Плевнелиев излагал на риск сигурността ни и мира в Европа

Станал сред най-агресивните пропагандатори на похода срещу Русия
Обновена: 14 юни 2016 15:21 | 14 юни 2016 13:43, Камелия Цветанова
588
Плевнелиев излагал на риск сигурността ни и мира в Европа
Снимка: Reuters, архив

Според най- голямата градска организация на БСП, тази в София, речта на президента Росен Плевнелиев пред Европейския парламент е поредна провокация срещу националната ни сигурност и мира в Европа.

Още по темата

 
Социалистите и всички националноотговорно мислещи граждани в София сме възмутени, посочиха те в позиция до медиите.

Според тях вместо да говори за днешните икономически и социални проблеми на България, с речта си българският президент се е наредил между най-агресивните пропагандатори на похода на НАТО към Изток, срещу Русия.


В речта си държавният глава обяви, че в Европа се води война - в Украйна и обвини Русия, че дестабилизира стария континент.

"Без каквито и да било аргументи Плевнелиев заяви, че Кремъл е против ЕС и иска да го разруши отвътре. Особено е "възмутен" г-н Плевнелиев, че Русия говори за нова студена война, че Путин настоява за "нов баланс в света", за замяна на еднополюсното господство на САЩ с многополюсен свят в името на мира и демокрацията, че вижда опасност за Русия в политиката на НАТО да обгражда Руската федерация с военни бази и антируски режими в съседни държави", коментират социалистите.

От левицата смятат, че Русия е в правото си да отстоява своята сигурност, а особено тревожно  днес e разполагането на американската противоракетна система в Румъния и Полша, с настаняването на крупни военни контингенти в т. нар. прифронтови държави, между които ключова роля е отредена и за България.

"За мен, за нас, Крим е Украйна и Украйна е Европа” – констатира в речта си Плевнелиев. Факт е, че и Русия е Европа. Що се отнася до Крим, той също е европейска територия, но не само в географски аспект, но и като важна част от съдбата, историята, културата и достойнството на Русия и руския народ. Заетата от Плевнелиев позиция "Крим е украински", не е позиция на държавата България. България е парламентарна, а не президентска република. Народното събрание няма подобна официална позиция за Крим. Недопустимо е Плевнелиев да представя своите лични виждания като официални за държавата ни", упрекват от градската организация на БСП.

Според социалистите в речника на Плевнелиев неслучайно липсва думата "суверенитет”, която би трябвало да е крайъгълен камък на националната ни външна политика.

"Същевременно в речта си той поставя в изолация редица страни - членки на ЕС, защото не приемат указанията на Вашингтон-брюкселската бюрокрация за продължаване на санкциите срещу Русия. Нима  Италия, Гърция, Унгария, Австрия, Словакия, Кипър, Чехия и Франция са "гробокопачи" на Евросъюза? Подобно поведение от страна на държавния глава ни прави заложници в отношенията между Запада и Русия. То торпилира възможностите за градивни взаимовръзки между България и Русия, вреди на националните интереси на страната ни. Българската икономика има нужда от руските пазари, българският туризъм има нужда от руските туристи, а българската индустрия и битови потребители все още нямат алтернатива на руския газ. България и българският народ са изконно свързани с Русия - исторически и културно", обобщават от левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


588
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
4
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
382 Които са едносемеделно растение и съдържат 99% вода Разбира се знам че нищо не знам , но и знам , че в основата на русофилията ви е простотията , поне на масата разбира се .
287
12
 
12
 
! Отговори
Петър преди 7 години
След края на втората световна война, една единствена държава застрашава мира и сигурността в Европа. Държава под чиято политичекса и икономическа окупация, България прекарва почти половин век. Тази държава е тясно свързана с антибългарката партия БСП, която има лицемерието да обвинява Президента на Републиката, в служба на чужди интереси?!! Партията, която от създаването си е служила на чуждия интерес, избивайки българи и съсипвайки живота на поколения напред! Що за лицемерие?!!
286
4
 
