Не сме приели нито един бежанец по европейските квоти

ЕС разселва по 2,1 бежанци на ден, ние сме върнали 27
9 дек 2015 07:00,
72
Не сме приели нито един бежанец по европейските квоти
Снимка: Reuters

България не е приела нито един бежанец по временната схема за справяне с бежанската криза на ЕС, но е обявила готовност за цялата си квота от 1302-ма души, става ясно от справка на Европейската комисия.

Досега само Люксембург е приел 30 души от Гърция, а Финландия, Франция, Швеция, Испания и Германия са взели общо 130 от Италия.

За 75 дни от приемането на решението за разселване на 160 000 бежанци, са прехвърлени 160 души или 0,1% от квотите. А свободните места са 3346 (2% от необходимото). За да приключи операцията за 2 години, както е договорено, ЕС трябва да презаселва по 1500 души дневно, а не по 2,1 както досега.

Освен България още 12 държави са обявили свободни места за прием. Австрия, Хърватия, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Унгария, Полша и Словения са декларирали, че нямат възможност да вземат бежанци.

От поисканите от Фронтекс и от Европейската агенция за бежанците 1596 експерти и граничари, които да помагат за идентифициране на новодошлите в горещите точки в Гърция и Италия, страните от ЕС са обещали общо 623. Един от тях ще е българин, командирован към агенцията за бежанците.

За 3 месеца ЕС е върнал по родните им места 658 имигранти, които нямат право на международна закрила, съобщава Европейската комисия. От тях България е изпратила обратно 15 пакистанци през септември, 2-ма нигерийци и 6-ма грузинци през октомври и още 4-ма пакистанци през ноември.

Следващата седмица европейските лидери отново ще заседават заради миграционната криза. По тяхно поръчение Европейската комисия ще предложи още една схема  - за приемане на бежанци от Турция.

Кандидатите ще се подбират и прехвърлят в Европа директно от бежанските лагери в Турция.

Замисълът е на бягащите от войната сирийци да се спести опасното пътуване по море, а приемащите държави да могат да подберат хора според тяхното образование и умения, като се отсеят тези, които могат да имат връзки с терористи. Предполага се, че става дума за около 200 000 души годишно.

Според медийни публикации страните, които се включат в доброволната схема, ще могат да си приспаднат бройки от задължителните квоти, но Европейската комисия отрича връзка между двата механизма. Осем държави, сред които Германия, Франция, Белгия, Холандия и Австрия, са изразили желание да участват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: бежанциЕСимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
хуманист-танкист преди 8 години
На БТР-а ми едно време имаше една картечница - КПВТ 14 мм. Като ги гледам тия изпитвам носталгия по нея, все едно по любима жена, много ми липсва.
38
0
 
0
 
! Отговори
МРЪН преди 8 години
То си беше ясно, че това с квотите няма да стане. Запъртък си беше от самото начало.
37
0
 
2
 
! Отговори
украинците преди 8 години
До AnonimenУкраинците бягат на запад, но не ги приемат. Много трудно е да се озаконят там и разбира се никой не им подсигурява безплатно жилище, храна, лекарства и пр. За жалост и нашата страна следва тази политика спрямо българите от Украйна. Не знам дали доброволно или ни заставят.
36
2
 
8
 
! Отговори
ами преди 8 години
Тук цензурата е гоооооляма.....сакън да не назовеш нещата с истинските им имена....демокрация...........
35
1
 
7
 
! Отговори
Мда преди 8 години
И "с.а.п.у.н" ли сте цензурирали бе, равни нямате
34
0
 
