Квадратче "Не гласувам": Самтаймс уин, самтайм люн...

Депутати в спор за подобен избор, бил двоен стандарт
27 апр 2016 13:30,
91
Квадратче "Не гласувам": Самтаймс уин, самтайм люн...
Снимка: Булфото

"Самтаймс уин, самтаймс люн"... Репликата на Христо Стоичков на култовия му английски, която в превод би трябвало да значи "Понякога печелиш, понякога губиш" се превърна в убедителен арсенал по време на дебатите за и против квадратче "Не гласувам за никого" в бюлетината.

Още по темата

Втора седмица депутатите продължават с приемането на поправките в Изборния кодекс, с които се правят сериозни реформи в изборното законодателство. 

Парламентът прие да се въведе квадратче "Не гласувам за никого" в бюлетината и за президентските избори. На вчерашната среща при премиера партиите се разбраха, че гласовете в него няма да се броят за действителни, за да не се вдига изборната бариера. Очаква се по-късно това да бъде прието.

БСП го подложиха на критики. "Това е демагогия, гласът или е действителен, или не", каза депутатът Чавдар Георгиев.

Колегата му Янаки Стоилов предупреди, че ако вотът "Не гласувам" бъде недействителен това ще деформира гласовете на останалите партии след преразпределението.

Той предложи, ако 20% са отбелязали "Не гласувам", това да значи, че 20% от местата в пленарна зала ще останат празни. Филип Попов от БСП също разкритикува двойния стандарт. 

На критиките на социалистите реформатарът Петър Славов отвърна, че целта на изборите е да се чуе гласът на избирателите и квадратчето "Не гласувам" служи за това.   "И в заключение ще цитирам класика: "Самтаймс уин, самтаймс люн", каза Славов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: НСИзборен кодекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен все повече ми харесва шериата.Християнството доказа, че в човешкото общество на юнашка вяра правила не се налагат.Жените малко ще се озорят с фереджетата ама ще свикнат.Ще видим тогава оргазъм без *** има ли и как се прави вратовръзка от пожарникарски маркуч.
61
0
 
1
 
! Отговори
----------- преди 7 години
Абе, много просто, като не ви харесват кандидатите, нарисувайте на бюлетината един Голяяяям мъжки полов член!
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а не може ли аз да си нарисувам допълнително квадратче
59
8
 
1
 
! Отговори
БА. преди 7 години
Аз , гласувам против руско-комунистическото робство и намесата на Русия в интересите на България!Аз съм атеист.Вярата -не ме интересува!
58
4
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ОТ ПЕРНИК преди 7 години
ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗАБИЕТЕ НОЖ В *** НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ , ПОЖАРНИКАРСКИЯ МАРКУЧ , АГЕНТ "ИВАН" И ....ЦЯЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА , ЧЕНГЕДЖИЙСКА И ПРОДАЖНА КЛИКА ОТ НС...??!!НЕ ГЛАСУВАЙТЕ "ЗА НИКОГО".......ЗАЩОТО САМО ИМ ОПРАВЯТЕ ИГРИТЕ...ХА,ХА,ХАААААГЛАСУВАЙТЕ ЗА "ДОСТ"--------ОТ ТОВА СЕ СТРАХУВАТ ТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАТОВА СА ТИЯ СЛОЖНИ "ИЗБОРНИ ГИМНАСТИКИ"------ЗА ДА СПАСЯТ "АГЕНТ САВА"...НА КГБ/ДС!!ЗАЩОТО ---ДПС , ВМРО , АТАКА, ПФ И ГЕРБ, ---- СА ОТ ЕДИН ОТБОР НА БКП/ДС!!!
57
0
 
3
 
! Отговори
БЪ преди 7 години
До НЯМА ДА МИНЕ!!! Аз гласувам срещу турското робство и намесата на Турски интереси в управлението на християнска държава !!!!
56
0
 
4
 
! Отговори
Българинът преди 7 години
45 години задължително гласуване 45 години БКП . Тиквата да не се уплаши че губи кокала ..че да връща старата система *** комунист дето се бие в гърдите за анти-комунист прави реформи сериозни ли сте или вЕрно сте глупави бре хора ? съдебна власт , прокуратура , МС , Полиция , местна власт всичко е под властта на правителството т.е. не работи или работи само и единствено ако премиера разреши ... .. Дали гласувате и за кого гласувате няма значение Доган и Бойко делят печалбите . Пей си Пенке
55
2
 
