Нинова твърда: Сега не щем ни мандат, ни министри

Социалистите щели да се готвят за властта, но взета на избори
Обновена: 18 ное 2016 17:16 | 18 ное 2016 17:15,
125
Нинова твърда: Сега не щем ни мандат, ни министри
Снимка: Булфото

БСП няма да приеме мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова след среща при президента Росен Плевнелиев.

Разговорите са част от консултациите при държавния глава след оставката на кабинета на Бойко Борисов. Вчера при президента бяха ГЕРБ и лидерът им също обяви, че няма да приеме мандата.

Още по темата

"От името на БСП няма да предлагаме министри и няма да редим кабинет", каза още Нинова по повод призова на Борисов социалистите да съдействат на Радев при формирането на служебното правителство.

Шефката на БСП беше категорична и че партията й няма да участва в каквато и да е коалиция в рамките на това Народно събрание.

След успеха си на президентските избори социалистите щели да насочат усилията си в това да се подготвят за следващото управление, ако на предсрочните избори хората им дадат доверието си.

Нинова и президентът говорили за промени в изборното законодателство.

"Обсъдихме и това, че бюджетът трябва да мине на второ четене. Ние няма да пречим", каза водачката на червените. Тя поясни, че това не значи, че БСП ще подкрепят бюджета, а че ще спазят обещанието си да не внасят предложения между първо и второ четене.

Тя е настояла пред президента до разпускането си парламентът да разгледа закона за публичната собственост, закона за храните и още няколко проекта, свързани с икономиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
14
 
10
 
! Отговори
Кратунко сапа преди 7 години
Чохъла пак се филмира ..Чохъл, ти вече не си президент .Назначен си в Кения да носиш тенекиите с л*ната на а сем .Омама от бараката под оня ,големия Баобаб до плантациите с банани ,.Има няма 16 км нищо за боец чехлар катто теб
28
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До еОт 2009 досега при управлението на Тиквата дългът ни е нараснал с десет милиарда. Само за девет месеца при Орешарски намаля с 400 милиона.
27
7
 
24
 
! Отговори
Курнелке преди 7 години
Не лежи на тая кълка ,ще видиш ,спечелени избори през крив макарон и си целунеш онова място отзад.И осъзнай ,гласувахме за Генерала ,а не за крадливото БСП .
26
13
 
17
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Вечерта,след първия тур, Бойко гордо заяви. ГЕРБ е най добре представилата се партия. Зад Радев не стои партия, а инициативен комитет.След балотажа призива стана друг. Радев поиска (????) цялата власт и я получи. БСП, ДПС и ДСБ да правят правителство. Нали спечелиха изборите. Та се питам, за пореден път. Симпатизантите на ГЕРБ не се ли чувстват неудобно за N-ти път от безумните бръщолевения на лидера им . Сигурен съм че има и читави герберисти и им съчувствам.
25
16
 
24
 
! Отговори
ИВАН преди 7 години
НЯМА И ДА ИМАТЕ ВТОРИ ШАНС В БЛИЗКИТЕ 100 ГОДИНИ. БЪЛГАРИЯ ОБИЧА БОРИСОВ. (РЕПЛИКИТЕ НЕ СА ОТ ЗНАЧЕНИЕ)
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кака отракана като дойдат на власт всичко ще дигнат до небесата
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЛъжеш.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като вярвате на политиците ще останете без коледни без пенсии и без увеличение от новата година и 1 евро = 8 лв социално.
21
10
 
26
 
! Отговори
е преди 7 години
Мрън мрън малки пенсии малки доходи ми над 5,3 МИЛИАРДА се платиха само за КТБ и реактори. Проблема е че като дойдат БСП на власт даже за кратко време правят такива поразии че понякога трябват десетилетия да се оправят. Решението е да не им давате власт това е
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея на запад от както съм се родил. Мака ми и баща ми са избягали от България още по Живково време. Следя събитията в родоната им и немога да включа какво става! Едни искат оставки други не искат власт трети крадът и гледат да не се променя статуквото абе изобщо такава каша е при вас че нямам думи да я опиша. Как живеете и оцелявате само един господ знае. На 30 години съм и нито веднъж не съм ходил в България. Гледам бг тв и чета бг сайтове и се чудя що за народ сте и как търпите да ви мамят?
19
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът показа колко е доволен от ГЕРБ.
18
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не иска, щото ако сега управляват и народът си припомни какви некадърници са, няма и да помиришат парламент тия червени ***.
17
10
 
15
 
! Отговори
Ядреният пантоф преди 7 години
Гоце Делчевският помаклар Чехларис Натегачис на 2 пъти назначава вече служебни кабинети пълни със С0Р0С0ИДИ завършили по Харварт Йейл и изобщо тоя път чакам да назначи Марсиянци минимум Лунопланетяни
16
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мизерията идва със социализма. Сега тези са силни и вилни, окрилени от генерала. Забравят, че изборите ги спечелиха не те, а хвъркатия генерал. Нинова по-скоро пречеше :-DНа пролет - пак Бойко и пак ще му искат оставката. :-D
15
17
 
16
 
! Отговори
хахахаха преди 7 години
Наистина трябва да са *** да се хванат пак в този капан. Нека г-н Борисов, който си метна оставката да се оправя. Иска му се някой друг да изпере пешкира вместо него, но този път няма да се получи. Нека видим какви ги е надробил, освен че изтегли 10 милиарда, от 9 години членство в ЕС той е оправлявал 7, а минималната пенсия е около 90 евро. За какво да говорим повече...И все някой друг му е виновен 20 милиарда плюс усвоени фондове и всичко това за магистрали хахахах. Блаженни са вярващите.
14
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две години му искаха оставката, а сега, когато им я дадоха, се дърпат и пищят ''Ама защо точно пък сега я дадохте тая оставка?''Комунист и жена угодия нямат, еле пък жена комунист! Мъка, мъка! Червена мъка!
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kato znaete 4e ne mojete da ypravlqvate darjava pone nedeite pre4ete selqni
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ме4тать не вредна!
11
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Василееев,стига хвали тези разсипници от Герб.Народа едва диша от бедност и мизерия.София не е България.Отиди с малко градче или село-няма работа,отчаяние,хората вече озверяват от това безмилостно грабене,от липсата на социална защита.Този път няма да има прошка за никоя партия,,вече не се издържа.
10
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не щете, защото не можете да управлявате държава.