ДПС им се ще: Доган - президент

Имаме самочувствие да участваме в политически битки, каза Карадайъ
17 сеп 2016 13:35, Петя Славова
96
 ДПС им се ще: Доган - президент
Снимка: архив, Булфото

Ако основните политически сили продължават да неглижират процеса и не могат да разберат важността на политическото време, изискванията на времето и това, което предстои пред нашата родина, ние имаме самочувствието да можем да участваме във всякакви политически битки, включително и в президентската.

Успоредно с това си даваме и сметка за наслоените предразсъдъци в обществото, така че ние се отнасяме много сериозно и отговорно към този процес. Това каза пред журналисти в Каолиново председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, в отговор на журналистически въпрос, свързан с предстоящите президентски избори.

Ако ДПС реши да издигне кандидатпрезидентска двойка, към кандидата за президент ние ще имаме допълнителни условия и критерии, освен тези, които публично сме обявили като принципни критерии за нужния профил на президента. "При всички случаи ние сме казали да е надпартиен", отбеляза Карадайъ, цитиран от БТА.

Ако имаме кандидат, независимо дали се е занимавал във времето с партийна дейност или не, "днес той няма да се занимава с активна партийна дейност", нещо повече - и след като престане да бъде президент, пак няма да се занимава с пряка партийна дейност. Кандидатът за президентът при всички случаи трябва да бъде опитен политик, което не е в общия профил, който досега сме очертавали. Ако разглеждаме критерии към профила на кандидата на ДПС може би ще добавим "и стратег, и визионер", уточни Карадайъ.

След констатация на журналист, че изискванията обрисуват фигурата на Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ каза: Радваме се, че и вие веднага разпознавате вече хора които биха могли да бъдат кандидатпрезиденти на ДПС; мисля, че господин Доган би бил един добър кандидат за президент, но в ДПС, или сред потенциалните кандидати за президенти от ДПС, има доста хора, които покриват тези критерии.

"Ние поставихме профил-критерии за нужния президент общо за всички участници в този процес, малко по-големи изисквания имаме към нас, но има и други кандидати, доказани натовци, които биха могли да бъдат кандидати за президенти на ДПС; този процес тепърва предстои", допълни председателят на ДПС.

Мустафа Карадайъ е в Каолиново за среща с местото ръководство на ДПС и с членове на партията. По-късно той ще присъства на празника на село Браничево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
9
 
! Отговори
Далновиден преди 7 години
Доган наистина има за цел да оглави държавата,само че по малко по-друг начин,като президенто-падишах!С оглед на демографските тенденции това е съвсем реалистичен план.В момента ДПС имат потенциал между 15 и 20%(втора сила).За да поемат напълно властта им трябват към 35%,което след по-малко от 10 години ще е реалност.Не вярвате ли?Ами разходете се из провинцията и ще видите тълпите "шведи" които я заливат!Кой мислите че ще поеме тоя електорат?Планът на Доган за собствена държава е осъществим!
42
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доган си е руски шпионин не турски. Турците не могат да го гледат.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименРУСОФИЛ=ЧУЖДОПОКЛОННИКЗад всяко русофилство се крие гнусничката инфатилна фантазийка как идва някой силен от вън бие комшията с хубавата кола и му я взима с народен съд.
40
7
 
4
 
! Отговори
до анонимен преди 7 години
Кои работят за чужди държави извън ЕС .Доган - турски шпионин .Сидеров ,руски шпионин ................. Ако почнем да раздаваме квалификации ,аз ще съм по - близо до истината защото държавата ми ,родината ми е в НАТО и ЕС.Ти ,съветско ***,какво дириш тука.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМи да то това Руска Федерация държава ли?Кланянето в тази посока = на най-свято родолюбие и патриотизъм
38
1
 
