Дончев си става, но Борисов го не дава

Премиерът не искал да го похаби на тежкото място в МТСП
13 май 2016 09:00,
40
Дончев си става, но Борисов го не дава
Снимка: Булфото

Вицепремиерът Томислав Дончев няма да бъде предложен от премиера Бойко Борисов за социален министър на мястото на подалия оставка Ивайло Калфин,  твърди "24 часа", като цитира източници от ГЕРБ.

Премиерът не искал да похаби Дончев на тежко място като това за социален министър и заради това не давал да заеме поста.

Още по темата

Самият Дончев също не бил много съгласен, въпреки че вчера парламентарната група на управляващите започна да събира подкрепа за избирането му на поста. Днес Дончев трябвало да обяви отказа си и официално.

Още вчера БСП и ДПС обявиха, че няма да го подкрепят за социален министър. Мотивите и на едните, и на другите са едни и същи - те са опозиция, не подкрепят кабинета на Бойко Борисов и затова няма как да подкрепят промени в него.

Радан кънев пък се усъмни, че самият Дончев знае за номинацията си, затова и премиерът Бойко Борисов все още търсел най-подходящият кандидат за социален министър.

Засега били разглеждани няколко имена на хора от ГЕРБ. С най-големи шансове била зам.-министърката Зорница Русинова, но все още не били отпаднали и кандидатурите на Тотю Младенов и дори депутатката Светлана Ангелова, която е в социалното комисия на Народното събрание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
beks1 преди 7 години
ИДЕАЛНА БРАЧНА ДВОЙКА.
23
4
 
9
 
! Отговори
Брей преди 7 години
Какво точно работи този некадърен ***, никой не знае, но е мноооого зает!!
22
6
 
0
 
! Отговори
123 преди 7 години
SWISCOINНова централизирана крипто валута.От създателите на Bitcoin. Средно месечно цената растеше така :12.2015 0.44 $;01.2016- 0.47 $; 02.2016-0.72 $; 03.2016-1.12 $Цената в момента (13.05.2016 г) е 1.61 $.Прогноза декември 2016 г. 18-20 $, декември 2017 г. 80-100 $Сега е съвсем в началото, бъдете от първите и купете на ниска цена.Ето линк за регистрация:swiscoin/Register?sponsor_id=947327Регистрацията е абсолютно безплатна и нищо неангажираща
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори 2 в 1 . Борисов - президент( 57% на първи тур) , а Дончев - премиер (36% ГЕРБ). Не са рекли - не са го направили. Гласувам с две ръце.
20
3
 
5
 
! Отговори
КАТО ГЛЕДАМ СЕГАШНИЯ преди 7 години
президент ПО-ДОБРЕ МАГАРЕ да беше си избрал ТИКВАТА. /според неговите откровения/. ДОНЧЕВ го гладят по *** по същия начин като предишния, сигурно го подготвят да свиква на чембери. НЕ. ПОДОБРЕ МАГАРЕ
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако помните, при предишното правителство на Боце, няколко дни до оставката му, Томито Дончев щеше да става финансов министър. Не го познавам лично, принципно е начетен човек, но всеки трябва да има поне малко ниво на самокритика. В социалната сфера е нужен голям опит, да си работил в тези направления, да си решавал проблеми. Не може ей така да си специалист по всичко. Дончев ако има поне малко чест, трябваше сам да обяви че не е съгласен.
18
4
 
11
 
! Отговори
ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ преди 7 години
на ГЕРБ щели да я вадят от гардероба. И тоя бил от най-тежките. Пазели го само за ядрена война. Е като разкараха Мунтаската адвокатка 150 кила сега Дончев с голи гърди щял да прикрива НЕГО
17
5
 
8
 
! Отговори
! преди 7 години
Мдааа, явно го гласят за президент.Сигурно е по-добре от сегашното нещо, но пак не става - прекалено мутренски накъл и безочлив. Прекалено типичен гербер за да става за каквото и да е.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те гербаджиите са специалисти по всичко. Нагледен пример премиера и Румето Бъчварова. От тези специалисти станахме по зле от Африканските страни по жизнен стандарт. Вземете и любимката на софиянци- Данчето/ въпреки че за нея са гласували 200000 от 2000000/ специалистка по култура не спечели приза Културна столица на Европа ,но разбира от мениджмънт. А за Тотьо Младенов нямам думи - оправи Враца ще оправи и пенсионерите.
15
4
 
16
 
! Отговори
С.ОРОСОИД ДОНЧЕВ преди 7 години
успя да ОПРАСКА еврофондовете. Ще се справи и със социалните парички
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 27 г уж преход стана ясно, че това е преход към отвъдното, не към бъдещето.Благодарение на продажните политици копаем надолу.Да горят в аdа всичките!
13
4
 
15
 
! Отговори
данъкоплатец преди 7 години
То всичките ГЕРБерасти стават само за едно- за затвора...
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С този фар, най-добре да е транспортен министър.
11
4
 
13
 
! Отговори
НА ТАТИ ДЕТИТО преди 7 години
е тоя ДОНЧЕВ. Как го гали по тиквичката ТИКВАТА. Богословът с.оросоид минава за интелектуалец на фона на останалите Гербери, от които за най-учена смятат леля ЦЕЦА, щото е ходила на РабФак, а образованието в НРБ си беше сериозно. Не както еднодневките курсове на СОРОС. Още по-малко командировките в САЩ и Западнала Европа за особено преданите. Те там повече обикалят магазините вместо да учат цитатниците на Държания департамент
10
4
 
11
 
! Отговори
ДАА преди 7 години
ПРАВИЛНО ,ЧЕ ЩЕШЕ ДА СТАНЕ ЗА СМЯХ А ЯВНО ГО ГОТВЯТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мини партийката БСП си избра водачка подсъдима за корупция и изгонена от икономическото министерство като мръсно коте . Като е толкова праведна комунистка или социалистка , защо сина на др. Нинова учи в САЩ , а не в Русия . Такива демагози няма в целия свят като БКП-БСП .
8
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мисля,че Томислав Дончев е умен и свестен мъж. бих гласувала за него за президент!
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДа"господине"! При такава "социална" политика, след 10 години няма да остане някой, който да вика "оставка"...освен ако от чужбина почнат да искат такава...А ония в гробищата нямат тая възможност...
6
8
 
11
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Време е за избори 2 в 1 плюс референдум, поне да спестим някой лев ;)
5
10
 
21
 
! Отговори
Коце кофата преди 7 години
Оставка, тиквеници!