Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но...

Съжали, че не повярвал на министър Николай Ненчев за генерала
Обновена: 2 авг 2016 12:52 | 2 авг 2016 12:48,
215
Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но...
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не скри разочарованието си от подадената оставка на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев, който е най-спряганата фигура за кандидат за президент на левицата.

Още по темата

"Министър Ненчев ме предупреди, че Радев е по-скоро политическа фигура, но аз не го послушах за съжаление. Мога да му пожелая приятен път на генерал Радев, приятна игра, изглежда, че ме е излъгал, но мен който ме е излъгал веднъж, не ме лъже втори път", заяви Борисов.

Той зададе риторичен въпрос как е възможно партия със 125-годишна история да се крие зад генерали и каза, че ако издигнат и генерал Попов (бел. р.началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов) за президент, ще разцепят армията.

"Щях да уважа мъжка генералска постъпка, ако си беше подал оставката, когато са направили този завод тук частен", каза още Борисов и съобщи, че завод "Авионамс" е вече отново на 100% държавен.

Заводът е един от водещите заводи в Европа, предлагащи пълен набор от услуги по капитален ремонт и модернизация на хеликоптери Ми-8 и Ми-17 с военно и гражданско предназначение, хеликоптери Ми-24, както и на редица самолети от типовете Миг, Су и учебните Л39. В допълнение заводът извършва периодични инспекции и техническо обслужване на изброената летателна техника.

Военният министър Николай Ненчев придружи премиерът в обиколката на базата в Граф Игнатиево и съобщи, че през ноември пристигат два двигателя за МИГ 29 от Полша, а до края на годината ще има още 10 двигателя, които се равняват на пет напълно функциониращи МИГ 29.

Във връзка с това дали ще се охранява небето с други държави, Ненчев отговори така: "Съюзниците ни от НАТО подкрепят тази идея. Това ще бъдат съвместни патрули на въздушното пространство. Ако това се случи, другите държави ще патрулират с техни самолети".

По думите му съставите на чуждите държави могат да бъдат настанени близо до български бази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
ббб преди 7 години
ти не можеш да се скриеш зад ПОПОВ , че ти е до ....
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мъжка дума...кой го казва !
143
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военен няма право да се сърди, че не са му купили играчки и да се бута в политиката. Военен, който ламти за власт, това е потенциален диктатор и палач.
142
5
 
13
 
! Отговори
ФъррНеньоКомисионни преди 7 години
Напуска защото България се готви да охранява небето заедно с поляци което си е чиста окупация като вземем предвид и натрапниците в Ново село картинката става зловеща или най-малкото потискаща!Ай честито!
141
14
 
1
 
! Отговори
Sando преди 7 години
При положение, че в гражданската авиация, човек като него ще взима 10 пъти повече, се чудя как не си е тръгнал много по-рано, а че президент няма да стане съм сигурен.
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин патриот.Кой е този нашенец,който е открил Евангелието на Левски?Кой иска 3 милиона за откупуването му?Постоянно качваш този коментар.
139
0
 
13
 
! Отговори
Явор преди 7 години
Продължавам- главнокомандващ на един самолет. Същото се случи и с мвр тотална радруха, намалени заплати, мразени и презирани от хората, срамувах се да кажа че съм ПОЛИЦАЙ, професия мечтана от мен от дете и поставена на пиедистал в западните страни, не само мвр повтарям армия лесари и т.н. и както каза Бойко Борисов - остана само лош матрял. Надяв ам се краят му и партията му да са завинаги, пожелавам ви успех скъпи сънародници. И извинете за правописа, пиша от телефон.
138
1
 
14
 
! Отговори
Явор преди 7 години
На 04.02.2016 г. Напуснах мвр след двадесет и три години вярна и честна служба. Напуснах с разклатено здраве и почти разрушена нервна система, омръзна ми от премилегий двадесет заплати и прочие, неща повтаряни всекидневно от един екземпляр - БОИКО БОРИСОВ. Тозе екземпляр настройва обществото против мвр, армия лекари и каквото му падне. Месеци наред се чувствах предател и страхливец, до вчера котато прочетох че ген.Радев е подал оставка. Той се певсионира защото не може да си главнокомандващ на
137
0
 
16
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Ако трябва да избирам между генерал и физкултурник с пагони, бих избрал генерала.
136
1
 
18
 
! Отговори
чичо-дедко преди 7 години
ех Мутро... мнозина българи чакаха (надяваха се и галуваха за теб) да направиш таз държава малко по-нормална (не съм от тях, имам доста лоши спомени от ипон), а Ти (О! Боже, Слънце наше) по мъжки ли се държиш или като магистралка?!
135
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-висшите офицери у нас са най-големите пъзльовци. Кариеристи!
134
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит нов стар брак между БСП и ДПС
133
0
 
30
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Според Бойко ген. Радев е трябвало да подаде оставка тогава, когато на Бойко му е било най-удобно да го изпрати в пенсия. Но в политиката не става така. Не всичко може да се подреди, както на Бокйко му се иска. А към морални агрументи се посяга тогава, когато просто няма нещо по-продуктивно.
132
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След тази номинация е ясно, че има договорка между БСП, АБВ и ДПС. Тази номинация е най приемлива за всички, но какво мислим ние левите е друг въпрос. На 07.11 чака оставката на Нинова.
131
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген.Румен Радев е много силна номинация.Живеем във военно време и при нужда президента е и главнокомандващ армията,затова ни трябва сериозен и подготвен мъж за тази длъжност,а не някой лигльо,който се хили и навежда пред *** и пульо.А сръдните на Борисов са толкова смешни и банални вече,че никой не им обръща внимание.Въпросът обаче е по сериозен-в лицето на генерала ББ вижда сериозна конкуренция,която може да издуха и него самия.
130
3
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Нагъл,арогантен,безпардонен,готов на мига да очерни тоя който не му върви по гайдата.Ало борисов ти не можеш на малкото пръстче на тоя генерал да се сложиш.Много си елементарен,*** и себелюбив и въобще защо си мислиш,че всеки в тая държава е длъжен да ти слугува и да те слуша. Потърпи, той още нищо не е казал човека а ти припкаш да го черниш .Приличаш ми на селски клюкарин седнал на мегдана да оплюва хората.
129
2
 
37
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Може да си Премиер , но си фалшив премиер както си и фалшив генерал и никой що годе разбираш човек не може да проумее, защо се дуеш и пъчиш , гаче си нещо стойностно, а и говориш като последна инстанция!Пропадаш Борисов , пропадаш с главата надолу, когато на сцената излизат истинските мъже и генерали , не фалшификати като тебе , Бареков , Слави Трифонов и т.н...пущиняци!.
128
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С който съм пил кафе си тръгва.Който ме излъже веднаж,втори път не му вярвам.Който си легне с мен,втори път не се връща...
127
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бои последен предстои . От москва викат на събор всички руски агенти ! Надявам се българите да накажат родоотстъпниците , щом службите не искат да го направят !!!
126
2
 
38
 
! Отговори
сулю пулев преди 7 години
Най-мъжко е да си мутра в бизнеса с наркотици,*** и контрабандист.После да станеш главен секретар на МВР,да убиеш всички конкурентни мутри,за да си монополист,после кмет и накрая премиер където да раздаваш морал