Ревизия или реваншизъм? Какво прави кабинетът "Герджиков"?

42% от читателите на Dnes.bg подкрепят проверките на бившите министри
24 фев 2017 18:30, Красимир Ангелов
108
Ревизия или реваншизъм? Какво прави кабинетът "Герджиков"?
Снимка: БТА

Ревизия, смени, подготовка на предсрочните избори. Това бяха част от първите стъпки на служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Още по темата

Редица областни управители бяха освободени от длъжност и заменени, тръгнаха си и шефът на  АПИ Дончо Атанасов, изпълнителният директор на фирма "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев, директорът на дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура" към АПИ Георги Златев, директорът на областното пътно управление в София и началникът на "Пътна служба "Хемус". Промени имаше и в "Пирогов" и във Фонда за лечение на деца в чужбина...

Последният случай, който прикова вниманието на обществото, бе освобождаването от длъжност на главният секретар на МВР Георги Костов. В крайна сметка дори прокуратурата се нае да проверява натискал ли го е някой да напусне поста си. В сигнала си Георги Костов твърди, че на практика е заплашен, че ако не го стори, ще бъдат активизирани и изнесени 10 сведения от бивши служители на МВР, които са напуснали под натиск от Георги Костов, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ревизии или реваншизъм са тези действия на кабинета? Екипът на Dnes.bg се допита за мнението на своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1293 души.

Оказва се, че 42% от читателите подкрепят идеята да има ревизия на работата на предходния кабинет, за да се види какво е оставил в наследство той.

Други 24% пък са на обратното мнение, като смятат, че смяната на областните управители и ровенето в работата на предходния кабинет си е чиста проба реваншизъм.

За 14% от анкетираните пък действията на служебния кабинет са само закани на хартия и имитиране на дейност, а други 11% допълват, че единствената реална дейност на кабинета досега са смените на лампите в тунела "Ечемишка".

Последните 9% от отговорилите в анкетата отчитат, че най-важното е да организира изборите, а другите дейности на служебния кабинет нямат толкова голямо значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
9
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Георги Златев не го уволни служебното правителство,а Господари на ефира от Нова тв.
36
8
 
6
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
До Анонимен 41 Ами тя ревизията мина , ако не си разбрал и не установи никакви кражби.
35
4
 
13
 
! Отговори
нещо като преди 7 години
Реваншизия ! Зад такава мазна усмивка обикновено не се крие нищо добро !
34
1
 
2
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
До Анонимен 43Еееееех, боби, боби, мъко моя:))
33
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разчистват терена за проруски кабинет който да блокира продължаването на санкциите срещу *** и да признае Крим за руски.
32
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Bad CompanyНалага се да се занимава, защото цялата държава е с краката нагоре, т.е. няма държава и трябват огромни усилия да заприлича на такава. ГЕРБ не са в състояние да сътворят това, но могат да рушат. Доказаха го. В името на ИДОЛА. Напомня на охранявания от Борисов бивш лидер на БКП... Само дето бай Тошо направи доста за България и така и не можаха да му скроят шапката.Не че не се опитаха, вкл. и под вола теле да извадят!
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Bad CompanyЗащо вадиш ГЕРБ от "отбора" на комунистите? Всичките политикани са от едно котило, но това не е комунизЪма, а дивашкия вариант на социализЪма, който ги произведе
30
5
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
попитали днеска какво означава думата приятел искам да попитам двама господа минавам спряха да говорят не че са ме интересували някога защо ли къде са човешките отношения подиграли двамата обикновенните хора е вълков сигорно да тие за урок кога аз съм запълване на дупка не съм утаика или цедка аиде образе много ти здраве и се научи кои е истински които те уважава
29
9
 
