Системата за втора пенсия – изначално сбъркана

Министерството не решава проблеми, а повтаря грешки
30 апр 2016 13:13,
117
Системата за втора пенсия – изначално сбъркана

"Системата (за втора пенсия - бел.ред.) е сбъркана при своето създаване, но никой не иска да го признае". Това заяви бившият министър на финансите проф. Христина Вучева по повод внесеното наскоро предложение парите за втора пенсия да не се наследяват.

Още по темата

 
В момента родените след 1959 г. трупат вноските си за втора пенсия в частните фондове и натрупаното ще започне да им се изплаща, когато те се пенсионират след шест години. Ако преди изчерпването на личната партида във фонда човек почине, парите получават наследниците му. Новите предложения предвиждат при смърт парите да отиват в общ резерв за дълголетниците.
 
"Министерството на финансите постъпи коректно, защото трябва да съобщи на обществото, че има такъв проблем. Това не е окончателно решение, а един проект. Има проблем. Съчетават се от една страна индивидуална партида, от друга страна – пожизнена пенсия", коментира Вучева пред "Нова тв".
 
Същевременно тя коментира, че предложението на министерството не решава проблема и повтаря абсолютно същата грешка, тъй като отново се прави опит да се съчетаят две несъвместими неща.
 
"Става дума за един закон с вкоренено дълбоко малоумие в своите текстове от самото начало. При нас в закона системата е смесена, междинна. А едно нещо или е луноход, или е параход", изтъкна на свой ред финансистът Емил Хърсев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: пенсиивтори пенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
10
 
! Отговори
красны вор преди 7 години
До до 28 красны ворОт комунист капиталист не става ,става красны вор/само това нищо друго/
21
4
 
12
 
! Отговори
до 28 красны вор преди 7 години
....евроатлантичесо-герберастки ценности.....
20
2
 
26
 
! Отговори
красны вор преди 7 години
Не знам на кого прави и на кого не впечатление,ама обирите зачестиха в последно време
19
2
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Изглежда и във вас има нещо сбъркано......
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За умиращите, бездетни народи, успешни пенсионни системи няма.
17
5
 
4
 
! Отговори
до 23 МНЕНИЕ преди 7 години
Много добро мнение но виждате ли как дрогирани ***....сти са ви писали минуси
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пари, в частните пенсионни фондове има. За това управниците искат да ги вземат, защото има. Вучева иска да ги преразпределя.
15
10
 
12
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 7 години
Трябва Частните Пенсионни Фондове да се фалират като Корпоративна Търговска Банка и Партидите да се изплатят до стотинка на Хората плащали десетилетия от Заплатата си .Компенсациите да се платят от Бюджета , като преди това да се Конфискува Заграбеното . Да започнем Отначало .
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидни, изгорял си. Как реши, че борсите са създадени за да спечелиш ти?!
13
3
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
НЕ НА ЛЪЖИТЕ! Когато "втората" система работи на солидарен принцип като първата, няма нужда от нея. Единственият резултат е, че чрез втората пенсия, държавата дава частници пари от пенсионните вноски на българите! Какво излиза? Държавата дава нашите пари на едни частници, за да ги въртят и печелят, за пенсионерът и наследниците му духат супата!
12
1
 
13
 
! Отговори
красны вор преди 7 години
Ние управляващите заявяваме ,че като дойде време за разплата ,ще разберете че сме невменяеми
11
1
 
24
 
! Отговори
Весели празници преди 7 години
Искат да оставят наследниците на осигуряващите се за втора пенсия без сумата от нея , а да я прехвърлят ... на тоя който я е създал ... тая държава отива на много лошо ... след това защо масово хората бягат навън ... дори в Румъния бих мигрирал вече !!!
10
3
 
20
 
! Отговори
работодател преди 7 години
на работник месечно плащам по 250 лева осигуровки/3000 за година/за 40 години трудова дейност това прави 120000 леватези 120000 ако се сложат в банка ще носят годишна лихва от 4000 лева или се пада по 333лева на месец може да си осигури човек без да се занимава с осигуровки,отделно че си има 120000 в банката
9
0
 
9
 
! Отговори
НЯМА НАЧИН преди 7 години
Системата за Частните Пенсионни Фондове беше ШИРОКО РЕКЛАМИРАНА през 2000 година , всяка година след това беше ШИРОКО защитавана от всяко Правителство и НАРОДНО СЪБРАНИЕ . Не става да се променят правилата след близо 17 години в интерес на Частни Фирми .Трябва или фалит и Затвор или нови Правила за родените след 1980 година .Полицията как си отстоя Правата - само за новите .
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема кинтииии! След 6 години ще лъсне, че половината фондове са празни. Никой няма да иска да управлява тогава!
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите управници вече 25 години създават закони , които са удобни за богатите и мафията . Нищо не е сбъркано , а точно направено за да се краде без да се носи отговорност . Не се иска много акъл всички пенсионни или здравни осигуровки да са на лична сметка на осигурения както е в САЩ и Западна Европа . сега всичко е общо и нищо не е твое въпреки , че 40 години си плащаш .
6
2
 
8
 
! Отговори
gost преди 7 години
Ба затова ли беднячката дето щерка им бе архитект на един град реве чее бедна баси бедноста гие отпрала
5
3
 
13
 
! Отговори
красны вор преди 7 години
Втора пенсия ви се приискала,доживейте до първата,а потом подождите.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно. Парите са окрадени, пардон прибрани на сигурно за някои хора място. Още от самото начало е било ясно, че не стигат и няма как да стане, но въпреки това бяха формирани фондове за да може да се легализира цялата работа. Е не е като КТБ. Тука е много по-финно обиграна цялата система и отново печеливши са най-адаптивните.
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всичко направено от завряния зет в Драгалевци е тотално малоумно и грешно като него. Няма ли да се намери един прокурор с топки да го почне!