Ген. Радев отвръща на Борисов, но като сдаде службата

"Все още съм действащ генерал", написа той във Facebook
3 авг 2016 16:44,
199
Ген. Радев отвръща на Борисов, но  като сдаде службата
Снимка: Facebook

Един от номинираните от БСП за кандидат-президент, ген. Румен Радев, се зарече да отговори на нападките към него, но след като излизането му от ВВС стане факт.

Генералът подаде рапорт за напускане в понеделник, но искането му трябва да бъде одобрено от президента.

Още по темата

Един от основните му критици се оказа премиерът Бойко Борисов, който при посещението си на авиобазата Граф Игнатиево вчера съжали, че си е "изгубил времето" с него. Ген. Радев подаде оставка и преди няколко години, но тогава Борисов го убеди да не напуска.

"Съжалявам, че с генерал Радев си загубих времето, тогава той ми даваше дума, че няма нищо с политиката. Обикновено, който ме излъже веднъж, няма възможност да ме излъже втори път", каза вчера Борисов.

Днес ген. Радев реагира във Facebook: "Получих многобройни обаждания с въпроси, свързани с моята оставка и с отправените към мен нападки и представеното състояние на българските ВВС вчера, 2 август, в авиобаза Граф Игнатиево. Готов съм да отговоря на всички след издаването на Указ на Президента за моето освобождаване от военна служба".

"Дотогава, моля да имате предвид, че съм действащ генерал от Българската армия и мога да давам отговори, интервюта и изявления с изричното разрешение на Началника на отбраната", обясни още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
12
 
! Отговори
край преди 7 години
Избора на този човек ще е равносилно на военен преврат. Дали? Дано!
100
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До о.з.ген. Иван ВладовАбе *** си ти Владов, циркаджия си. Румен Радев може да е бил генерал вчера , но сега е редови социалист/комунист. Ако му заповяда агент Гоце и охрана на хотела на сина му ще стане . Това са военните - изпълняват , но собствено мнение няма.... Две специализации в САЩ има г-н Радков , ама още на американски самолет не е летял, само на руски е тренирал аса.Сега ще го разкарват като простинал кон нагоре надолу и толкова.В най добрия случай един балотаж с около 25%. Казах
99
3
 
24
 
! Отговори
край преди 7 години
Борисов като го излъжел някой - втори път вече не можел да го излъже. Борисов като лъже си лъже до безкрай. Питайте Мишо Бирата.
98
5
 
20
 
! Отговори
о.з.ген. Иван Владов преди 7 години
Времето на измисления генерал Будю Тиквов свърши. С него приключва ерата на хората около бай Миле. Скоро ще наблюдаваме как ренегатите от ГЕРБ ще се разпръснат по други партии. Ген. Радев е истински генерал и войник на държавата. Той е служил само в армията. Никога не е бил на служба при бай Миле, Самоковеца, Маргините, Маджо и Пашата. Никога не е тарашил пазарджиите по пазара в Илиенци с плетена качулка на главата. Будю е пътник. Сретен го чака на следващата гара. Беновска вече започна плаче.
97
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май мнимият генерал се страхува от истинския! Хаха
96
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ордени и награди:Награден знак За вярна служба под знамената II степен;Почетен знак на Министерство на отбраната Свети Георги I степен;Медали и предметни награди.Владее английски, немски и руски език.
95
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1999 2000 г. заместник-командир по летателната подготовка на 3 иаб ГрафИгнатиево;2000 2002 г. началник щаб на 3 иаб Граф Игнатиево;2002 2003 г. слушател във Военновъздушен колеж Максуел, Алабама, САЩ;2003 2005 г. началник щаб на 3 иаб Граф Игнатиево;2005 2009 г. командир на 3 иаб Граф Игнатиево;2009 2011 г. заместник-началник на ВВС.2011 2014 г. заместник-командир на ВВС2014 г. командир на ВВС
94
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военна кариера:1987 1988 г. младши пилот в 15 изтребителен авиационен полк Равнец;1989 1990 г. заместник-командир на звено в 15 изтребителен авиационен полк Равнец;1990 1994 г. командир на звено в 15 изтребителен авиационен полк Равнец;1994 1996 г. слушател във ВА Г.С. Раковски;1996 1998 г. командир на ескадрила МиГ-29 в 5 иаб Равнец;1998 1999 г. заместник-командир по летателната подготовка на 5 иаб Равнец;
93
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде поплювковци,изправете достойна фигура срещу достойния генерал,ама не можете.
92
18
 
4
 
! Отговори
Винету преди 7 години
До 115 И сам знаеш, че си написал големи глупости. Защото президентът преди всичко трябва да е политик и дипломат, а този няма никакъв подобен опит. Аман от войнолюбци и командири. А цял живот фуражка на главата я прави малко куха. Хайде стига сте го лансирали този ***, така или иначе ще загуби (ако дотогава не се откаже или не го откажат). И не ми пиши повече, гнусно ми е да отговарям на червени г.а.л.ф.о.н.и.
91
2
 
16
 
! Отговори
до Винету преди 7 години
Президентът е върховен главнокомандващ на армията. Радев е командир на българските ВВС, тоест има опит в управлението на държавна система и армия. Росенчо изготвя хороскопи и драска тапети "долу БКП". Казвам ти го за сравнение.
90
2
 
17
 
! Отговори
до Винету преди 7 години
Питай Плевнелиев какво общо има изготвянето на хороскопи и консултациите в строителна фирма с длъжността президент и върховен главнокомондващ на държавата, докато Радев управлява с лекота изтребител, нещо което умеят малцина, генерал с дългогодишен стаж е и е подходящ за главнокомандващ.
89
0
 
1
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
До Андрешко. Личи си, че си много далече от интелигентността, която е необходима, за да ме коментираш. Гледай там ако можеш да вкараш някой данъчен в блатото и влез при него.
88
9
 
4
 
! Отговори
Винету преди 7 години
До 110 . И какво общо има това с умението да управляваш държавата като президент? По същата логика мога да ти пусна клипче на овчар, който умело си води стадото - това означава ли, че Гергов трябва да стане президент? :)
87
12
 
4
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
А бе, нали имаше "демократично" допитване до членската маса на БСП за номинации? Този, както се разбра, почти никъде не е номиниран (просто защото е назнайко) и изведнъж се оказа основен кандидат. Май *** хич не се трогва от мнението на електората (въпреки клетвите и лозунгите) и "демократично" са се разбрали с Гоце. Нали няма да е изненада ако кандидатът за вице се казва Калфин? Ех, конспирации, конспирации!
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вижте това в youtube:име на клипа: - MiG 29 Solo Display Sofia Airshow 2014"В края на видеото Роската тича да прегръща и стисне ръката на Радев, хахаха златно!
85
13
 
7
 
! Отговори
НЕГЛАСУВАЩ преди 7 години
Каквато ни държавата такива и генералите и!Израстнали с връзки и по пъртийна линия!то армия няма ама генерали с лопата да ги ринеш!хахах!
84
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички,които плюят генерала без да го познават:предложете достойно име според вашите виждания и може пък да го харесаме.
83
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте това в youtube:име на клипа: - MiG 29 Solo Display Sofia Airshow 2014Радев притежава топки от стомана. Такъв искам да представлява държавата ми, а не някакъв мънкащ смот.льо, като... сещате се.
82
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Сократес,на твоя любимец ББ никой не му дърпа конците,така ли?-Хахаха,само "големите началници" според неговите думи,никой друг.