11
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Реформи, реформи *** селяни, трябва да си реформирате селските глупави мозъци, които си унищожиха индустрията,селското стопанство и пазари!Купувайте некачествени евтини китайски и турски стоки, които ви излизат пет пъти по скъпи!Чакайте еврофондовете от ЕС, но и се гответе за квоти от бежанци!Новият дълг вече е изхарчен, трябва да мислете за по новият!Агент Стийв Лорийн!ЦРУ!!!
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТе не искат да работят.Никога не са работили.Те се занимават само с тероризъм.. . . .Ще ги научим !!! А за другото - На зла круша - зъл прът !!!
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те не искат да работят.Никога не са работили.Те се занимават само с тероризъм.Ако не се бият с някой външен враг,те се бият по между си.Те не се интегрират,те налагат примитивният си начин на мислене на околните.Те мразят всичко това,което е цивилизованият свят.Идват в твоята държава,искат джамия,искат бурки,искат да не ядеш свинско,жените да не ходят "предизвикателно"според тяхната примитивна култура,която позволява да изнасилваш и убиваш,защото за тях жените са стока.Е имат ли място в ЕС?
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВалентинАко бяха по работливи .....- - -О, хоооо ? Хитлер някога да не ги е питал дали са работливи ??? На всеки трудов лагер на портала му пишеше - АРБАЙТ, АРБАЙТ, АБРАЙТ !!! Нищо друго !!! Другото го знаем .... чели сме за него ....
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямаме и намерение да приемем!
29
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Селяни, вие православни християни ли сте, които имат собствен език и писменост???
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ те не искат да са далеч от домовете- - -Напротив ! Точно това искат ! Защото по 15 -16 деца, а храна за толкова - няма ! Но щом искат храна - трябва да работят, и то здраво !!! Който откаже да работи .... депортация !
27
1
 
17
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
До ВасилевАко бяха по работливи и по-добри от нас, то ние щяхме да пъплим към техните дъжави, а не те да бягат през глава от кочините, които са накендзали.
26
1
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Ami nali v Ukraina se vodi voina za6to ukraincite ne bqgat na zapad kato tiq
25
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На България и трябва работна ръка !!! Спешно и неотложно !!! Тия са добра ръка стига държавата да ги управлява правилно !!! И без това са без документи - т.е. господин никой са !!! Да работят ! Да работят това което българина не иска да работи ! Не щат ли да работят .... депортация ! Там от където да дошли ! Месечната им издръжка стига да покрие разходите за връщането им !!!
24
16
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Селяни, мисля си ако бежанците са по работливи, солидарни и толерантни от вас, защо да не заселим държавата с тях, защото хич не ми е приятно всеки ден да ви гледам навъсените глупувати физиономии, на които целия свят им е крив, а те не виждат колко са некадърни и глупави!Агент Триш О Конър!ЦРУ!!!
23
0
 
12
 
! Отговори
Една майка преди 8 години
Да не ме триеше ***, сами се сещате какви епитети щях да сложа за нащоте управляващи! Възрастните хора едва свързват двата края, въпреки че имат по над 40-50 години трудов стаж. Дори работещите в малките градове и села живеят в пълна мизерия, а безработните не могат дори на лекар да отидат. Аз съм с висше + магистратура, но понеже живея в малък град, работя като учител по заместване и понеже не съм по спесиалностите си. получавам за 350 лв чисто. С тези пари децата ми мръзнат и гладуват.
22
0
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Въртеше се едно видео в тубата: питат случайни сор.осоиди и толерастчета да приемаме ли "бежанци" и те като кречетала почват едно и също. Само, че като им кажат дайте си името и адреса, за да ви изпратим при наличност, и веднага почваха да се гърчат като червеи как не можело у дома, как нямало място...
21
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже един "умник" по-долу ми сложи минус, та само да му кажа че 70 % от пътищата у нас, по които той и сега пътува са направени от такива хора като "емигрантите" - отхвърлени от обществото тогава ! Но само пътищата ли ? Много са нещата за да ги изброя ! Но пак повтарям - ум трябва ! УМ !!! А не като нашите управници !!! А който не иска да работи .... нека направи справка колко струва един билет до Афганистан, и колко пари получава един "емигрант" без да работи у нас !? И без това са незаконни
20
1
 
13
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Селяни, според нашият свръх секретен стратегически отдел най голямата грешка, която направихме, е че се оставихме без бой да ни унищожат индустрията,селското стопанство и пазари!Селяни, вижте Русия как се бори за пазари и суровини с англосаксонският световен ред!Селяни, мъчно ми е за вас, защото някой ви подхвърля един залък, а вие сте готови да си свалите гащите!Селяни, как мислете да промените жалкото си съществуване, с рестриктивни реформи няма да стане, вие загивате!Джордж Пилмър!ЦРУ!!