2
 
! Отговори
НЯМА ДА МИНЕ!!! преди 7 години
ГЛАСУВАМ СИ РЕДОВНО , ПРОТИВ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ И РУСКАТА --5-ТА КОЛОНА В БЪЛГАРИЯ!!ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДОСТ!!!--ДОСТ--СА МОИТЕ ХОРА!--МЕСТАН Е МОЯТ ЧОВЕК И ........ЕС И НАТО ----СА МОЯТА СКЪПА РОДИНА!НОМЕРА С "ИЗБОРНИЯ ЗАКОН "-----НЯМА ДА МИНЕ!!!ВРЕМЕ Е --ЗАКОНА , ЗА ИЗБОРИТЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯ , С МНОЗИНСТВО ОТ 2/3 --от НС!!!ИНАЧЕ ВСЯКА КОМУНИСТИЧЕСКА МУТРА, ЧЕНГЕ И ДОНОСНИК НА ДС/БКП-----ЩЕ СИ ГО ПРЕКРОЯВА , ВИНАГИ ПРЕДИ ИЗБОРИ .....ЗА ДА СЕ НАМЪРДА НА ТОПЛО В ПАРЛАМЕНТА!
54
1
 
0
 
! Отговори
bg izmet преди 7 години
sas upravnici predateli i elit sbirshtina ot izmamnici i dolni mastii balgarite patyvat kam ada
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значи "квадратче не гласувам". Това е нещо като задължителното купуване на билети от лотарията - и да не искаш да си пробваш късмета, то си има билети, които не печелят. СоциализЪмЪт ряпа да яде! Простотията ви НЯМА ГРАНИЦИ!
52
1
 
5
 
! Отговори
БББ преди 7 години
До huahuahhaхората не са разбрали, че докато не упре ножа до кокала няма как човек да се научи и да мисли какво как защо... гласувайте се рибки, да върви играта! който и да е на власт какво значение има ? ДПС, ГЕРБ, БСП, Атака, ПФ или Джорджиньо едно и също е!
51
1
 
5
 
! Отговори
huahuahha преди 7 години
директно може да ме отпишат :)
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като за начало,НОКАКВО ГЛАСУВАНЕ!Гласуването,даже за "никого",легитимира пред света всички бандити,т.е,Системата!Негласуването за никой НЕ ПРОМЕНЯ НИЩО - просто с по-малко гласували от родовете ,купените и безмозъните,ще оформи пак същото процентно разпределение на властта и "Те",пак ще ви управляват.Даже и по-малкото депутати,не променят нищо,освен по-малко на брой сремещи овце."Спечеленото" от по-малкия(евентуално) бнюджет,Те ще ви го изкарат през носа при управлението си!
49
0
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 7 години
Ами уж идеята е че ако гласуват всички то платените гласоподаватели ще останат много малка част от общия процент и няма да фактор.Пък и предателите за които ще гласуваме няма да имат толкова много пари че да купят всички.Остава въпроса за чувалите след изборите.Тая схема вече за втори избори я прилагат и явно работи много добре за тях.
48
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Ами супер ще бъде резултата! Ако "Х" броя гласоподаватели (колкото отговарят примерно на 1 депутат) са декларирали че НИТО ЕДНА ПАРТИЯ не отразява техните политически виждания, и знаем че 240 депутата представляват ВСИЧКИ избиратели... То тогава чий ще го дири там тоя търтей и кого ще представлява?????? Защо трябва да го храним и да го возим в лимузина, да го охраняваме, да организираме нагласени търгове за фирмите му и т. нт. ????
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С това квадратче недоволството на гласоподавателите от политиците се превръща в награда за политиците. Това е подигравка с народа.
46
0
 
16
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Това квадратче "не гласувам за никого", нищо не променя, защото какво ще стане ако да речем мнозинството от гласувалите зачертаят въпросното квадратче. Ами ето какво, гласовете от квадратчето ще се разпределят пропорционално между 3-те водещи партии в момена. Тогава каква е изобщо ползата от подобно "квадратче", питам аз?
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предложението на Янаки Стоилов е интересно. Той реално предлага намаляване на броя депутати с процента отбелязали "Не гласувам". Това намаляване на общия брой депутати ще доведе до по-голяма относителна тежест на всеки депутат, намаляване на общия брой партии и коалиции в парламента, по-малък на брой депутатски заплати на гърба на данъкоплатеца и т.н и т.н. Интересно предложение. Учудвам се че идва от ляво. Разбира се всичко е шум. Утре ще бъде забравено.
44
3
 
2
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 7 години
Тези като ги гледам повечето са били на първомайската манифестация през 1986г. и бая яко са дишали радиация, яко си им личи!
43
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Задължителното гласуване е нарушение на демократичните ми права и свободи - в т.ч. вземане на решения със свободната ми воля!