12
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Това беше един мракобесен режим наложен на българският народ със сила в резултат на чужда окупация , един режим който не беше изобщо български , който изтреби цветът на българската нация , опропасти живота на три поколения българи , режим чийто последствия понасяме и днес тъй като пораженията в душите на съвременниците му са трайни и за съжаление ще трябва да минат десетилетия докато се отървем . Смятах че за 5 години ще се оправим , минаха 25 ,а не сме, има напредък, но не е кой знае какъв
285
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социалистите и всички националноотговорно мислещи граждани в Софиямислещ путинопитек :))) Нема такова животно!
284
1
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Odysseus И за изборите не си прав.Печелят тези, които плащат повече в нашия край, в случая-Герб и ......ДПС. Всички големи градове и села са с техни кметове.До тук с митовете за гласуването. А и от стратегия нищо не разбираш. "Турция и Гърция-наши вероятни противници".Така беше , нали? Защо тогава не е развита Северна България, а Южна, близо и до Турция, и до Гърция? Северозапада няма да иска автономия, и те го знаят, за това никой не му обръща внимание, и преди, 1923-та, и сега.
283
6
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Крайно време е в учебниците да влезе истината за комунизма за да не научават учениците от разни изкуфели старци
282
2
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
378 Ако си от Враца имаш ли спомен, разказвали ли са ти за голямото наводнение през 60-те когато е отнесло цяло село и за което тези безгашници комуняггите са мълчали като риби , сакън да не заподозре някой народната власт в безхаберие и безстопанственост
281
0
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Прод. на 373. Казваш, Баце направи моста? Браво , браво, май само децата в тая държава не е правил той, всичко е негово дело? А ходил ли си до Дунав мост2? Има два възможни маршрута до него, ходил ли си и по двата? Да видиш Баце и Лилето какви широки магистрали са направили от и до моста, с по 4 ленти, равни като стъкло, и то -спешно ги започнаха, още преди откриването на моста? Единия е толкова добър, че ако прелее Дунава, ще е метър под вода, а другия -само с танк или каруца е проходим???
280
6
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
373 Провери как гласувате на Северозапад от както има свободни избори и после се сърдете само и единствено на себе си. А мостове не се построиха по време на социализма и по стратегически причини , за това руснаците са и на друго разстояние между линиите та се налага да се сменят колелата на вагоните от ЕВРОПЕЙСКИ на РУСКИ стандарт на влизане в Молдова . РУСНАЦИТЕ ВИ ЛИШИХА ОТ РАЗВИТИЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯ ПОЛОВИН ВЕК а, като прибавим и колективизацията
279
0
 
0
 
! Отговори
до 368 преди 7 години
Извини ме, исках да одобря коментара ти ,но котката блъсна ръката ми.
278
5
 
9
 
! Отговори
Дане преди 7 години
Внимателно четох речта на Плевнелиев. Този човек няма капацитета да напише подобно нещо. Чудя се кой му е помагал.
277
7
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
372 Плевнелиев не е кандидат това първо и второ процентите за русофилските партии се топят като ланския сняг
276
2
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Odysseus Ти не разбираш, мъжки. Северозапада е бил зле и при Царете, и при Тато, а и сега при Баце, и това се дърши на еднородното население, тук няма турци, тоест, няма етническо напрежение, което да се тушира с отваряне на индустрия, правене на инфраструктура, стимулиране на местната икономика по всякакъв начин, както е в Пловдив и околностите му, който е много далече от Виена, но...Или Благоевградско.А кой спира моста, я помисли?Заради крадливата испанска фирма, която Баце изгони?
275
4
 
7
 
! Отговори
Заек преди 7 години
На друго място този *** отдавна щеше да е във вечните полета...
274
4
 
7
 
! Отговори
питане преди 7 години
Как може законобразно да бъде стартирана процедура по импийчмънт на президента?
273
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SRAM me e ot toya...
272
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лижегузец Прекален оптимист си. Срещу руснаците нямаме шанс, въпрос е не на един ден, а на часове, а и не омаловажавай това, че във почти всяко семейство, синът, който сега носи пушката, още от баща си и дядо си знае какво е било на Шипка, или на Драва. Виж, ако сме срещу турците-може и да задържим един ден настъплението им, и то-защото, докато забият знамето си пак на Баба Вида, ще им е много пътя от границата до Видин, но за около ден ще се справят, а Плевнелиев ще ги среща с хляб-сол.
271
4
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
364 Кои сте това вие двата файтона от Врабча и Позитано ли
270
5
 
7
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
363 На Запад Северозападналия , срамота , най-близо сте до Виена а заради пословичната ви комуналпростотия сте най западнали , а трябваше да сте най-напред с материала. Впрочем това се дължи именно на твоите братя , които не допускаха строежът на Втори Дунав мост а защо я няма треи и четвърти . До България има 150 моста на Дунав а тук до скоро само и единствено Мостът на ДРУЖБАТА към СССР , хитро нали . Но ге акъл за да го разберете .
269
10
 
10
 
! Отговори
прекрасен президент преди 7 години
Прекрасен президент! Благодарение на него всички ние намразихме НАТО и Турция, станахме русофили и заобичахме Путин и Русия!