4
 
! Отговори
до анонимен преди 7 години
А ти защо говориш от тяхно име. Със сигурност обаче едва ли ти имаш правото да раздаваш оценки и присъди .
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Левски и БотевТи "придоби" ли святост като се пишеш с ник Левски и Ботев? Не. Тогава не ругай тези дето мислят за България и защитават интересите и, вместо да се кланят на чужди държави.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Левски и БотевТи от името на Левски и Ботев ли говориш? Едва ли.
35
4
 
11
 
! Отговори
Левски и Ботев преди 7 години
Вие не сте националисти ,а комунистически престъпници ,които не бяха съдени през 1990 .Съсипахте родината ни и на практика изгонихте 3 милиона души .Май вие мразите България или поне смятате ,че като застанете до някой паметник ще придобиете някаква святост и ще се наредите до падналите за свободата на страната ни ,свобода,която потъпкахте в името на СССР. Не можете да заблудите вече никой !
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фА този изследовател Блгарин ли е?Не ме интересуват твоите изследователи от други страни, които изучават България. В крайна сметка те не са Българи и не могат да ни разберат. И това показва ОТНОВО, че съм бил прав, че си предател на родината си и не я уважаваш. Като се кланиш на чужди "изследователи" и очакваш те да ти кажат каква ти е историята на родината ти. Като уважаваш подобни изследователи повече от родината си - не мога да направя нищо за теб. Оставаш си предател на българското.
33
4
 
3
 
! Отговори
ф преди 7 години
Както беше казал един изследовател на Балканите през 90 те - последното убежище на комуниста е в национализма.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фИ националисти е имало много преди ДС. Винаги ще има българи обичащи България. Да се изкажеш, че националисти и патриоти са родени от ДС е крайно глупаво. Според теб може би и Левски и Ботев са от ДС? Така ли?
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фЗа теб всеки обичащ България е творение на ДС. Националистите може и да са едно с (твоят израз) ДСП, но не са едно с ДПС. Ако си искал да напишеш ДПС, а не ДСП осъвършенствай българския си и пиши правилно. Това показва и че и аз съм бил прав. Не уважаваш България и си неграмотен и не уважаваш българския език. Националистите не са едно с ДПС. Само толераст необичащ България може да твърди това. Кое доказва, че си прав? Доказва го на такива като теб дето не могат да разсъждават.
30
1
 
2
 
! Отговори
с преди 7 години
Доган да спре да се изживява на господар на България,защото за 8 г лека полека олекна и му останаха ВМРО и Сидеровците .Да си брои мулекулите или да води лекции като Костов,но като знаем какъв *** е ще се пробва в политиката защото за друго не става.
29
2
 
5
 
! Отговори
ф преди 7 години
Което само показва,че съм бил прав за ДСП и националистите.Те са едно и също творение на ДС.
28
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Доган ще каже тежката си...дума на президентските избори и тя няма да е в...полза на многоръкия Шива от Банкя.Ако и той се...продаде на Тиквун(в което аз не вярвам),България за дълъг период от време ще...затъне в едноличните аматьорски...импровизации на един самозванец-главсек,управляващ държавата като МВР.Все пак,Доган е над нивото на Бочко и не би се унижил да му се...връзва на акъла.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фИма. Тези дето плюят по националистите и родината си. Такива като теб. Каракачанов и Волен са националисти. Да мразиш национализма е дори по-лошо от Доган. Доган поне си е турчин и защитава турското малцинство. Ти доколкото разбирам си българин, но осъждаш национализма. За това има дума: предател. Като не държиш на родното - изнасяй се за друга държава. Такива като теб не ни трябват изобщо тук. Който не държи на България - да се изнася, а не да влага интриги заучени от турски сериали.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз искам баба ми да е генерал, ама не е.
25
8
 
5
 
! Отговори
ф преди 7 години
Има ли нещо по -гадно от Доган ,Каракачанов ,Сидеров и Костов .
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са решили- не са го направили! Някой противопоставя ли се на турските партии? Де факто - не. Тогава?!