Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!

Добивът на газ и нефт е приоритет за България, заяви още Борисов
Обновена: 26 мар 2016 16:57 | 26 мар 2016 16:53,
494
Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!
Снимка: Facebook

Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни. Това е диверсификация, това си е наше, това е богатство.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 300 старейшини, членове и симпатизанти на ГЕРБ по време на форума на ГЕРБ, който се провежда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Още по темата

"Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в "Хан Аспарух", "Терес" и "Силистар", заяви Борисов.

"На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт. Румънците вече го правят. В Румъния внасят само 10% газ, а ние 100%. След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент", подчерта премиерът.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че да се поправят допуснати грешки е достойнство, а не слабост.

"Ако се заинатим за нещо, то няма да стане. Подписахме интерконекторите с Гърция, с Турция. Има акт 16 - пускаме двата компресора. До месец ще сложим най-добрите американски компресори и на гръцката граница", каза още Борисов.

"Нашите опоненти казват, че сме за диверсификация. Каква диверсификация ще направите с компресори, които бутат в едната посока? Близо 300 млн. струва и ние ще направим истинска диверсификация и още един източник. Още повече ще ни намразят. Всичко става, защото им бъркаме в икономическите и финансови отношения", посочи премиерът.

Той определи борбата с контрабандата като основен способ за създаване на могъщи врагове.

"Следим вноса на захар, месо, сладкарски изделия, цигари, алкохол. Вижте какви данъци са плащали преди и какви сега", подчерта Бойко Борисов.

По думите му за 2015 година в страната има над 20 000 поръчки: "Толкова поръчки се спряха. Защо сега, а кога? Като излязат на повърхността тогава ги виждаме".

"И когато може да се направи по-добре, ги спираме. Министърът не ги прави обществените поръчки, има екип от 20-30 души, на които им се плаща специално за това. Това е политическа воля – да сме сгрешили и да се поправим, когато проблемът е изплувал на повърхността", подчерта Бойко Борисов.

По думите му правителството е постигнало ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, "хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите".

Премиерът подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.

"Всички тези пари са влезнали в българските общини, инфраструктура и бизнес. Построихме толкова неща. Навлякохме си големи врагове с това, което направихме през годините. Ако ги питаш – искат предсрочни избори. Това е изгодно само на ГЕРБ, но не е изгодно за държавата", категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ заяви, че не може да приеме за основателни критики от хора, които не са сложили и две тухли една върху друга: "А са били на власт. И проявяват и нахалство – като направя нещо, казват, че те са ми казали. Аз не ги чета, не ги гледам, не ме интересуват. Все едно ги няма, не се коментират".

Бойко Борисов обясни, че е бил уверен, че стабилността на управлението трябва да се гради на повече диалогичност.

"Но се оказа, че много майсторски всички партии в управлението поставят всякакви условия. И много кадрови назначения. Сметката не мога да ви кажа каква е. Казвах си - щом народът така ни е подредил, ще бъдем по-диалогични. Но се оказва, че ГЕРБ започва да ерозира, за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не са. Като е хубаво – казват, че те са ни казали как да го направим, като не е – твърдят, че ГЕРБ са виновни", посочи Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ е партия, финансирана със сто процента бели пари и е финансова силна: "Затова сме независими. Това е голяма сила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още по темата: Бойко Борисовнефтгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
1
 
14
 
! Отговори
Бат Гошо преди 8 години
Щях да напиша нещо за дупченето,но като прочетох какви са ги нанизали колегите преди мен,направо отивам да си лягам.
258
2
 
10
 
! Отговори
Бойко от Нигерия преди 8 години
Бойко мисли да осъди Боко Харам поради факта, че неправомерно използват неговото име.
257
4
 
10
 
! Отговори
Ного сериозен субект преди 8 години
Е тоя, пръвото шимпандзе, което стана премиер! Браво окоБ!
256
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе да идват камикадзетата, ако ще се дупчи, да се кърти.
255
10
 
8
 
! Отговори
Метал и сланина преди 8 години
Давай дупчи!!!!!Мишките да си църкат. .Пичовете сме с теб
254
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стратегията е газа в целия ЕС да е на една и съща цена.Лошото е, че няма стратегия минималната заплата и любимото ми словосъчетание -базисен доход -т.е. социалните помощи за безработни да са едни и същи за целия ЕС.С други думи тенденцията е цената на газа в БГ да се изравни т.е. качи до тази на другите страни в ЕС.
253
5
 
13
 
! Отговори
есперкт преди 8 години
Този нефт ще е толкова наш, колкото американските ни ТЕЦове.
252
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте сега хъб'а е не просто техническа система,а стратегия, която цели да се разделят купувача,продавача и газопреносната система.Първо като техническа система е цял "комбинат", в който постъпват много тръби от различни източници, второ е "борса" за газа, не на последно място идеята е Газпром да не притежава еднолично тръбата, а да се косне собствеността и на борсата.Цялата схема пак е като историята с Дънди, т.е. за нас остават екологичните последици.
251
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червен мал.о.у.м.н.ик
250
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен387 Червен *** е другаря Бойко Борисов . Личи си .И такива като теб ,който се правят на ***-оти ,че Тиквата не е комунист . Комунист мръсен е !
249
11
 
7
 
! Отговори
Вън руските крадци преди 8 години
Вън руските крадци от майката Родина!!!
248
3
 
4
 
! Отговори
РВ преди 8 години
Това правим- чакаме. И между другото жовеем, оцеляваме. Но съм сигурен, че вече доста ловци са на пусия. Дойде ли удобен момент, няма да се изпусне. Два - три пъти ги изтървахме (97г) , ама тогава бяхме още млади ловци, без опит.Сега вече е въпрос на оцеляване. Ще се стреля на месо.
247
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чия кръв?Това е процес, който изисква време, както се казва за лова, важи и за живота, трябва да умееш да чакаш.Хубавата новина е, че благодарение на това умение оцеляваме през вековете.Плодете се, живейте си живота, оцелявайте, променяйте това, което е по силите ви, нищо повече не се иска.
246
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милите ние ! Ако се вгледаме ,маалко назад в годинките ,тоя цирк вече е разиграван от Червено Гербера с Партиината книжка в горното джобче.Явно мозъкът му е продупчен на него и съветниците му щом повтарят и потретят едни и същи лъжи . Дори и да има нещо, ще имаме на босият цървулите .Като златото . 2 кг /100кг . Познаите за кого от първият път .Тоя е за лудницата .Едни и същи циркове ,години .
245
2
 
1
 
! Отговори
РВ преди 8 години
Маха се с РПГ. И кръв.
244
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сексът в джакузи крие рискове. А дупченето в морето...?
243
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре,дай идея как се маха мафия от власт?
242
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някакви модерни, непознати досега, болести налазват хората.
241
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако използваш "***" в политически смисъл, ще се съглася с теб,който и да дойде на власт днес не може да управлява суверенно нито да развива енергийна или друга икономическа независимост, живеем в глобално общество доминирано от корпоративни интереси.Не виждам точка на пречупване на този модел в близко бъдеще освен някой сакатлък,пази Боже!
240
2
 
8
 
! Отговори
РВ преди 8 години
Който гласува за този имбицил си заслужава съдбата. Срам ме е от него и от половината ми сънародници. Съсипа и малкото съживяване на икономиката между 2005-2008година. Сега пък нефт ще добива....