12
 
! Отговори
до 35, Bad Company преди 7 години
Не знам в какъв филм си човече, не знам сам вярваш ли си, ама коментар 22 съм го писал аз, а коментар 26 е последното, което бих написал - Герджиков е последният от нашите политици, за кого бих написал, че е ***. Ама наистина последният. Герджиков е съвсем различен тип човек от обичайните ни политици. Ние, електората не сме готови за такива, затова си избираме Бай ***, Нинова, Каракачановци, Марешки и т.н. изедници.
28
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета ви какви сте се събрали, знам, че няма смисъл да коментирам, ама... някакъв написал Герджиков е ***, това е факт. Кой си ти бре, за да можеш да критикуваш някого, трябва да си поне близо до неговото ниво. Имаш ли идея каква личност е Герджиков, бил ли си му на лекция, знаеш ли колко човечен и коректен преподавател е, знаеш ли колко добре умее да преподава. Знаеш ли защо раздаде преди време на всички депутати "Приказка за стълбата" - повечето депутати, а и повечето тук идея си нямате...
27
11
 
7
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Елементарно, Уотсън!!Обърнете внимание на постовете 22 и 26/излишно е да споменавам, че са писани от един и същ руски ***/22":Ако Герджиков можеше да управлява държавата не само 2 месеца, а 4 години, щяхме да дръпнем толкова, колкото и за 40 не бихме могли с Бойко, Корнелия Нинова и т.н"26: "Герджиков е ***. Факт "-------На пръв поглед се изключват, нали????? Нищо подобно!! Потвърждават това което написах по-долу!:МАКСИМАЛНО ВРЕМЕ ГЕРДЖИКА НА ВЛАСТ И ПОСЛЕ.....ВИНОВЕН!26:26:
26
3
 
9
 
! Отговори
ист преди 7 години
След като цял месец временното правителство на БСП се занимава с проверки и уволнения, да отдели време за икономиката и предсрочните избори. Нормално е сега назначените да се готвят след изборите за уволнение.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ПОЛИТИКАТА Е КАТО ФУТБОЛА.!АКО НЕ ПРАВИШ ЩЕ ТИ ПРАВЯТ.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само ревизия , ами да направи бърза декомунизация и лустрация в МВР ,
23
8
 
11
 
! Отговори
Справедливия преди 7 години
Всеки си има трески за дялане, и кабинета Борисов и оня *** Орешарски, да не говорим за *** Царят! Та на Герджиков работата му е да подготви изборите, а не да ... Та, човечецът иска да си изживее своята 5-минутна слава! Ми, жив и здрав! Пък като попривърши с тия неособено важни държавни дела, дано ни зарадва с някое ново поезийно откровение, като онова за Запека! Лично аз се надявам на стихосбирка. Бог да пази България!
22
7
 
4
 
! Отговори
Брат Вурст преди 7 години
Няма нищо лошо в ревизията. Обаче на служебния кабинет дали някой ще му направи ревизия ?
21
12
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Герджиков е ***. Факт !Той е кукла на конци и момче за всякакви поръчки.Тоя пияница обаче не може да бъде главен секретар на МВР. Обидно е за самата институция.Смяната на областните управители са нещо съвсем нормално.ГЕРБ направиха същото, когато дойдоха на власт.Грехът на служебното правителство е не това, че сменя кадри на ГЕРБ, а това, че оставя на власт част от тях.Гербаджиите са прости, некадърни и посредствени по правило. Изключения почти няма.
20
12
 
11
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Елеметарно, Уотсън! *** са абсолютно наясно, че избори не могат да спечелят. Единствената им надежда е ГЕРБ да няма достатъчно, за да състави правителство. Следват нови избори, безвремие и .......мътна вода. Е, и бесен риболов в мътилката, естествено. Колкото по дълго, толкова по-добре за червената мафия. Послушкото Герджиков изпълнява. После виновни *** за кражбите няма да има- ще вдигат рамене червените и е казват "не бях аз, Герджиков беше" . Парекселанс Беров и Ореха.......
19
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Създава предпоставки за оспорване на изборите,а от там и удължаване живота на служебното-президенстко правителство.
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Герджиков можеше да управлява държавата не само 2 месеца, а 4 години, щяхме да дръпнем толкова, колкото и за 40 не бихме могли с Бойко, Корнелия Нинова и т.н.