Плевнелиев към политиците: Левски се отчиташе за грош

"Няма как да проповядваме омраза към различния и да сме патриоти"
Обновена: 19 фев 2016 20:38 | 19 фев 2016 19:22, Веселина Йорданова
115
Плевнелиев към политиците: Левски се отчиташе за грош
Снимка: архив, БулФото

Нямаме право да използваме Апостола като знаме на краен национализъм и популизъм. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на честванията на 143-годишнината от обесването на Васил Левски пред паметника на Апостола в София.

Още по темата
"От политиците зависи да въведат правила за пълна прозрачност в управлението на публичния ресурс, така както Левски се отчиташе за всеки грош. Зависи от народните представители да въведат ефективно антикорупционно законодателство, така, както Левски бе безкомпромисен с всеки, който лъже и краде от народната пара. Зависи от всички нас да действаме като европейци, да работим за европейското единство, а не да се търсят невъзможни формули на баланс с държави на изток от нас. Левски ни завеща да бъдем равни на другите европейски народи, да бъдем европейци, да се държим като европейци”, посочи Плевнелиев, цитиран от "Фокус".

Той изрази надежда, всички, които поднасят цветя на този ден на почит към Апостола, да разбират дълбочината на неговата вяра. "Няма как да проповядваме омраза към различния и да се кълнем, че сме патриоти. От висотата на своя идеал, Левски не търсеше възмездие, не проповядваше омраза. Не желаеше да замени една несправедливост с друга – старата тирания с нова. Апостолът желаеше свободна България да бъде рай за всички, в който всяка народност да бъде равноправна”, посочи още държавният глава.

По думите му нашият път може да бъде единствено този, по който решително крачеше Васил Левски. По него се върви с морал, честност и любов към Отечеството, посочи държавният глава.

"Днес, всички в България, на думи, са против корупцията и олигархията. Именно Левски ни учи, че вместо извинения и оправдания, дела са нужни. Дела и резултати, в подкрепа на правовата държава и демокрация и за равенството на всички пред закона", посочи президентът. По думите му трябва да се работи честно и почтено, за да бъде изпълнен заветът на Апостола.

"Да го направим с любов към Отечеството и ближния, а не с омраза към различния. Опитите да бъде подменен дневният ред, да се отклони вниманието от истинските проблеми на обществото, няма да успеят. Нито популизма на лъжепатриотите, нито магическите решения, предлагани от не един популист и месия, ще изведат България по пътя на благоденствието", каза още държавният глава.

Плевнелиев каза още, че "чистата и свята Република" трябва да се отстоява ежедневно, както демокрацията.

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че с делата си Васил Левски е станал символ на свободна България, а неговите думи са се превърнали в азбуката на нашата любов към България. "Днес се питаме постигнахме ли целите за чиста и свята република. Знаем, че още много трябва да бъде свършено и няма кой да го свърши вместо нас и не трябва да се отказваме само, защото ни е трудно и нямаме право да се връщаме назад", каза Фандъкова.

Паметта на Васил Левски беше почетена с минута мълчание и падане на колене. Бяха поднесени цветя и венци на Паметника на Апостола. По време на словото на държавния глава присъстващи на церемонията започнаха да освиркват и да скандират "Оставка", "Мафия". От "Атака" заявиха в съобщение до медиите, че от МВР са попречили на митинга им с железни преграждения и засилено полицейско присъствие около паметника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 8 години
А ти милионите , кога ще отчетеш?
61
0
 
4
 
! Отговори
Алия Ошо преди 8 години
Неговият героизъм и неговата себеотдаденост на Истината са безспорни. И върху това е безсмислено да упражняваме перата си. Въпросът е друг: къде е нашата отдаденост на Истината? Къде е нашият героизъм и опълчване срещу неправдата?! Защо предаваме душата си за късче материален комфорт? Къде са мъжете на България, къде са майките на България? Защо сме се съгласили да сме част от преклонените главици, които сабите най-лесно отсичат?! Защо себе си забравихме?!
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога думата националист стана *** дума? Кога президента ще се отчете за милиони присвоени народни пари. Вилите му по света да не са направени с кредити ? Популисти са днешнште управляващи. Как не можа този *** президент поне словото си за Левски да научи без да го чете то е ясно , че друг му го е написал. Президента е образец за тъпотия щом говори за Атласките планини в България, за Чехословакия и други *** изказвания.
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя от снимката кой беше.
58
0
 
