След метлата – с парцала!

Премиерът решен да изкорени цялата корупция в държавата
20 фев 2016 18:39,
224
След метлата – с парцала!
Премиерът с подарената му метла. Снимка: Facebook

Благодаря на дамите за символния подарък, който получих тази нощ на летището. Не само на тях, но и на всички граждани категорично заявявам, че съм абсолютно решен да измета и изчистя цялата корупция в държавата, каквото и да ми коства това, написа днес премиерът Бойко Борисов на страницата си във Facebook.

Още по темата

Метла, завързана с националния трибагреник, подариха снощи чистачките на министър-председателя и му пожелаха с нея да измете всички корумпирани, за да нямало съмнения върху името му и цялата държава.

Той пък им обясни, че вече бил правил много метли. "Но колкото и да метеш, все остава още боклук, та трябва да се минава и с парцала", каза им Борисов. Той им заръча да му оставят метлата на правителствения ВИП, за да си я вземе, като се прибере от Брюксел.

Именно в бегийската столица премиерът съобщи, че е спряна обществената поръчка за почистването на Летище София от външна фирма, след като чистачка от аерогарата се е свързала с него.

"Първо, това е голяма поръчка. Второ, се подготвят документите за концесия. Трето, заплатите на стотина души поне ще паднат наполовина, а в същото време аерогарата и РВД в момента, заради огромния трафик са на много добри печалби", допълни той.

"Достъпен съм, дали е чистачка или съдийка - все тая", уточни Борисов.

Премиерът потвърди, че може да има нови спрени поръчки, ако има съмнение, че не са направени както трябва. Той съобщи, че е възложил на вицепремиера Томислав Дончев да бъде направен регистър на търговете както с европейско, така и с национално финансиране.

"Целта на спирането (на търговете) не е да унижим някоя фирма или да посочим някои хора с пръст. Точно обратното – да е убедено обществото, че е прозрачно", подчерта Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
28
 
! Отговори
Мастар преди 8 години
Абе тоя да не смята да се самоубива???
53
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиони години еволюция и накрая к'во? - Тиква премиер!
52
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това някаква безвкусна шега ли е?
51
0
 
33
 
! Отговори
новинар преди 8 години
първо измети себе си
50
0
 
27
 
! Отговори
Край преди 8 години
Демокрацията не позволява да има Някой който дава или не дава обществените поръчки. Защото това значи че Той може да си иска нещо за да даде поръчката.При демокрацията не е така. Българи направи нещо друго.
49
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИДЯХ ТЕ ЛИ ДОКЪДЕ СЕ ДОКАРАХТЕ ДРУГАРИ ГОСПОДА И ГОСПОЖИ? ДО ПОД КРИВАТА КРУША СЛИВИ ДА БЕРЕТЕ! КОГАТО ПРЕДИ 20 ГОДИНИ КАЗВАХ ЧЕ ЩЕ СКОЧИТЕ ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОГ ЧЕ Е ПО ВИСОК ВСИЧКИ ХОДЕХТЕ ДА СКАЧАТЕ НА ОНЯ СЪС СИНИЯТ ЧЛЕН НА ТКЗС-то. СЕГА ОНЯ СЪС СИНИЯТ ЧЛЕН НА ТКЗС-то СИ ХАРЧИ МИЛОНИТЕ А ВИЕ МУ ХАРЧИТЕ ЧЛЕНА НА ПАРТИЯТА. СТАРИТЕ ХОРА СА КАЗА ЛИ. КОЙ КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИ ЦЯЛО СЕЛО НЕМОЖЕ ДА МУ ГО НАПРАВИ. ОТТЪРВАХТЕ СЕ ОТ ЕДИН СЕЛЯНИН ОТ ПРАВЕЦ ТА СЕ НАДЕНАХТЕ НА ДРУГИЯТ ОТ БАНКА С МЕТЛАТА.
48
0
 
10
 
! Отговори
xaxa преди 8 години
Dnes da nesme 1 April ,gledam kaledara e nesme ,shegadjiq e toq nash primier
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога преписването на дума от заглавието (последната) се наказва с изтриване на целия коментар? Сайт и премиер - (последна дума на заглавието в множествено число)
46
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нискобюджетен, бездарен комедийно-сатиричен сериал.Чичка, моа ли и аз да опитам?
45
1
 
29
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Две години писаха Закон за обществените поръчки - 170 страници. накрая Борисов им обясни за една седмица че поръчките той ги дава той ги спира. Закона му е колкото за парлама. Така си беше и преди 89г. Оти ручахме жабетата.
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Готов je" ("Свършен е").
43
2
 
29
 
! Отговори
КРай преди 8 години
След 26 г. преход разбирам че всичко е било напразно. Същия овчар раздава на приближените си храненици държавните пари, както той реши. Държи кранче и пуска или непуска в зависимост от това колко го слушкат. Не стана демокрацията.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 29Държи я като маршалски жезъл. :)
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДНЕС ЕДНО 15 ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ ИЗГОРА ВЪВ ФУРГОН ДРУГАРЮ С МЕТЛАТА! АМА НА ТЕБ КАКВО ЛИ ТИ ДРЕМЕ НА ДЕДОВИЯТ. И ВСИЧКИ ДА ИЗГОРЯТ ТИ СИ ИМАШ КРАВАРИТЕ ТЕ ЩЕ ТИ ДОКАРАТ ИНДИАНЦИТЕ ДА ТИ НАСЕЛЯТ ТЕРИТОРИЯТА НА МУТРИТЕ!
40
1
 
19
 
! Отговори
В БГ всичкое законно преди 8 години
Парите за Хемус едни милиарди трябвало да дойдат от еврофондовете.Обаче още в края на 2014 се знаело,че няма да може да ги усвоят т.е. откраднат.И въпреки това в началото на 2015 се провеждат държавни поръчки и естествено ТЕ знаете кои ги спечелват.И сега когото се разсмърдя работата Той спира поръчките.Той излиза като национален герой,а ТЕ вземат 10% неустойка от милиардите по провалените договори.
39
1
 
20
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
който най-силно вика дръжте крадеца, той е крадеца...
38
1
 
13
 
! Отговори
тя преди 8 години
Ако сториш това , в което се заканваш ще влезеш в историята като герой! Ще поживеем , ще видим!
37
1
 
21
 
! Отговори
възторжена преди 8 години
Възторг ме обзема като гледам тази снимка- най-после нещо, което отива на премиера ни ! Кънгричюлейшън за избора на чистачките!
36
2
 
10
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Ако не беше корупцията как щеше да създадем частен ФЕД и да печатаме пари???Как се създават държавните дългове???Селяни, разбирате ли за какво говоря???Агент Ашли Айвък!ЦРУ!!!
35
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1400 лв заплата за чистачка на летищетона учителите колко ще дадете?голям автогол си вкара тоя