Теменужка Петкова: Всички да търсят решение за "Белене"

С времето щяло да стане ясно кой е полезен и кой не за енергетиката
Обновена: 10 юли 2016 15:32 | 10 юли 2016 15:20,
39
Теменужка Петкова: Всички да търсят решение за "Белене"
Снимка: архив Булфото

Всички политически партии с експертиза в енергетиката да обединят усилията си в търсене на разумно и прагматично решение на ситуацията с арбитража за "Белене” – за това призова на брифинг енергийният министър Теменужка Петкова, цитирана от "Фокус”.

По-рано днес от АБВ обявиха, че нейното присъствие в сектора е вредно. "Кой е вреден и кой е полезен ще покаже единствено и само времето, много се надявам полезните хора в енергетиката да бъдат много повече”, отговори Петкова.

По темата с "Белене”, за чийто реактор страната ни ще даде най-малко 550 млн. евро, тя отбеляза: "Смятам, че не е редно да се връщаме назад - кой е спрял проекта ,защо го е спрял, кой е виновен“. Петкова посочи, че Министерство на енергетиката, правителството и БЕХ не са спрели да работят по различни варианти във връзка с решението на арбитража.

По отношение на други критики на АБВ – за бездействие по "Южен поток” и за заведени от EVN и "Енерго-Про” арбитражни дела срещу България, министърът посочи, че става дума за последствия от действия по време на кабинета "Орешарски”.

Министър Петкова припомни, че от партията на Георги Първанов са били доскоро в управлението на страната. "По отношение на политиката в сектор "Енергетика“, ние имахме много добри и конструктивни отношения“, каза тя и посочи, че човекът, който в АБВ и в парламентарната им група е с най-голяма експертиза в тази област е Кирил Цочев.

"С този човек ние сме работили прекрасно, той има много сериозен принос и в промените в законодателството ,което направихме през миналата година“, заяви Петкова. Според нея е странно защо се е получила тази атака срещу сектора, при положение, че са имали добри отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Нали щеше да има още един реактор н Козлодуй? Его го приложението! При това със същите параметри на горивните касети!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТеменуШке *** дайте го на братята ромове тоа реактор ,и гледайте как за 24часа ще му намерят решението .......
33
2
 
1
 
! Отговори
Кракра преди 7 години
Защо да търсим решение?Нали имаше референдум по въпроса,или това вас не ви интересува,плебса да гласува за вас,пък вие ще си правите каквото поискате.Впрочем защо не питате турците (Ердоган) нали след изнесеното съвещание в Истанбул решихте да спрете проекта?Сега пак ще остане на гърба на българският народ.
32
1
 
4
 
! Отговори
байхуй преди 7 години
"Смятам, че не е редно да се връщаме назад - кой е спрял проекта ,защо го е спрял, кой е виновена ние смятаме че не само е важно но е и задължително - разследване и затвор за виновните !!!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оакаха процепа, сега . Теменужка и Тиквата се лигавеха и се хвалеха, че ,,енергиините проекти от полза за България са били затворени заради американските интереси ,сега ,,НА ПОМОЩ ,,Който се е изпуснал и оцапал и му вони ,да се стърже сам .И въобще -друм ....
30
0
 
9
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 7 години
така стана защото щом стана трудно всички изоставиха БОЙКО!каде е цветелина, каде е левон, каде са сик?сам БОЙКО, с двете си раце срещу комонизъмо!
29
0
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Всички политически партии с "експертиза" в енергетиката. Като чуя думата експертиза да се употребява като синоним на опит и умения, ми е ясно, че слушам изключително елементарен, необразован и като цяло г.лу.пав човек.
28
3
 
24
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Че то и този орган в главата ти е отдавна умрял, ама си го носиш! АЕЦ още дъъъъъъъъъъъъъъълги години ще бъде най-евтината, най-екологичната и най-икономичната технология за добив на електроенергия в ОГРОМНИ мащаби. Или смяташ, че ветровете, които веят в главата ти ще свършат някаква работа? Те не могат една крушка да захранят....
27
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази кокошка направи всичко възможно (и не сама де.....) да спре и Белене и Южен поток, а сега циври и си търси оправдание и виновници! Да и подадем едно огледало?
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кочо от СатовчаМисля,че Белене може да се превърне в един прекрасен ВИП- затвор за предатели,крадци и мошенициЧе той си беше точно за такива , но ги изпуснаха и те предадоха и окрадоха България.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
bydali PITAITE KYNEVA-PRAMOVA TQ E SHPEC PO ATOMNATA ENERGETIKA
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"АЕЦ-овете отдавна са умряла технология"И как го разбра като си специалист по миене на чинии в гръцката таверна бе умнико?
23
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За АБВ всичко което не е угодно за Русия е вредно.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та нали Хилари ни затвори проекта. Сега да отговаря.
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не попитат някой който е на ясно с проекта Белене, някой който последните години преди затварянето е работил там някой който знае. Питат само изгодни на правителството и партиите хора които никога не са били на площадката. Всичко е далавера. Реактора струва 100 милиона евро, как ще излъжат иранците да го купят за 550 милиона? И какво ще го правят този реактор?!?!
20
2
 
2
 
! Отговори
Fidagom преди 7 години
Min expertite s koia office program rabotiat? Mogat li da izpolzvat tablici, diagrami, grafiki za info na suverena bg narod?!
19
2
 
24
 
! Отговори
ел. инж. преди 7 години
Като човек работещ в тази сфера смея да твърдя че в енергетиката ни е тъмна Индия. Няма никакви планове за бъдещето и. Всички планови ремонти на ТЕЦ-ве и ВЕЦ-ве изостават с по няколко години. До няколко години ще затворят някои от най-големите ни мощности, с какво ще се подновят никой не знае. За масовите фалити във фирмите обслужващи енергетиката няма да коментирам, за АЕЦ Белене също. Журналистите да си намерят някой специалист да им каже какво е положението.
18
1
 
30
 
! Отговори
Голем смех преди 7 години
Умно ни е момичето. Баш като истинска европейка, двойни стандарти според интереса. За кашата на ГЕРБ с Белене и дебелите неустойки се прави на умряла лисица "Смятам, че не е редно да се връщаме назад - кой е спрял проекта ,защо го е спрял, кой е виновен, но стане ли дума за Южен поток изведнъж великодушието й изчезва, паметта й бързо се връща и виновникът е назован.
17
2
 
36
 
! Отговори
Ала-балистика преди 7 години
Българският народ изрази много ясно становището си по въроса на проведения референдум. Който поиска, гласува. След това, обаче, ни обясниха, че сме *** и не можем да решаваме този въпрос с референдум. И защо? Защото хамериканските ТЕЦ-ове ще фалират, ще бъдем енергийно независими и не на последно място - не могат да приватизират такъв обект. Все "основателни" причини, за да се попречи на строежа, А сметката пак ще платим всички ние.
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само ние и гоце ще има да връща