Едни пари на "Атака" – на прокурор. При Волен – мълчание

Сметната палата открила над 1 млн. от членски внос по сметките на партията
27 апр 2016 17:07,
105
Едни пари на "Атака" – на прокурор. При Волен – мълчание
Архив: Булфото

Сметната палата изпрати на прокуратурата част от финансирането на "Атака" през 2014 година. Това става ясно от доклада на одитната институция, която провери финансовите отчети на партиите.

Прокуратурата е сезирана за членския внос на партията. От изнесените данни става ясно, че "Атака" е получила 1,29 млн.лв от членски внос през 2014 година. Това е най-голямата сума от членски внос в сравнение с другите партии.

От доклада на Сметната палата не става ясно какво точно е нарушението на "Атака".

"Съгласно Закона за Сметната палата, Сметната палата не може да огласява данни до приключване на наказателното производство", пише в документа.

Неофициално обаче в кулоарите на парламента стана ясно, че декларираните суми от членски внос от "Атака" са нараснали с пъти през 2014 г.

През 2013 г. членският внос е бил 372 000 лв., през 2013  - 173 000 лв., а година по-рано - 0 лв.

След новината от Сметната палата националистите се събраха на едночасово заседание на парламентарната група. След него депутатите отказаха да коментират доклада. 

"Трябва да се запозная с всички факти, за да коментирам. Предполагам, че в утрешния ден ще мога да ви кажа нещо повече", каза след това депутатът Николай Александров. 

Лидерът на "Атака" и заместникът му Десислав Чуколов днес за пореден път не бяха в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"от сметната плата не стана ясно какво точно е нарушението" още чакат инструкций за да измислят за какво да заведат дело,не сте ли забелязали че преди избори почват да завеждат дела срещу Атака...
50
13
 
4
 
! Отговори
vlast преди 8 години
в момента има една истинска опозиционна партия ицелта е да бъде неутрализирана по всички начини или най-вече спрени стоящите зад нея независими медии
49
1
 
13
 
! Отговори
КОШМАРЪТ преди 8 години
И тези пари в рубли ли са били или в турски лири????
48
2
 
11
 
! Отговори
PD преди 8 години
Не пич, грешиш!Атакистите са просто последователи, защото нямат друга идея какво да направят за да променят нещата. Умните и интелигентните, ще намерят и друг начин. Ала са умни и интелигентни, защото на черното бяло не казват, и за тях няма значение кой е казал истина, защото не умните и не интелигентните могат да приемат всяка лъжа, облечена в красива дреха, за истина.
47
8
 
12
 
! Отговори
PD преди 8 години
Ако някой не знае, понастоящем Юзеир Юзеиров излежава присъда в Белгия. Явно там е някакъв рай за радикална агентура. Но службите ни проспаха акциите му на наша територия. Волен пръв обърна внимание на това, че САЩ не плащат, за ползването на бази в БГ. И какво общо имат тук парите. Нищо. Проверете какво е отношението на Окинава, Япония, или дори на отявлен член на НАТО, като Германия. Тишина в медийното пространство. Утре когато стане напечено, няма да мине номера с не чух, и не разбрах.
46
5
 
17
 
! Отговори
PD преди 8 години
Нито сметната палата нито прокуратурата направи нещо, с което да покаже на народа, че живеем в правова държава. Никой от горе писаните не разкри поне една схема, за ограбване на държавата. Волен поне направи последното. Реалността в затворените от етническата партия региони, кръговете от фирми, особено в дървената мафия, концесиите на злато и благородни метали и др. отвориха очите на мнозина.Видя се и позицията на силовите структури, особено с скандала пред джамията и агента Юзеиров.
45
10
 
15
 
! Отговори
счети преди 8 години
1,29 милиона лева. Това колко рубли са по курса на деня? Къде са обменени ?
44
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен президент на България.
43
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера до парламента някакво трепополово удари едни полицай. От "Просташка мрежа" обвиняват полицая в симулация. Преди месеци пред НАТФИЗ един милиционер разкървави лицето на Волен, осъдиха потърпевшия. Но какво да правим. Нали тук е Европа.
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде Сметната палата да провери дали изтеглените милиарди заеми са в хазната!
41
16
 
27
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Хейтърчета, вашата злоба подклажда огъня на народната воля! Вашата злоба ще се превърне в триумф на волята за възправянето на най-будната, най-узрялата, най-мислещата и най-родолюбивата част от българската нация - ПП "АТАКА", нейните членове и симпатизанти! АТАКА символизира волята и желанието на българския народ за свобода! Тя е приемник на комитетите, които Левски ни остави, и ще продължи докрай делото на Светия ни Апостол Дякой Игнатий!БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ, ВЪПРЕКИ ЗЛОБАТА ВИ! АТАКА ПОБЕДА!
40
8
 
10
 
! Отговори
ала бала преди 8 години
Атака ако е пръднала,герб тотално се е о.рал,на кой ти гледа,дай да си поджавкаме за разнообразие.Шъ съ опраим.Ако ли не-шъ ни оправят.
39
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откакто човека на Путин заби тупалката на Волен пред ВИТИЗ нещата за руския националист тръгнаха надолу. Сидеров вече не може да излезе от следствието, обвиненията към русофила национален-предател валят едно след друго.
38
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Златния БУТОН дрОгаря тЪвариш за достатъчно рубли ще излизга и з..н-ка на Бойко.
37
9
 
14
 
! Отговори
изводъ преди 8 години
Сорос от доста време е член на греб.А той е възможен,пардон-заможен.Бая-по комшийски!
36
14
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров президент!
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, аре сега, глупости. Станал е некой руски виолончелист член на партията и си е платил членския внос. Кво толко има да се чудят?
34
12
 
13
 
! Отговори
вен сере мос преди 8 години
Нормално ли е да се тегли милиард и триста иляди заем,за да се плаща на хамериканските централи?Питам и отговор не чакам от теменушка мила друшка.
33
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те руснаците му платиха ама той нищо не можа да направи! А пьк се е калнял като ром че ще успее да промие поне мозьците на пенсиите в БГ!И за това сега незнам как ще вьрни взетите пари от кремьл! Ония ше го...
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя баламурник, толкова високо беше се изкачил в политиката че по едно време го виждах като премиер на Бьлгария! Но за жалост се продаде на Турчилата, по порьчителство на Руски олигарси!