ЕС зад страните на първа линия в охраната на границите им!

Борисов поиска помощ и от Австрия за бежанския поток
Обновена: 12 мар 2016 18:06 | 12 мар 2016 18:05, Веселина Йорданова
70
ЕС зад страните на първа линия в охраната на границите им!
Снимка: Правителствена пресслужба

Като външна граница на ЕС, България полага сериозни усилия и прилага стриктно всички разпоредби на европейското и шенгенското законодателство, с цел овладяване на миграционния натиск.

Още по темата

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с австрийските федерални министри на вътрешните работи Йоханна Микл-Лайтнер и на отбраната и спорта Ханс-Петер Доскоцил.

Според българския премиер е важно всички страни на първа линия да могат да разчитат на подкрепата на ЕС за опазването на външните граници на ЕС.

Той отбеляза, че предвид заложените в националния ни план мерки във връзка с мигрантския поток, България е информирала Европейската комисия относно потребностите и допълнителните нужди на страната ни.

Министър-председателят изтъкна, че бихме оценили високо подкрепа и от страна на Австрия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов посочи, че макар и към момента да не се забелязват нови тенденции в мигрантския поток, предприемаме подготовка за своевременни действия, ако е необходимо.

Взимат се всички мерки и се засилва ресурсно и организационно готовността по границата срещу опити за нелегално и организирано влизане на мигранти. Приета е законова възможност армията да се включи в извънредните мерки по границата в случай на масиран миграционен натиск.

По време на разговора си с двамата австрийски министри премиерът Борисов аргументира и позицията, която той изразява в писмото си до председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Министър-председателят добави, че очаква тя да бъде взета под внимание при подготовката на заключенията за предстоящата среща на европейските държавни и правителствени ръководители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Бойко БорисовЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения тиквар пак се е объркал в плюенето по Борисов . Добре че той е в момента Премиер . Представете си само за миг , че г-жа Станишев или Орешарски бяха на власт . Пълен смех и подигравка щеше да има към тях от ЕС . Никой не искаше да ги види или да говори с тях .
5
5
 
20
 
! Отговори
на снимката преди 8 години
На снимката: среща на другаря Тодор Живков с две млади доячки и с двама млади овчари!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС да цака кинти не само да казва Ние сме зад вас.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно тия бежанци не трябва да се пропускат легално независимо че Мерке ги покани нека да ги вадят от гумени лодки нейде из водите на Тихия океан. Краят на чудовището ЕС наближава.
2
3
 
28
 
! Отговори
зад теб сме преди 8 години
Всички сме зад теб, пожарникарю. За да те изритаме!
1
3
 
26
 
! Отговори
e преди 8 години
Нали НАТО щеше да охранява границите. ЕС как ще ги охранява?! Нещо Бойко пак се е объркал.