ЕС зад страните на първа линия в охраната на границите им!

Борисов поиска помощ и от Австрия за бежанския поток
Обновена: 12 мар 2016 18:06 | 12 мар 2016 18:05, Веселина Йорданова
70
ЕС зад страните на първа линия в охраната на границите им!
Снимка: Правителствена пресслужба

Като външна граница на ЕС, България полага сериозни усилия и прилага стриктно всички разпоредби на европейското и шенгенското законодателство, с цел овладяване на миграционния натиск.

Още по темата

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с австрийските федерални министри на вътрешните работи Йоханна Микл-Лайтнер и на отбраната и спорта Ханс-Петер Доскоцил.

Според българския премиер е важно всички страни на първа линия да могат да разчитат на подкрепата на ЕС за опазването на външните граници на ЕС.

Той отбеляза, че предвид заложените в националния ни план мерки във връзка с мигрантския поток, България е информирала Европейската комисия относно потребностите и допълнителните нужди на страната ни.

Министър-председателят изтъкна, че бихме оценили високо подкрепа и от страна на Австрия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов посочи, че макар и към момента да не се забелязват нови тенденции в мигрантския поток, предприемаме подготовка за своевременни действия, ако е необходимо.

Взимат се всички мерки и се засилва ресурсно и организационно готовността по границата срещу опити за нелегално и организирано влизане на мигранти. Приета е законова възможност армията да се включи в извънредните мерки по границата в случай на масиран миграционен натиск.

По време на разговора си с двамата австрийски министри премиерът Борисов аргументира и позицията, която той изразява в писмото си до председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Министър-председателят добави, че очаква тя да бъде взета под внимание при подготовката на заключенията за предстоящата среща на европейските държавни и правителствени ръководители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Бойко БорисовЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
23
 
! Отговори
народен съд преди 8 години
Евро политици , а до тях Български мутри с боса им !
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дейвид ще прати Жипки , тея да пратят самальоти
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е зад гърба ЕС бе Бойко дори и един танк не ни подариха с какво ще ги пазим с прашки ли
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУСКАЙ ГИ БАЦЕ НЕКА ОПОСКАТ ТАЯ ЕВРОПА И Я ОГЛОЗГАТ ДО КОКАЛ ОТ СОЦИАЛА.А СУЛТАНА ЩЕ ТЕ ПРОВЪЗГЛАСИ ЗА ВЕЗИР,ПРЕДИ ТОВА АКО ВОЛОДЯ НЕ ПРАТИ ЕДИН КАЛИБР ТОЧНО В ДВОРА ТИ ДОКАТО СПИНКАШ.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кан Аспарух се върти в гроба си сигурно . Светла му памет и Бог да пази България !
21
1
 
21
 
! Отговори
Информиран преди 8 години
Боко тиквата изнася парите си в Швейцария и подготвя бягство.Около 200 фамилии също.Дълг на всеки българин по света е горепосочените да ги застигне възмездието там където избягат.
20
3
 
23
 
! Отговори
Пророк преди 8 години
Скоро ще има нов народен съд ! Бъдете сигурни.
19
1
 
19
 
! Отговори
Зъл преди 8 години
Кога най-после ще се стреля по нарушителите на границата?
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 17Те не са политици. Те са мутри.
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС беше и зад нас през османското иго . Не вярвам и на дума на тез лицемери
16
1
 
21
 
! Отговори
коктейл вечери.. преди 8 години
Писна ми от глупостите на ялови политици
15
1
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Струва ми се,че в позиция партер и някой от зад не е много,много за хвалене.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се хвали пък тоя хвалипръцко, ако всички си укрепят границите тия ислямисти ще се насочат към нас нека не си укрепват границите ние даже не сме в Шенген.
13
4
 
5
 
! Отговори
Чексит преди 8 години
Браво Боко! Конграцюлейшн. Жив и здрав... :)) Това му е достатачно! :))
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че какви разпоредби на "шенгенското законодателство" "прилага стриктно" България след като НЕ Е ЧЛЕН НА ШЕНГЕН! Не виждате ли как и нашите и европейските лицемери тънко ни подготвят, че "през Черно море" може да мине вълната от нашествениците, т.е. през нас, след като другите правителства си защитиха населението. Жал ми е за бежанците, но само за тях. Останалите 80 % са дармоеди, юрнали да живеят на чужд гръб, бандити, с ужасни битови и поведенчески навици.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ни занимавате с тия лицемери ?! Hали беше, че бежанците бягат от диктатора Асад, сабята на ИДИЛ и лошите руснаци. Почти си представям как няколко милиона бежанеца настъпват към еврогейската блудница и европейската блудница почва да ги застрелва на границата досущ като ИДИЛ.
10
0
 
19
 
! Отговори
бг преди 8 години
Ще ни издокарат накрая, ще ни оставят сами да се оправяме,а те ще дават само акъл от страни.Тежко ни ако мигрантите тръгнат през бг.
9
1
 
16
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо не пишете, че част от договорките е искането на Турция, Европа да си продаде европейските си ценности в замяна на един гигантски затвор за бежанците на турска територия? Че част от договорките е Европа да си трае за грубите нарушения на човешките права в Турция, за липсата на демокрация, за липсата на свобода на словото и за войната, която режима на диктатора Ердоган води и срещу опозицията и срещу кюрдите?
8
3
 
21
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 8 години
Орешарски е светец, на фона на тези айдуци!
7
2
 
18
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
ЕС е зад нас. За да третира долната част на гърба ни.