4
 
! Отговори
Kroki преди 8 години
Абе,ние Rosene знаем какво е направил твоят любим поп Кръстю.Звъннал е на заптиетата.
57
1
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
Всичко това е така както казва президента, вярно е. Обаче по силата на същите негови думи, ако Левски беше жив сега, щеше да го осъдят и да го разстрелят пред президентството.Защото комсомолския секретар Росен Плевнелиев едно говори а върши точно обратното на това което говори.Напоследък се хващам за главата - като че ли ние сме някакъв рогат и млекодаен *** и не знаем че беше комунист и всички около него, а пък говори че имало много комунисти във властта и трябвало да ги махнем.
56
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Политиците направиха името ЛЕВСКИ- едно клише - вече като чуя името Левски по медиите от някой издокаран с костюмче кандидат -крадец- вече ми е писнало от такива-Явно политиците не разбират че съвсем скоро в близките десет години населението в Бг ще е от тъмните българи и на никой няма да му пука кой е Левски - Тогава ще използват ли "паролата" Левски зада влязат в властта -едва ли - тогава новият герой ще е Банго Васил и мещана скара с каса бира - натам вървят нещата а Дякона ще заспи завинаги
55
0
 
19
 
! Отговори
niki преди 8 години
Ти кога и на кого ще се отчетеш за откраднатото нещастен крадец
54
0
 
11
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Всичко това което каза това нещо в случая е вярно , но звучи зле от неговите уста! Всички знаем ,че от корав комонист стигна до пръв НАТОВЕЦ, ,Американо ,Туро и Немофил ! Тоест достоен наследник на поп Кръстьо !А предателите винаги са били най-презряното нещо !Защото предателя си е предател за цял живот ! Така ,че този индивид ,само дразни хората с появяването си и глупостите си !
53
7
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До opps - човече разбирам те, но повярвай това което пиша е истина. Ако искаш казвам ти- капитан Петко войвода е герой, а Васил Кунчев не е - той е антигерой. Райна Княгиня е герой, Левски не е герой. Желю войвода е герой, Левски захвърлел расото е лъжегерой. Както лъжегерои са и цялата масонска пасмина около него.България има герои но това не са тези масонски пешки които са разпрогандирани от събратята си.
52
0
 
8
 
! Отговори
opps преди 8 години
До българинСамо *** може да напише Левски с малка буква!!!!! Българите не миришат на калайджия!!! Чак от километри се усеща че НЕ СИ българин...
51
9
 
3
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Чиста и свята република няма. Чисто и свято царство има, република не. Божият помазаник - царя е установен от Бога и е Божия форма на властта-монархия. Както се казва на Небето е Царство, а в ада е демокрация. Левски е говорил и плюл царската власт, срещу царя и е искал сваляне на руския цар-всичко в духа на масонството и неговите планове. масонска марионетка. Идеята за република вместо монархия е на масоните. лъжегерой на заблудени политици
50
11
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
апостола на кое на масонството ? Отчиташе се за кое ? За масонските пари ? Да с това си приличате, отчитате се за масонски пари. Затова толкова силно го проповядваш тоя лъжегерой. герой на масони, комунисти и будали. Да наричате един монах хвърлил расото и станал убиец - с думата апостол е кощунство.
49
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Прзидента следва заветите на Апостола,затова платените путеноиди и антибългари плюят по всичко българско и ненавиждат Президента патриот,демократ и неруски слуга.Ако изборите бяха днес г-н Плевнелиев щеше да е преизбран!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Какво пише Апостола за миризливия казашки ботуш:Васил Левски: Който ни освободи, той ще ни пороби!Не случайно Дяконът на въпрос какво ще прави след Освобождението отговаря,че ще отиде в Русия ,защото и там има още много робове. Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй
48
1
 
13
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Ако пуснете тоалетна хартия с лика на този, ще се разграби за секунди, аз лично бих си купил цяла дозина и с кеф бих се нагълтал с рациново масло за да не излезна от тоалетната и да изпитам удоволствие от ползването на новата си придобивка.
47
0
 
24
 
! Отговори
Марк преди 8 години
Пудел стига си използвал Левски за да оправдаеш слугин***ж@ си към запада и евр0т0лерастията. Ние искаме монолитна етнически държава съставена само от българския етнос, държава изградена върху принципите на нацията и на социалната държава, национал-социализъм почиващ върху християнски принципи. Твоите виждания от друга страна са масонски, идеите за т0лерастия и мултикултур***лизъм които не спират да се провалят. Същевременно тече плана Калерги за геноцид на белите европейски народи чрез претопяване.
46
2
 
25
 
! Отговори
Lion преди 8 години
Този нечестивец ще говори за Левски и патриотизъм! Скрий се бе шут! Мълчи, така няма да разберем колко си ***. Повръща ми се от мазното ти гласче, което изрича едни и същи думи без всякакъв смисъл.
45
7
 
1
 
! Отговори
ДонДон преди 8 години
Забелязвам, че повечето лаещи и хулещи тук, хвърлящи кал и ла..на по всеки и по всичко са АНОНИМНИ!!!Вие дребни завистливи душички, които само злобеете и плюете по достойните хора, като сте токова яростни и претендирате за достойнство и почтенност (след като обвинявате президента в обратното), защо не застанете с името си зад думите си?!
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A vie VSICHKI KRADETE do grosh !!!
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в твоето управление какво прозрачно имА, г-н президент!?!? По чии тъмни доби ходиш да се отчиташ на КОЗЯК? Единственото достойно нещо, което можеш да направиш е да си подадеш ОСТАВКАТА!