветвам всички да си вземат по едно огледало и когато видят някоя сянка или нещо, което да ги притесни, веднага да вземат мерки. Не сме идеални, не сме безгрешни, важното е веднага да се поправиш, ако прецениш, че нещо не е обществено прието или има съмнения.

Атакуват ме, че заради съмнения и слухове съм взел тези мерки - не трябва да ги има в обществото, ако искаме да бъдем сериозна държава", коментира премиерът.

Бойко Борисов отбеляза, че и досега е спирал десетки обществени поръчки, за които е имало някакви съмнения.

"Ако си спомняте, още бях кмет (на София), когато анулирах конкурс за метрото и следващият търг беше със сто милиона по-евтин. Сега препроектираме (магистрала "Хемус" - бел. кор.), ако минем през друго трасе, дал съм до утре да се подготвят варианти, ако махнем тази голяма лента между двете платна, ако намалим скоростта на 120 км/ч., радиусите на завоите са намалени и това води до намаляване на цената на строителството", посочи той.

Премиерът съобщи, че започва строителството на участък от магистралата след Ябланица и работата там ще бъде извършвана, докато се подготвя препроектирането.

"За такива големи суми е хубаво не сто, а хиляда процента да бъде прозрачна процедурата. Когато съм взел тези решения, те са били в услуга на обществото. Нека да го наречем политическа воля. Поръчките са законосъобразно проведени, и законосъобразно спрени. Утре съм разпоредил да спрем обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София", съобщи Борисов и уточни, че там няма извършено престъпление, но може да се направи по-добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво става, бе... Журналята, я бегайте да питате Доган какво става!
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поглед на пребозало теле
73
8
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Бойко фалира държавата !Няма пари !Затова спира всички държавни поръчки, а лъже, че било заради непрозрачност на сделките.А, тези поръчки да не би аз да съм ги раздавал на фирмите ????Нали пак министрите на Бойко ги даваха !Бойко фалира държавата !!!Гответе се за нов рекорден заем ...
72
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безбожен лицемер.
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, ще му ръждяса ножицата!!!!!!!!!!
70
8
 
4
 
! Отговори
ч преди 8 години
важно е сметката на държавата да иэлиэа
69
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най добрия Премиер в най новата история на България . Колкото и червените каскети да го плюят народа си го обича и пак ще гласува за него .
68
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И както казаха в Англия, "Царят е гол".
67
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя ли, оная Меркел кат пръдне, батя ви Бойко всира таваня.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BOIKO, ZAOBIKOLEN SI OT MUTRI I MAFIOTI. SHTOM GI PAZISH, I TI SI TAKAV. NALI IMA PRIKAZKA"KAJI MI KOI TI E PRIATEL, DA TI KAJA KOI SI TI". I TI SE CHISLISH KAM RUSHITELITE NA BG.SRAM I POZOT. VSICHKI BIVSHI KOMUNISTI RAKOVODIAT BEDNATA NI DARJAVA, A TI SI SEDNAL DA NI KAZVASH SLADKI PRIKAZKI, DA LAJESH BALAMITE. AMA TE UMREHA, NE ZNAESH LI?
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За вота Бойко, за вота се изказвай, тея екшън пушилки ги разправяй на децата.
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли тази престъпна мутра????? Не мога да го гледам този .
63
2
 
16
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Има нещо гнило в Банкя.
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак хлъзнаха от темата, голяма пързалка!!! Вата на недоверие бледнее пред сценария.
61
0
 
14
 
! Отговори
племето преди 8 години
Пиара на Борисов в действие.Вместо да се обяснява защо няма напредък а разпад в България и остава под наблюдение за разлика от Румъния ,прави се отново на герой спира обществени поръчки Спасителя на Българиа.Ние сме туземско племе
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за какво са ни тогава президент, парламент, министри, ведомства и комисии всякакви, ако Баце ще решава всичко сам и по свое усмотрение?!?!
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоу-у,Борисов,кога Орешарски щеше да тегли по-малко от милиард,ти орева орталъка!За по-малко от две години ТИ изтегли над 20 ДВАДЕСЕт милиарда .....и я си помисли ние какво трябва да направиме?
58
0
 
8
 
! Отговори
В огледалото преди 8 години
Жан Клод Юнкер към Бойко: "Тебе думам дъщe, сещай се снахо !" Снизходително потупване по тиквата ! Да бъде смегчено унижението на безнадеждно корумпираната Българска държава, оставаща единствената черна овца на ЕС след наближаващата отмяна на мониторинга над Румъния !
57
1
 
10
 
! Отговори
БАЦЕ ДЕДОВ преди 8 години
БАЦЕ ВЕЧЕ НЕ Е БАЦЕ! ДЕДО Е. ГАРАНТИ КОЗАТА СТРОИ КАЩА У БАНКЯ ЗА УНУКА - МАЛКА, САМО НА 3 КАТА! АМА И ДРУГИ НАПИРАТ ОТ СЪЩИТЕ ФИРМИ - НА ЕРДУШМАНА! ТА СЕГА КАТО УВЕХНАТ НАШТЕ: - БЕЗ ТЪРГОВЕ - БЕЗ ЕВРОПАРИЧКИ АНГАРИЯ НАГОТОВО! ЗА ДРЕБНИ ГРОШОВЕ! А ГАРАНТИ КОЗАТА ВЕЧЕ 8 МЕСЕЦА ПОЧУКВА В МЛАДОСТ УЖ СЪБАРЯ ДЕНИЦАТА ТА БОКО СЕ СЕТИ НАКРАЯ! БАШ ЕРДУШМАНОВ АВЕР.
56
0
 
13
 
! Отговори
Tankist преди 8 години
аз само едно не мога да разбера , при всички реформи в здравеопазването при всички лозунги за постигнати резултати как е възможно почити всички членове на правителството да са ненормални. Ако те са наред значи целия народ е изперкал. Но няма човек на света който може да ме убеди , че ако аз съм нормален бих приел говоренето на Бойко, цецо, дончев, москов и прочие за истина.