Нинова твърда: Сега не щем ни мандат, ни министри

Социалистите щели да се готвят за властта, но взета на избори
Обновена: 18 ное 2016 17:16 | 18 ное 2016 17:15,
125
Нинова твърда: Сега не щем ни мандат, ни министри
Снимка: Булфото

БСП няма да приеме мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова след среща при президента Росен Плевнелиев.

Разговорите са част от консултациите при държавния глава след оставката на кабинета на Бойко Борисов. Вчера при президента бяха ГЕРБ и лидерът им също обяви, че няма да приеме мандата.

Още по темата

"От името на БСП няма да предлагаме министри и няма да редим кабинет", каза още Нинова по повод призова на Борисов социалистите да съдействат на Радев при формирането на служебното правителство.

Шефката на БСП беше категорична и че партията й няма да участва в каквато и да е коалиция в рамките на това Народно събрание.

След успеха си на президентските избори социалистите щели да насочат усилията си в това да се подготвят за следващото управление, ако на предсрочните избори хората им дадат доверието си.

Нинова и президентът говорили за промени в изборното законодателство.

"Обсъдихме и това, че бюджетът трябва да мине на второ четене. Ние няма да пречим", каза водачката на червените. Тя поясни, че това не значи, че БСП ще подкрепят бюджета, а че ще спазят обещанието си да не внасят предложения между първо и второ четене.

Тя е настояла пред президента до разпускането си парламентът да разгледа закона за публичната собственост, закона за храните и още няколко проекта, свързани с икономиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
16
 
! Отговори
Изненадааааа преди 7 години
Другарката Нинова по-бързо да се отърве от обзелото я опиянение от ,,победата ,, с Радев и да не си вири носа толкова !Не се знае кога ще бъдат следващите парламентарни избори.Напълно възможно е този парламент да си изкара целия мандат с нов Министър-председател и ново правителство.
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искат само лапаница. това го знаем.
67
9
 
3
 
! Отговори
запасняк преди 7 години
Това което Богомил Бонев сподели че Борисов чрез Плевнелиев ще подведе новоизбрания президент Р.Радев преди да встъпи в длъжност да състави служебен кабинет Ако евентуално се получат някой негативи да ги препишат на него Навремето така е постъпил Иван Костов..Дано Р.Радев удържи на думата си до кат не встъпи в длъжност да не се нагърбва със съставяне на служебен кабинет.
66
0
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
тЕ ХОРАТА МЕ РАЗБРАХА НЕ СА ПРОСТИ КАТО ТЕБЕ.
65
2
 
8
 
! Отговори
Граовец преди 7 години
Тез,докат не си сменят чипа и мисленето,нищо добро не ги чака на политическата сцена и тях ...Със подоходното облагане,е първият им автогол...
64
0
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
63
6
 
11
 
! Отговори
Кацаров преди 7 години
Хитряга беше Станишев. Раздаваше добавки към пенсиите, но без да ги вдига, защото не беше сигурен дали ще може да плаща увеличението на другата година. Сега пенсиджърите си спомнят как раздаваше 13-та пенсия и си казват ей голяма работа бяха бесепето, а това че и тогава ги деряха в болниците с доплащане или че престъпници с по десет висящи дела се появиха масово не го отчитат.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
i vaprosite ot referendyma ne iskate???izob6to nikoi ne gi iska,sledovatelno ot sega6nite politici nito edin nema mqsto
61
13
 
13
 
! Отговори
Лъжат преди 7 години
червените тикви. Новите апартаменти в големите градове се купуват като топъл хляб още на зелено. Строителите не могат да смогнат и цените гонят 1000 евро на квадрат в София.. Продажбата на нови коли чупи рекорди всяка година. Не виждам държавата сега да е в по-лошо състояние от при което и да е друго управление. Никой не може да обори този факт .
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тез сума ти години не разбраха, че не можеш да правиш социална политика без работеща икономика... няма значение какво обещават просто не е реалистично. Е това не пречи да баламосват бабите...
59
1
 
16
 
! Отговори
До Червените тролове преди 7 години
Василев е прав. Ако вдигнат данъка, даже ще се увеличи сивата икономика. Ще ни принудят да крадем или ще фалираме.
58
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
таз да не е решила, че глас за Радев е глас за БСП... ако е така ще остане много разочарована...
57
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз много сериозно си е повярвала... по-противна ми е от Манолова.
56
6
 
9
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Грешите, Корнелия и Радан ще са екипът. Злият драгалевски мавър не само размаза Боко Велики, но скоро ще си върне цялата власт. Командо 2.0.
55
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде бе Герб преди 20 години? Обслужваха останките от номенклатурата, крадяха разпадащата се държава и въртяха бухалките. Създадоха ги чак когато бе на дневен ред влизането в ЕС, за да опоскат еврофондовете. Боко да не би през 1995 г. да е бил малък. Но тогава печеливши са били други дейности. Рекета е бил на мода, а сега да си премиер и пак да рекетираш бизнеса но по възвишено.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Василев е пиян.
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив! Позитивите на управлението обираше Герб! Кой реже ленти, кой вдига заплати, кой строи огради по границата. Я, кунева когато се опита да обяви вдигане на учителските заплати и набиха чемберите. Само Той има право да оповестява благите вести и намерения. Когато има нещо не в ред, виновни са реформаторите, орешарски, Костов!
52
5
 
14
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Да БСП забавиха всичко, но защо забравяме за Жельо Желев и разореното селско стопанство, Иван Костов и разорената икономика, т.н. Цар, а ББ с 4 години загубени от първия мандат (без пипане на заплати, пенсии, ....) цели 4 години и т.н.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"radev koga diga pensiite i zaplatite?"Плевнелиев кога ги дигна. Неграмотнико, ние сме парламентарна, не президентска държава, за пенсиите отговаря парламента, а не президента.
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** и Карадааа ще са страхотен екип! С нетърпение очаквам оправянето :)