Кунева пред BBC: Квотната система за мигранти не работи!

България е поела ангажимент и ще го спазва, заяви тя
Обновена: 10 мар 2016 17:43 | 10 мар 2016 17:14,
24
Кунева пред BBC: Квотната система за мигранти не работи!
Снимка: архив Bulphoto

Вицепремиерът Меглена Кунева даде интервю пред BBC, където заяви, че страната ни подкрепя споразумението с Турция за спиране на потока от мигранти към ЕС.

Меглена Кунева подчертава, че сделката е справедлива и се основава на солидарност, която е ключова в тези трудни времена.

Още по темата

Тя допълва, че страната ни е съгласна с квотната система, създадена от ЕК.

"България е поела ангажимент и ще го спазва", категорична е тя, но подчерта, че квотният принцип не работи много добре.

Кунева настоява, че проблем е как да се накарат хора, устремили се към Швеция и Германия, да дойдат в България.

"В икономически аспект Германия и Швеция са много по-добре развити и мигрантите се надяват на хубав живот там", допълва Кунева.

Водещият пита вицепремиерът ни и за оградата, която строим по границата с Турция. Тя обяснява, че трябва да бъдат взети мерки, защото заедно с хората, които бягат от война, могат да дойдат и такива с лоши намерения.

Меглена Кунева пояснява, че границата се строи, защото страната ни не може да си позволи да разположи толкова множо жива охрана.

По повод ускоряването на преговорите за присъединяването на Турция към ЕС, Кунева подчертава, че Анкара е в добри отношения с България. Все пак вицепремиерът заявява, че затварянето на преговорни глави е свързано с изпълнение на задълженията и политическите изисквания към Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Джон преди 8 години
"България е поела ангажимент и ще го спазва"Не няма да го спазва гнусна еврейска пред***телко! Хората не са поемали нищо и само да дойдат тук диваците ловния сезон за тях е открит и тормоза върху тях ще започне. Бог да не дава да се осъществи проклетия план Калерги. Той продължава - в немски правителствен сайт се обяснява илюстрирано как цветнокожите диваци да спят с бели жени. Гнус! Ние обаче няма да допуснем това нещо в България целта на което е геноцид на европейските народи чрез претопяване.
12
0
 
11
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Тази още не може да се сети ,че Европа не е сбор от мисис ЙЕС ! Там има и суверенни държави със собствено мнение !Но тя горката няма как да го разбере !
11
0
 
11
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Егати предателката!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая е за бесене............Бесене й е малко.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая е за бесене
8
0
 
8
 
! Отговори
33 преди 8 години
ТАЯ ГУРЛА НА ПО КЪСЕН ЕТАП Я ИЗКАРВАТ..ПЪРВО ТРЯБВАШЕ ДА КАЖАТ ,ЧЕ ПАЗЯТ ГРАНИЦАТА ,ПОСЛЕ ДА НИ ПОДГОТВЯТ ВСЕКИДНЕВНО ,С ДОБРЕ ПАЗЕЩА СЕ ГРАНИЦА,И АРМИЯ,С ХИЛЯДИ В ГЪРЦИЯ МАКЕДОНИЯ,МИГРАНТИ, КОИТО НЕЗНАЙНО ЗАЩО СА ДОПУСНАТИ ДО ТАМ..А ЗАЩО НЕ СЕ НАБЛЮДАВАТ ПРИСТАНИЩАТА И ДА СЕ СПИРАТ НА МЯСТО..СЕГА ВЕЧЕ СЕ МИНАВА ОТНОВО НА КВОТЕН ПРИНЦИП И СИГУРНО Е ПАК ЗА ПАРИ ОТ ЕС..ТОЯПЪТ ЩЕ НИ ЗАВРЪТ В КОТЕШКИ Г.З
7
0
 
11
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Никой от народа не е съгласен с поемането на продажните ви ангажименти!!!!!!!!!!!!Тази защо не се заеме с ресора образование а разтяга кривите си джуки по въпроси които са извън задълженията и????????
6
0
 
10
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Тази мадам не трябва ли вече само Буквари да показва пред BBC?
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бре,какви министри широки специалисти имаме,бре!!!Министърът на образованието на България,вместо да си гледа науката и образованието в държавата,дава интервю в което обсъжда квотната политика за бежанци в ЕС!!!!Не ги затворихте тези усти да не ни срамите по цял свят!!
4
1
 
25
 
! Отговори
Митьо преди 8 години
Тая за пари ще продаде майка си и баща си, камо ли интересите на държавата като почнем с АЕЦ Кпзлодуй, та до сега. Вместо да е с доживотна присъда за престъпления към държавата вижте я сега.Че и дава мнение. *** посрана. Дано пукне дано
3
0
 
31
 
! Отговори
балама преди 8 години
"България е поела ангажимент", друг път. Поели са го такива българофоби в управлението, като Кунева, Митов, Рамаданя, Бокича..., които не пропускат случай, да стегнат още въжето около врата на българския народ.
2
1
 
7
 
! Отговори
Калина преди 8 години
"..как да се накарат хора, устремили се към Швеция и Германия, да дойдат в България..." - бих казала: "Насила хубост не става" ;)))
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо трябва да се спазват квоти?За да се задоволяват извратените прищевки на дъртата вещица Меркел?Нея едва ли ще я изберат пак няма смисъл да угаждаме на изтрещялата бабичка.Няма никаква оферта в нея.