Борисов размаха пръст: Ако го ядосват, може да стане президент

Нови избори? Няма да е честно към народа, смята премиерът
12 май 2016 07:00, Красимир Ангелов
113
Борисов размаха пръст: Ако го ядосват, може да стане президент
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се пошегува, че не е съвсем невъзможно да се кандидатира за президент на изборите през есента. "Да не прекаляват с играта на нерви, защото действително може и да не ми издържат в един момент нервите", обяви министър-председателят в Лондон в отговор на въпрос дали има интерес към Дондуков 2.

"За мен важната подкрепа на Патриотичния фронт, Реформаторския блок и разбира се на всеки, който разумно разсъждава, че в това насипно състояние, в което са партиите едни нови избори, ще са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички тези олигархични кръгове, които това чакат", заяви още той след срещата си с Дейвид Камерън.

Премиерът отново подчерта, че ГЕРБ са готови за избори във всеки момент, но "няма да е честно към народа”.

"Много ми е мила държавата да направя нещо такова. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори", допълни той и продължи: "Да ме оставят да си доасфалтираме, да си доправим програмите, да си съберем повече пари в бюджета – те ще ги харчат. Да бъдат по-толерантни".

Премиерът за пореден път определи бившия вече социален министър Ивайло Калфин като професионалист и добър човек.

"Подкрепа получаваше от всички и за пенсионната реформа и не на последно място – над 220 млн. извън бюджета, от парите от контрабанда, която храни корупцията, дадохме на българските пенсионери за двата Великдена и двете Коледи, които са минали в управлението", отбеляза още Борисов. По думите му обаче въпреки това, АБВ трудно са подкрепяли правителството в прагматичните решения.

"Проблемът е, че ние научихме от медиите от пресконференцията какво са решили и аз мисля, че отдавна са го решили, защото президентските избори са им важни", посочи още той и бе категоричен, че от АБВ не са имали повод да напуснат правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батмана и герб са отвратителни, но в момента няма опозиция. БСП бяха пет-шест пъти на власт и ги видяхме....ДСБ ще останат в историята с тази здравна реформа, но като се има предвид че голяма част от гласуващите за тях хора са бабички и дядовци - електората им се топи. Събирането с комунистакат Кунева, след като размахваха пещерния антикоминизъм едав ли ще им донесе точки.Атака умря след като безусловон подкрепи кабинет с ДПС - при Орешарски. многото скандали на Волен допълнително
56
12
 
6
 
! Отговори
Лошото е преди 7 години
че няма алтернатива на Борисов ако реши да се кандидатира за президент.кои могат да са алтернативитеМарешки - друга мутраКаракачанов - псевдопатриотЗеленогорски - ренегатВълчев - ренегат, кариерист и нагъл тип.Калфин - вече е губил едни избори. вечният номер 2Корнелия Нинова - ако влеез в ролята на Първанов. едър енергийен олигарх начело на "лява" партия. и евентуално - Слави Т. или подставено от него лице.хайде кажете кой е алтернативата?
55
12
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Естествено ,че ще бъде избран още на първи тур в това няма съмнение,но по-полезен ще бъде да си изкара и трети мандат,че тогава ако реши ще го избере народа без проблем.
54
13
 
7
 
! Отговори
Колев преди 7 години
Не е решил-не е станал! Ай се е кандидатирал-ай сме го избрали,и то с огромно мнозинство....както всички много добре знаят.
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не, бе той ще фалшифицира резултатите....но нека, нека, нека стане. ИСкам да видя как ще управлява правителствоот то Дондуков 2? той и първанов се пънеше, но на втората година смразиха отоншенията със Станишев. Пък Стоянов - нима не бе заместник на Костов. И нима Желю не се изпокара с Филип Димитров. не може от Дондуков две да ръководиш Дондуков 1.
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това лице май не прави разлика между "да се кандидатира" и "да стане" президент!!! Хайтов хубаво го е казал: Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преводачката няма да може за пет секунди да се отлепи от него.... да не говори Стоичковиет глупости ако попитат нещо"айн цу цвайн цу дрън". То и бареков се п равеше на много много отворен "Не, Тенкю". И божинката и той смесавше сръбския, българския и английския....
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, този който не знае един език как ще се срамуваме от него.....
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е кога беха другите, макар и врмеенно -изборите беха крайно необходими. Сега обаче не му е времето, и ни е мила държавата(разбирай парламента и властта).Когато другите искаха да изтеглят 1млрд-държавата щеше да фалира, но когато вие изтеглихте 13млрд-цъфнахме, чакаме и да "вържем".
48
1
 
5
 
! Отговори
asd преди 7 години
Нормално, извън властта може да го подгонят. Така ще си подсигури нещата. Но не знам защо имам някво усещане, че на президентски избори ще претърпи тотален провал.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да стане ... ако има кой да гласува за него!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом е изрекъл тази фраза,значи подсъзнателно си го мисли и има подобни мераци....дай боже да стане ,че да се отървем от него...голям смях ще стане с неговия английски на листчета....
45
2
 
10
 
! Отговори
ненужна вещ преди 7 години
Някогашен министър-председател, член на БКП, с богат опит в СИК, собственик на ЕТ "герб-Буда", бивш пазач на паркинга на бай Миле, с инициали ББ, за нищо неспособен, с непоносим характер, никому ненужен, мрази всички, с чувство на пребито от съдбата куче, след тотален провал в политиката поради собствена глупост, спешно търси ново работно място. Предпочита да го наемат за батман, портиер, насъсквач или за ненужна вещ.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е верният избор . АТАКА . Ляво , Десен център , дясно . А на нас ни трябва точно в ДЕСЯТКАТА .
43
1
 
12
 
! Отговори
в следващата серия преди 7 години
В следващата серия пожарникарят (агент Буда) отново ще вдигне кръвното и мюфтията пак ще ходи на свиждане при него.
42
3
 
11
 
! Отговори
сс преди 7 години
Президента пожарникар, президента каратист, милиционера президент, футболиста президент, тенесиста президент, премиера президент, бодигарда президент, сикаджията президент, мутрата президент, рапона президент, тиквата президент, главния секретар президент, милвания по главата президент.....
41
2
 
4
 
! Отговори
акуд преди 7 години
клуката дпс. бсп и атака дестебилизират България за да опитата отново да се върнат на власт
40
1
 
5
 
! Отговори
Митничар преди 7 години
Грешите, това му го каза вечната репортерка зад граница на властта Ирина Цонева.По-скоро не ми го побира акъла как така Боко и пред приятеля си Дейвид нарече митническите такси и сборове "контабанда".......Дори преди седмица цитира и цифри, които се покриват с отчета на НА "Митници" с реализираните приходи за 2015.Ама така е- на сикаджия всеки внос му изглежда контрабанда, той така е свикнал....
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами автоматически ще стане резултатите се подправят. Всички социологически агенции даваха 27 на 14 за лилков за Фандъкова и 7-8 за Джамбазки, а като дойде вота тя изведнъж натрупа четири-пет пъти разлика, а канкурентите й се стопиха.ГРАО, ЦИК, МВР, МВнР не рабитаха цял част - за да има време за фалшификация.Всеки път са с по-малко гласове Герб и всеки път победата е по-убедителна. Как става това?
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахахаха. Отадвна чаках тази реплика.... Изберете го...и ще почен разпада на Герб....