Ген. Радев отвръща на Борисов, но като сдаде службата

"Все още съм действащ генерал", написа той във Facebook
3 авг 2016 16:44,
199
Ген. Радев отвръща на Борисов, но  като сдаде службата
Снимка: Facebook

Един от номинираните от БСП за кандидат-президент, ген. Румен Радев, се зарече да отговори на нападките към него, но след като излизането му от ВВС стане факт.

Генералът подаде рапорт за напускане в понеделник, но искането му трябва да бъде одобрено от президента.

Още по темата

Един от основните му критици се оказа премиерът Бойко Борисов, който при посещението си на авиобазата Граф Игнатиево вчера съжали, че си е "изгубил времето" с него. Ген. Радев подаде оставка и преди няколко години, но тогава Борисов го убеди да не напуска.

"Съжалявам, че с генерал Радев си загубих времето, тогава той ми даваше дума, че няма нищо с политиката. Обикновено, който ме излъже веднъж, няма възможност да ме излъже втори път", каза вчера Борисов.

Днес ген. Радев реагира във Facebook: "Получих многобройни обаждания с въпроси, свързани с моята оставка и с отправените към мен нападки и представеното състояние на българските ВВС вчера, 2 август, в авиобаза Граф Игнатиево. Готов съм да отговоря на всички след издаването на Указ на Президента за моето освобождаване от военна служба".

"Дотогава, моля да имате предвид, че съм действащ генерал от Българската армия и мога да давам отговори, интервюта и изявления с изричното разрешение на Началника на отбраната", обясни още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересна ситуация се получи, никой в настоящата власт, в т.ч. самият Борисов, не е очаквал, че в последния момент може да се появи на терена извънредно силна кандидатура, като на ген.Радев. Любопитно е по-скоро как ще постъпи той/Борисов/, защото в опита си да задържи цялата власт, сам си вкара автогол. Дали ще изпрати някое от верните си кучета за кандидат-президент, или самият той ще се пробва? При всички случаи Борисов губи доста и е любопитна най-вече неговата позиция.
120
1
 
27
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Ха-ха,фалшивия генерал много се уплаши от истинския!Защо ли?Нали скамейката от кадри на ГЕРБ беше много дълга?Или всичките са куци коне и/или послушковци?Ако Б.Б.(или тоя дето мисли вместо него) можеха да намерят начин от Дондуков 2 да се управлява дондуков 1-бъдете сигурни,че наесен Бочко ще е кандидатът на ГЕРБ!
119
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Обикновено, който ме излъже веднъж, няма възможност да ме излъже втори път"Eх??? Това как да го разбираме? Че тези които го лъжат ..може би.. умират някак си?
118
0
 
5
 
! Отговори
Ot Germaniya преди 7 години
Do anonimen 143- eeee,razsmya me,ima li takova selo? Ne sam chuvala nyakoga Frankfurt am Mein da se e narichal german,no schtom kazvasch ;)....adi hodi si beri sinite domati,pa gi nosi na bibi u Bankya:D
117
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 136 от Германия. Кога село герман стана Германия, бе червен домат?
116
17
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До 137 анонимник. А твоето семейство в коя партийна организация членува? Защото този *** не беше номиниран почти никъде въпреки "демократичното" допитване на БСП, а беше "назначен" за кандидат след тайна договорка на Гоце и ***?
115
21
 
2
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
А бе, само на мен ли този ми прилича на председател на АПК?
114
0
 
7
 
! Отговори
ДАН преди 7 години
До АнонименЗАЩО -АНОНИМЕН......НЕЩО НЕ Е РЕДНО????ГЕЙ ИЛИ...... СТРАХ ЛИ ГИ Е ??
113
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен ,Генералът,,от пожарната и полицията е МЕНТЕ !!Нещо като ,,генералите ,,Гяуров или Гном Атанасов.Колкото и комуниста от Банкя да се пъчи ,е МЕНТЕ .То и ,,Гарантирано от Герб ,,е кълбо от ментета .
112
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм гласувал на миналите президентски избори и видам,че не съм сбъркал.Не понасям мисълта някой да назначава президента на републиката.Но този път с удоволствие бих подкрепил този мъж,независимо кой го издига.
111
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за този човек и цялото ми семейство ще гласува за него.Той вдъхва доверие и респект,уважаван и у нас и в чужбина.Мъж,който не би излагал страната си с нелепо поведение като някои други.Такъв президент ни трябва.За да не се срамуваме от случайници.
110
6
 
37
 
! Отговори
От Германия преди 7 години
С удоволствие ще гласувам за Този кандидат!Няма значение коя партия го предлага! Достоен отговор,мъжко поведение,интелигентен човек,а не махленска клюкарка,търсеща медийни изяви!Респект,г-н Генерал,от сърце Ви желая успех!
109
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 127Извинявай, но като чета във форума състоянието на бъгарските ВВС е такова , че г-н Р.Радков е командвал 18 летци 12 механика и 8 старшини. Ами че то в градския транспорт на Софи емя 100 пъти повече хора?Правил хубави лупинги , еми за 40 години това е научил човека - евала! Дано на политическо салто мортале не попадне.
108
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген.Радев още не е официално номиниран и вече толкова много хора го харесват.Сега цялата машина на ГЕРБ ще се изправи срещу него барабар с *** като Мишо Константинов,който ще брои гласовете.Внимавайте българи,*** не са за пренебрегване.
107
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи генерал от пожарната и полицията може а от Армията не може.***.как ли те е траел докато му станат годинките за пенсия
106
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фалшивият генерал срещу Истинският.Всеки нормален човек би подкрепил Истинският.
105
5
 
40
 
! Отговори
до 127 преди 7 години
Генералчето на Гоце, казваш.Явно имаш предвид Боце, който бе произведен в чин Генерал за една нощ, след запой межщу покровителите и създателите му Боце и Ахмед.Защото генерал Радев е минал стъпка по стъпка цялата кариера от курсант до генерал и това може да се види от CV-то му.Може да погледнеш в Ю Туб и какво прави със самолета - нещо, за което е получил призвание, както от Русия, така и от САЩ.Той е мъж с достойнство, а не страхлив селски тарикат, слуга на петима господари като Бочко.
104
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"малката подробност в случая е че военен няма право да се занимава с политика докато е на служба."Голямата подробност, че генералът все още е на служба, не членува в партии и не се занимава с политика. Още по-голямата подробност е, че е достигнал пенсионна възраст и си е подал рапорта за напускане, след дълга кариера. Най-голямата подробност- след като му одобрят рапорта, става цивилен и има право да се знаимава с политика и да се кандидатира за президент. Въпроси?
103
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не избирайте тиквата плаши с президенска държава
102
15
 
3
 
! Отговори
борис преди 7 години
малката подробност в случая е че военен няма право да се занимава с политика докато е на служба. а генералчето на гоце си е на служба и всички ние му плащаме заплатата за да служи на България , а не на агент гоце.така че в момента генерал-политикът е в сериозно нарушение на закона и ако имахме нормално правораздаване щеше да си го получи, ама къде ти у нас съд...