Борисов се ядоса: Как така заместник на Горанов прави ревизия?!

ОТ БСП козирували в Брюскел, а него наричали "послушко"
174
Борисов се ядоса: Как така заместник на Горанов прави ревизия?!
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че харчовете на кабинета му са напълно ясни и се ядоса на искането на БСП – служебното правителство да прави ревизия на външния дълг, взет по време на неговото управление.

Още по темата

В началото на 2015 г. правителството на Бойко Борисов изтегли външен дълг от 16 млрд. лв. по предложение на финансовия министър Владислав Горанов. По това време негов заместник беше настоящият служебен министър Кирил Ананиев.

"Ако БСП искат ревизия не трябва да слагат за министър заместника на Владислав Горанов", отсече обаче Барисов, след като вчера червената шефка Корнелия Нинована заяви на заседание на Националния съвет на партията, че ще отправи искането си за ревизия на дълга официално до служебния премиер.

"Отдавна питаме защо правителството на Борисов задлъжня България с 16 млрд. лв.", коментира Нинова и отсече, че иска отговор на въпросите кога е взет дългът, колко точно са парите, при какви условия, от кои банки и кои консултанти.

Борисов обаче днес настоя, че всички финансови дейности на кабинета му са били на светло и напълно достъпни.

"Това, което сме правили през годините, прогнозируеми сме, всяка цифра е ясна", увери той.

"Ако не са харесвали политиката на Горанов и трябва ревизия, нейният кабинет, защото той е на БСП, не трябва да слага този министър, да го уволнят днес, за да доведат този, който ще направи ревизия, къде е логиката", скочи той.

По думите на Бойко Борисов в случая все едно Владислав Горанов да прави ревизия на него.

"Защо да коментираме пушилката, която БСП вдигат всеки ден", посочи лидерът на ГЕРБ.

Владислав Горанов пък призова: "Не си хaбете времето, другарко Нинова, прочетете отчетите за 2015 и 2016 година!".

Той припомни, че през ноември 2014 г., когато ГЕРБ пое за втори път изпълнителната власт, в държавата не е имало достатъчно пари.  По думите му 16 млрд. лв. е общият размер на програмата за дълга, но той никога не е достиган.

Бойко Борисов разкритикува и действията на служебния министър на отбраната Стефан Янев по време на срещата на министрите на НАТО, след която генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг обяви, че е постигнато съгласие за засилено присъствие в Черно море.

"Козируваха в Брюксел преди няколко дни, а после казват, че аз съм бил послушко", ядоса се той. Според него темата с военни кораби в Черно море е много деликатна.

"От една страна да не тревожим хората. Всички си спомняте времето, когато отстояхме позицията да няма флотилия в Черно море. Сега вече сме включени, имахме air policing, вече има флотилия, чужди кораби, всичко това е решено преди няколко дни", каза Бойко Борисов.

"Моята мечта беше да има платноходки, лодки, тръба за газ", заяви лидерът на ГЕРБ и добави: "Чакали са ме да падна, за да стане това решение".

Според Борисов има опит за отклоняване на обществено внимание.

"3 дни тече информация за охраната на първата дама, а не за важните решения за обществото, защото охраната на президента и първата дама е нещо нормално", коментира бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами барато сите сте еднакви нали една *** ви е изс.рала! Що се чудиш? Дали ще е БСП Гербавите или някои други всички сте със свалени шорти и поза партер! Така ще е докато свършат еврогейскитемангизи през 2020 година и после ше си забършете задните части от семето ще си вдигнете шортите и ще отидете да си ближете задни.ците на некой карибски остров.А племето ше си ближе челена на ТКЗС.то и ще се чуди що стана бе нали гласувааме да ни оправат а те ни зарезаха посредата на тека!?
46
6
 
29
 
! Отговори
браво преди 7 години
само какъв мутренски поглед вади. ама оше малко.
45
4
 
