Корнелия Нинова с нов пост - вицепрезидент на Социнтерна

Червената шефка беше номинирана лично от генсека на организацията
Обновена: 3 мар 2017 09:42 | 3 мар 2017 09:40, Камелия Цветанова
201
Корнелия Нинова с нов пост - вицепрезидент на Социнтерна
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Вицетата на организацията са общо 32.

Още по темата

От "Позитано" 20 обявиха, че Нинова е първата българка, която е номинирана за поста. Към момента вицепрезидент на Социалистическия интернационал е и Сергей Станишев. От 2012 г. той заема този пост по право, тъй като е лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

За престижния пост Нинова беше посочена лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос.

Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социал-демократически и работнически партии.

Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
3
 
! Отговори
айде бе преди 7 години
ЗАЩО Я НЯМА В СПИСЪКА???socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticleID=2498
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова натисни льотчика да отмени Наредба 208
148
0
 
3
 
! Отговори
За Корни преди 7 години
Обул се Илия, пак в тия .
147
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия Нинова последва Станишев.БСП винаги е имала само безотговорни политици-Луканов,Виденов,Станишев,Нинова.И това е логично -навремето който по друг начин не е могъл да се издигне е ставал член на БКП.Затова страните в които има лустрация и декомунизация живнаха,а ние още се гърчим .
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами сега! Аз мислех за нея да гласувам, пък тя избяга.
145
12
 
4
 
! Отговори
И от мен преди 7 години
Поздравления за Корнелия Нинова!
144
12
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
Честито на Нинова и България.
143
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравления!
142
12
 
5
 
! Отговори
сексманиак преди 7 години
По-здрави за г-жа Корнелия Нинова- тя заслужава!!!
141
6
 
6
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Започва голямото плюене по нов въпрос , който ще извади очите на някой завистници.Не зависимо кой е радвайте се , че е БЪЛГАРИН. Стига с тази завист и с това обиждане.Днес е ден в който всички се обединихме, но има някой които не могат и на себе си да простят.Живейте, защото живота е кратък- само един миг.Не злобейте и не се мразете защото днес сме върху земята , а утре под нея и там нищо не се носи.
140
8
 
3
 
! Отговори
а наздравичката!! преди 7 години
До проф. Семков - Затова аз ще гласувам за БСП.За кебапчети, кюфтето и биричката ли?
139
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия е много добър кадър на БСП,молим Ви се издърпайте я в централата на Социнтерна ,вземете я,ние ще се постараем да се справим и без нея ,ще сме много благодарни,халал да Ви е!
138
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 155Ама кой прави разлика между комунист,социалист и гербер ? Всички що малко грамотни хора знаят че те са от едно котило ,и Костов също така че отностно лакомията си те са абсолютно еднакви ,защото се раждат с отворени усти и винаги зеят за още и още.....
137
6
 
10
 
! Отговори
До 155 преди 7 години
За твое сведение Ниниова никога не е била комунистка.Беше седесарка,но се разочарова и стана социалистка.А цъфналите гербери до един са комунисти или деца на комунисти.Така че смени посоката на плювните си,защото се излагаш.
136
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво!Още един шамар за завистниците!
135
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вицетата на тази организация са не 32, а 36. От тях само три жени, въпреки че повелята е да бъдат поне 30%. Няма жени, които да са пожелали напоследък, освен българската червена мухоморка.
134
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО ЛИ НИ ГОТВЯТ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ, КАК ЛИ НИ ЩЕ НИ СГОТВЯТ И ЩЕ НИ ИЗКАРАТ НЕГРАМОТНИ И МЪРЗЕЛИВИ.
133
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИКВАРЯ Е ДЯСНА ФОРМАЦИЯ А ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕРВЕНОТИКВЕНОВЧЕТА ГЪРМЯТ ДЪРЖАВАТА, ОЩЕ НЕ СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ ГОРАТА И НЕПРЕКЪСНАТО НАЦИОНАЛИЗИРАТ- ДЕ С ХИПЕРИНФЛАЦИЯ, ДЕ С ФАЛИТЧЕ НА ТУЙ ОНУЙ, ДЕ СЪС СТАЧКИ- ТЕ СА СПЕЦИАЛИСТИ ПО ФАЛИТИ И ЗАТРИТИ ЕДРИ ИНДУСТРИИ, ПОЕЛИ БИЛЕ ПО НОВ ПЪТ- ДА ДЕ АМА НЕ ГО ВИЖДАМ ТОЯ ПЪТ НАКЪДЕ СЕ Е НАТОПОРЧИЛ, ЗАТУЙ СИ НОСЯ НОВИТЕ ДРЕХИ, ЧЕ ЗНАМ ЛИ БЕЛЕНЕ, ТЕГЛЯ СИ ПАРИЧКИТЕ И СИ ГИ ХАРЧА С КЕФ, ЧЕ ЧУВАМ ОСТАРЕЛЕ БИЛЕ МАЙБАСИТЕ, ХА НАЗДРАВЕ ЧИЧОВИТЕ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧЕТА.
132
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да повярваш на комунист ? Та вие не знаете какво е да работиш ,вашата работа е да плямпате ,да пишете закони само за вас ,да лъжете, да мажете, да крадете, да преяждате с власт и пари....Вие комунистите сте създадени от дявола....
131
3
 
11
 
! Отговори
голю босев преди 7 години
Аз пък съм президент на партия "голи и боси към демокрация."