Официално от Президентството: Огнян Герджиков става премиер

Румен Радев разпуска НС в петък, изборите на 26 март
Обновена: 24 яну 2017 19:35 | 24 яну 2017 19:25, Красимир Ангелов
200
Официално от Президентството: Огнян Герджиков става премиер
Снимка: Булфото

Огнян Герджиков ще бъде служебен премиер в правителството на президента Румен Радев, съобщиха официално от "Дондуков 2". Назначаването му става факт с указ на президента Румен Радев.

Правителството ще бъде с трима вицепремиери и 16 министри, съобщава "24 часа", като се позовава на информация от президентството. Заместник-министърът на финансите в няколко поредни правителства Кирил Ананиев ще бъде финансов министър, а бившият директор на полицията в Пловдив Пламен Узунов става служебен МВР шеф.

Външен министър става посланикът ни в Берлин и бивш началник на кабинета на Симеон Сакскобургготски – Ради Найденов.

Д-р Илко Семерджиев поема здравеопазването, Христо Алексиев от управата на НКЖИ – транспорта, а енергиен министър става Николай Павлов.

Актьорът Рашко Младенов ще стане служебен министър на културата.

С указ на държавния глава парламентът ще бъде разпуснат официално на 27 януари, петък. Парламентарните избори пък ще се проведат на 26 март.

Така официално утре кабинетът "Борисов 2" ще проведе последното си заседание, а вероятно в петък ще бъде представено официално служебното правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ 3
102
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега БСП ще обере всички негативи от решенията на Радев за служебното правителство, събрани от кол и въже стари въжеиграчи!Бочко пак ги прекара!
101
2
 
16
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Искам само да ви припомня предизборния лозунг на Радев: "Българите очакват промяна и ние ще им я дадем". ***, *** наивен, забрави ли соц. лозунгите, бе кратуно куха?
100
7
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
138 Eхе, Радев още не си е стъпил в обувките на Президент, но е по добър избор от Плевнелиев или оново което ни предлагаха Цеца! пп. несхващам разочарованието, но то се дължи на на прекалено високи очаквания от първата пролитна птица, която е само предвестник на края на зимата! Бързи промени са нереално нещо!
99
3
 
1
 
! Отговори
Manoman преди 7 години
Basi strahlivia prezident, strah go e bilo da pozdravi bulgarite i bulgarkite ot bulgarskia narod?! Izobsto ne pozdravi bg narod suveren, det go izbra?! I sa nabutaha sichki v ruskata cherkva....?!Stot nemat bulgarska...
98
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беров 2
97
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Аман от ***. Спомнете си как беше, кой беше водещия и тогава коментирайте как свалиха Герджиков. Но опорните точки са ясни . Чакаме Майдана от най хубавите и напудрени вувузеладжии. За енергиината криза е виновен Орешарски и Решетников.
96
12
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
Винаги съм казвал,че ВВС-арите не са и армия.Така се оказа,че Рдев не става за Президент.Честито,на старта с тая издънка направо догони Тиквун!!
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разочарованието спъна надеждата. Кабинет с цветовете на дъгата. Дали ще се сработят в името на народа? Свършиха ли се в България достойните. Или са едни и същи сменяйки идеали и партии.Все пак в името на България нека да е за добро и успех.
94
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леко бе, това ще е само за два месеца и ще подготви изборите, реално няма да взимат никакви важни решения!
93
7
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Свързвам тази новина с Предупреждението на ЕНП, че докато ГЕРБ са на власт ще има еврофондове! Струва ми се, че ЕНП ( подкупени от мутрата ББ ) шантажира, а Герджиков и сие е компромис!
92
4
 
9
 
! Отговори
Деса преди 7 години
Аз го избрах, Радев е невинен !
91
5
 
18
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
Айде пак се събраха старите бойни другари. Няма отърване от тая *** комунистическа пасмина.
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименако Господ ще назначава пак Царя, няма нужда да слиза, те марксистоленинистите вече го изпревариха, даже вероучението ще връщат
89
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Господ да слезе и да стане Президент или Министър-председател на България,ние българите пак ще кажем "тоя ли ще ми става началник".
88
2
 
0
 
! Отговори
Meder преди 7 години
Parvo alkoholtest.Vtoro dopingtest.Treto psychotest.Medicinsko svidetelstvo - ochen doktor, ushi, nos, garlo, urolog, nevrolog, psihiater, ortoped, logoped, internist, tomografia, rentgen, proba za glisti i vashki, prastov otpechatak...
87
11
 
13
 
! Отговори
Полк. Борис Дрангов преди 7 години
СРАМ, ПОЗОР ЗА РОДИНАТА!!!
86
2
 
5
 
! Отговори
предизборно преди 7 години
До изнервендишай! другарката Йотова няма да му прости, ако това е грешен ход срещу Партията, евентуално, хипотетично, катарзисно и тн
85
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То не е въпросът дали ще изтърпим крадецът на НДСВ Герджиков, а как ще търпим такъв като Радев, който от първият си работен ден се обгражда с крадци и престъпници!
84
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гнусни!