Няма 5 сценария за Европа, Плевнелиев иска още по-желан ЕС

"Безброй проекти могат да направят всяка членка по-силна"
Обновена: 10 мар 2017 14:41 | 10 мар 2017 14:24,
148

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На фона на дебатите за разделяне на Европа на държави с различни скорости, експрезидентът Росен Плевнелиев се обяви за единен Европейски съюз.

"Бих искал да видя само един вариант, само една посока и тя е всички обединени държави членки по пътя на развитието", каза доскорошният държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Плевнелиев призна и че искал съюзът да стане силен и още по-желан от гражданите.

"Не пет варианта, един има за мен. И този мой вариант е на силен Европейски съюз със силни национални държави", каза експрезидентът.

Още по темата
Срещу Европа на няколко скорости се обяви вчера и действащият държавен глава Румен Радев. От Брюксел той обвини ЕС, че от съюз на принципите се превръща в съюз на сделките.

"Когато днес националисти и популисти поставят под въпрос бъдещето на Европейския съюз, аз мога да посоча безброй проекти, които могат да направят всяка една от държавите-членки по-силна, но и Европейския съюз – по-силен", каза още днес Плевнелиев.

Той даде пример с европейския енергиен съюз, европейския банков съюз, общото усилие на европейските държави в сферата на отбраната, общата европейска политика и др.

Експрезидентът каза това след като участва в церемонията по годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.  Днес отбелязваме 74 години от събитието.

Почитаме и паметта на 11 343 жертви на Холокоста, депортирани от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот в нацистките лагери на смъртта.

"Българите застанаха със своя хуманизъм, със своя кураж, за да защитят своите приятели и съседи - евреи. Нито една друга държава не направи това, което ние, българите, направихме. Като президент се гордея безкрайно много, че аз бях този български президент, който посочи по най-обективен начин случилото се на държавно посещение в Израел", каза още Плевнелиев, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
13
 
! Отговори
в кварталната кръчма преди 7 години
Довечера, в кварталната кръчма, Роската ще чете лекция на тема: "Как вървят офшорките в Кипър?" За предатели, мошеници, източни дипломати, мутри и криминални елементи, входа е свободен.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАСИМЧО ,ПРЕРОДЕНА ПАСТИРКО,ТИ ДЕТО НИ ПРОГЛУШИ УШИТЕ ЗА НЯКАКВАРУСКА(ЗАПЛАХА) И РУСКИ (КИБЕРАТАКИ И ХИБРИДНИ ВОИНИ) СЕГА КАКВО ЩЕ ИЗКВИЧИШ ПО ВЪПРОСА ЗА ТОВА,ЧЕ ТВОИТЕ ЦИОНИСТКИ ГОСПОДАРИ ЧРЕЗ СЛУЖБАТА СИ ЦРУ ТОТАЛНО И БЕЗПРИЧИННО СА СЛЕДЕЛИ НИЩО НЕПОДОЗИРАЩИ ХОРА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И У НАС ,КАТО ЗА ТАЗИ СУ ГНУСНА ЦЕЛ СА ИЗПОЛЗВАЛИ НАШИТЕ СМАРТ ТЕЛЕФОНИ И ДОРИ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ НИ В СОБСТВЕНИТЕ НИ ДОМОВЕ.ХАЙДЕ *** ПАСТИРКЕ ,КАЖИ НЕЩО ПО ТОЗИ ОГРОМЕН СКАНДАЛ.
22
2
 
9
 
! Отговори
да преди 7 години
Беновска му го каза на предателя
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е къв е тоя, че продължава нещо да иска!?!?!?
20
2
 
17
 
! Отговори
:) преди 7 години
Мики Маус - ама жалък, а не смешен
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сценарият разбира се е само един, Европа ви съветваше, даваше ви пари как сте ги оползотворили проблема си е ваш. Сега или ставайте като Германия или изпадатe зад борда. А тоя както се хили тъй и ще ходи със виза до вилите си по островите в Гърция ако малаките не му отрошат вилата.
18
10
 
2
 
! Отговори
До фрау Меркел преди 7 години
На гръцки ромеи и славянски комунисти вяра да нямаш......Режи тумора докато не се е разсеял...Може само Словения и Чехия да си оставите другото червенно-ромейска *** при монголо-руската орда да ги обработва както им се полага...
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спасението е нов Варшавски или Вишеградски договор.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почитаме и паметта на 11 343 жертви на Холокоста, депортирани от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот в нацистките лагери на смъртта.A NE E IMALO NIKAKAV HOLOKOST KAKTO hazaroevrena SOROS NI IZMINI ISTORIATA I KAZA CHE NE IMALO OTOMANSKO ROBSTVO I NE E IMALO NIKAKVI KLANETA V BATAK STARA ZAGORA
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16 "ООО колко си про... ". Поздравче с тая песен .
14
1
 
12
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Еми може Росене! Като изгонят тарамбуките от където са дошли, и като спрат да броят римляните за българи, и като спрат да се отнасят с нас като II качество. Може, защо да не може.
13
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай росене русофилиистично-путинофилскатаа измеет! *** Радеф газ пикаее миличкия :)
12
16
 
3
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 7 години
ЕС Б група-източна Европа .Русофилите да се оправят с гръцката черна дупка (400МИЛЯРДА ЕВРО гръцки дълг + комунистически правителства голяма дискотека като през 1997 с Ддж Жан-Жан виденов)
11
12
 
6
 
! Отговори
Дойче преди 7 години
Много предатели брат.Гръцки търтеи и славянски-комунисти ,как да стане......
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Източна Европа си правят нов СИВ и ВД.
9
3
 
26
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
*** ти имаш вина за скоростите и не плямпаи!
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***
7
2
 
31
 
! Отговори
Много се надявах преди 7 години
за тоя да не се сещам повече. Направо ми развалихте обяда. Ама като сте го турили да ви кажа, че никой у нас не го брои за нищо. Не дразнете хората с мнение на ПЛ.УЖЕЦИ по важни въпроси
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази *** до кога ще продължавате на я показвате !! Това е най-големият срам за България от 1390 години !!
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС ще стане СССР.