17
 
! Отговори
Лудосттттттттттттттт преди 7 години
Извинете но в медиите излезе новина,че президента Плевнелиев е на официално посещение в държавата Израел и ще се срещне с израелският президент!Нещо БГ ши-зи го раздава или Бийн си остава Бийн!?
44
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има доклад за фалирането на катебе от ЦРУ. Във фалита участват БУДА, Цецо Цървула, Шиши - Пеевски, Искров като шев на БНБ. Всички прикривани от Цацаров. Американците го пишат. Доклада го криха но се появи в интернет. Разпределиха си 4.5 милиарда и нищо. Колко са си внесли по сметките само те си знаят.
43
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това ли времето е променливо?Защото зависи от какво се е ядосал този?
42
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pak za Boiko shte glasuvam i ot nikoya druga partiya ne se interesuvam
41
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още преди да фалира КТБ,Борисов говореше,ще има опасност от фалит на банки,т.е.той е знаел предварително,че КТБ ще фалира.Кой му е казал,не знам,дали Пеевски,който тогава все още беше приятел и съдружник на Цв.Василев,също не знам,но по-паметлиеите ще си спомнят,че той имаше предварително сведения за това,което се случи.И това обяснява защо с държавни пари покри загубите на частната банка.Има ли пръст в източването на банката или прави услуга на приятели,за наша сметка,съда да каже.
40
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ами прави, нали той най-добре знае къде са подводните камъни и далаверите. Така, че не се ядосвай, гледай си кръвното.
39
36
 
10
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Браво Бойко! Още един мандат за ГЕРБ!
38
5
 
37
 
! Отговори
Дългата памет преди 7 години
До късата памет: Не са 16 !!!!! После взе още 5, после още 280 000, после още 5 и после 2,5!!!Ама много бързо беше забранено да се раздухва и който чул, чул!
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
червената шефка Корнелия Нинована...шестата Ваша статия, която чета днес с правописни грешки.
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки знае, че Ананиев е вуйчо на Горанов. Той му прави бюджетите, както и всичко останало.Не сме толкова заблудени та да си мислим, че възпитаникът на Свищовската счетоводна школа Влади Горанов някакъв финансов корифей. Той просто е приятел на двама души - на Борисов и на Пеевски! И точно заради това е министър на финансите!Виж, вуйчото е друга бира. той е в МФ от 25 г. и бил при всички правителства от Беров, Виденов, Костов и досега!
35
21
 
6
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Чета и не вярвам че част от българите са толкова повърхностни. Някой който размята цифри от 16млрд и нагоре нов дълг да ми каже отде по дяволите я измислихте тази цифра. В парламента с гласовете и на БПС се гласува да се изтеглят ДО 16МЛРД ЛЕВА ДЪЛГ. Само че са изтеглени под 8 млрд. от които 2 млрд отидоха за Фонда за гарантиране на влоговете, останалите са в резерва. Който не вярва да посети bnb.bg
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така един бил отляво до дясно е заместник на Горанов?
33
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цитат от статията Бойко Борисов разкритикува и действията на служебния министър на отбраната Стефан Янев по време на срещата на министрите на НАТО, след която генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг обяви, че е постигнато съгласие за засилено присъствие в Черно море.Вместо да пишете глупости ей така за спорта и да си плюете заради пристрастия по партийки, може ли някой сериозен и аполитичен човек да каже истина ли е че служебното правителство на Румен Радев е дал морето ни на САЩ ?
32
1
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Много добро...попадение,да прави ревизия.Таман му знай всичките...бакии на Горанов и по...лесно ще ги намери.
31
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се ядосваш,бе Боко?Трябва да си доволен,че заместник на Горанов ще прави ревизията.Така ще може да потули далаверите,в които сам е участвал.Ама ти си се ядосваш така,по принцип,за да не те забравим.И защото си в критическата,пардон,трагическата възраст.
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кръглия зеленчук от Банкя да връща комисионните от магистралите, там са милиардите
29
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да кажа на Нинова ако е пропуснала да чуе това,което Борисов сам си призна,а имено,че парите от заема са във фискалния резерв,в който в момента имало 17 милиарда лева.Това означава,че са изхарчили фискалния резерв и затова са взели заеми за да го попълнят.Сега да обяснят за какво са изхарчили резерва,при положение,че Орешарски им остави 8 милиарда лева.
28
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Буда фалира и цялата държава с тия 16 милиарда изтеглен заем , които потънаха неизвестно къде