Процесът с мигрантите е неуправляем

Калфин: Квотите са безсмислени
6 ное 2015 13:50, Елка Василева
20
Процесът с мигрантите е неуправляем
Ивайло Калфин. Снимка: архив, Булфото

Проблемът с мигрантите в Европа не е в броя на хората, а че се създава чувството, че процесът е неуправляем и това поражда несигурност. Това заяви вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин на дискусия в рамките на Единайсетата световна среща на българските медии, предаде БТА.

Според Калфин всички въпроси - докога този процес ще продължи, колко души ще влязат, как ще се справим с тях, ще стоят във въздуха, докато не се види ясна политика. Докато този процес е неуправляем, дотогава ще има чувство на несигурност в европейските граждани, а това може да изиграе лоша шега на европейската интеграция, смята вицепремиерът.

По думите му проблемът с бежанската вълна не съществува от последните месеци, но доста време е бил подценяван и няма страна членка, която може да се справи сама.

Тази вълна от влизащи в Европа не е само от хора, които бягат от война. Тук е първият проблем, който би трябвало да намери отговор в ЕС - да се прегледа още един път списъкът на страните, от които се приемат бежанци, заяви министърът.

Като друг проблем той открои, че тези хора избират къде да отидат, като главно се насочват към Германия и Швеция. Според него това право на избор би трябвало да подлежи на някаква европейска политика.

Ивайло Калфин посочи, че определението по квоти е напълно безсмислено. Няма как да говорим за квоти, когато не можем да гарантираме, че тези хора ще останат трайно в България, коментира той.

Друго, което според него трябва да се промени, е системата за прием на бежанци, защото тя сега "стимулира една огромна индустрия на трафиканти".

Министър Ивайло Калфин заяви, че България е една от страните, които върши своята работа по отношение на бежанците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Избори преди 8 години
До ЦК на ГЕРББаракът е пътник.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трнаснационалните корпорации искат роби и консуматори. Без национални граници, без морални устои и национална идентичност. Уплашено стадо лесно се управлява. Честити европейски ценности!
15
0
 
7
 
! Отговори
майка преди 8 години
Натовската армия щели да разполагат да защити Европа от " руската агресия". Всички обичаме България, спомнете си Ботевото стихотворение "В механата": ...и зъбим се на тирана, но щом изтрезнеем- забравяме думи,клетви и немеем. И се смеем пред народни свети жертви....Какво ще се случи с децата ни?
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
г-н Калфин , моля ако обичате ,не се обръщайте към нас ! Обикновени и земни хора който си плащат данаците и ви плащаме , ЗАПЛАТИТЕ, КОЛИТЕ , БЕВЗИН , СЕКРЕТАРКИ, ТЕЛ , ХРАНА И ДРЕХИ , обърнете се към обама и сорос , приятел на боко , те са причината за нахлуването на муслите , ако незнаете , че в момента се води Война между ХРСТИЯНИ и мусли , така ще разбият ЕВРОПА, и тогава ще е много лесно , без граници , без ВЯРА, без СЕМЕЙСТВО, САМО БЕЛИ РОБИ ,И ДОЛАРС
13
1
 
6
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
Много си е управляем !!! Питайте Барак от САЩ...
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано стане скоро управляем.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да приемем че произволна армия нахлуе на наша територия невъоръжена и заяви че тук условията за живот са по добри какво трябва да направим според управляващите.а основният проблем за недостига на средства в мвр и мно от две години е безсмислената охрана на границата която се изразява в посрещане на нарушителите и тяхното регистриране.охрана имаше преди 25г.
10
0
 
13
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Неуправляем ли??? Я стройте на границата три чети на Ванчомихайловото ВМРО и им дайте достатъчно правомощия,и ще видите дали е неуправляем! А вие се туткате като бабки в детмага с вашата червеникава демокрация,пък после- неуправляем бил процесът! Неуправлуеми са ви червените мозъци- на процесът нищо си му няма,само ВМРО (истинското) му липсва!
9
0
 
2
 
! Отговори
odessa преди 8 години
ako ni vyrnete avtomatite sche se vyrnem. nabor1974
8
0
 
21
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Това вече е прекалено!Някакво безумие е обхванало политиците в Европа,а гражданите не реагират на тази самоубийствена политика!Решението е елементарно просто-затварят се външните граници и толкоз!Каква е тази натовска армия,дето не може да го направи???Въобще не е сложно и е много по-евтино от щетите които нанасят "бежанците"!
7
0
 
21
 
! Отговори
към 3 преди 8 години
Бедната Европа е пълна с работна ръка,която е с пъти по квалифицирана.Просто Европа е беззащитна с тези политици!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Владимир Владимирович постави пуделите на САЩ на колене! Русия е във възход!
5
0
 
18
 
! Отговори
незабележим преди 8 години
Тези констатации отдавна ги коментираме по сайтовете но няма кой да ни чуе.Няма силни патриотични организации в Европа да изкарат недоволните на улицата от ислямското нашествие.Има само платени такива,които защитават бежанците!Колко жалко за Европа!!!
4
1
 
13
 
! Отговори
ДШК преди 8 години
Всичко се оправя с повечко муниции.
3
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EVROPA IMA NUGDA OT MIGRANTI,ZATOVA GI I PRIEMA.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добро утро! Набийте в главите на европейците, които се радват, а после ще плачат.
1
2
 
26
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Политиците наистина са криминални елементи. В какво се опитват да ни убедят? Достатъчно е да спрат кредитите на Гърция докато не си пази границите и движението на мигранти веднага ще бъде преустановено. Гърция има най-добре оборудваната армия в Европа и може да спре мигрантите, но просто не иска защото и се плащат пари за да ги пуска. Като спрат парите ще спрат и мигрантите.