ДАНС изгони втори турчин, премиерът Герджиков: Няма напрежение!

Премиерът вече имал сигнали за купуване на гласове
17 мар 2017 18:00, Красимир Ангелов
179
ДАНС изгони втори турчин, премиерът Герджиков: Няма напрежение!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Втори турски гражданин ще бъде експулсиран от страната и ще получи забрана за влизане на територията на България за 5 години, съобщиха от ДАНС. Причината е заплаха за националната сигурност.

Още по темата

Според събраните от органите на ДАНС данни, двете лица са извършвали на територията на Република България противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация.

На трети турски гражданин пък е наложена "забрана за влизане в Република България" за срок от пет години по Закона за чужденците. Причината - заплаха за националната сигурност.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано със заповед на председателя на ДАНС бяха наложени принудителни административни мерки "отнемане на правото на пребиваване" и "забрана за влизане в Република България" за срок от пет години на друг турски гражданин заради създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията.

Служебният премиер Огнян Герджиков уточни, че единият турски гражданин, който предстои да бъде експулсиран, е локализиран в Шуменско от органите на МВР.  Министър-председателят посочи още, че другите двама се намират в момента на територията на Турция.

В Благоевград служебният премиер Огнян Герджиков потвърди информацията и отбеляза, че има чудесна координация между МВР, ДАНС и Прокуратурата.

По думите му двамата турски граждани са експулсирани заради това, че действат против интересите на страната ни, срещу суверенитета и единството на нацията със своите действия.

Герджиков посочи още, че малко повече от седмица преди парламентарните избори, вече има сигнали за купуване на гласове в Северозападна и Югоизточна България.

"Правим това, което трябва да се направи. Областните управители си вършат работата съвместно с органите на МВР, така че нещата са под контрол и аз съм убеден, че изборите, въпреки усложнената обстановка, ще бъдат проведени както трябва", заяви премиерът.

"Надежда Нейнски е в България във Министерството на външните работи, за да докладва как върви подготовката за изборите и съответно да бъде инструктирана в случаите, при които евентуално могат да се появят конфликтни ситуации. Тя няма да остане тук до провеждането на изборите, тъй като работата й е в Турция и е тук само за ден - два", коментира Герджиков в коментар на действията на родното Външно министерство, което привика посланика ни в Турция.

Според Герджиков обаче няма особени притеснения във връзка с отношенията между България и Турция.

"Това са нарушения, които не са в състояние да доведат до изостряне на отношенията между двете страни до степен, че да станат нетърпими. Няма такива изгледи, тъй като ние трябва максимално да проявим междусъседски отношения независимо от тези спорагични отношения между отделни турски граждани", посочи премиерът Герджиков, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя кво се прави на ощипан ..прокорора и данс казват че Турция се прави квото иска, е Ненски и Герджиков нямало напрежение,ами да не забравяме че сдс и ндсв бяха коалиция,трябва са се забрани да влизат от турция да гласуват тук,тия патриоти кво мълчат и;и им платиха
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да изгони поне 50 и тогава да се хвалят
69
0
 
16
 
! Отговори
Е преди 7 години
В следващите дни сигурно ще има още изгонени, но това е капка в морето. В България е пълно със зловредни елементи, които следва да изгоним. Много закъсняхме с това.
68
1
 
7
 
! Отговори
2017-2020 преди 7 години
VREME RAZDELNO- RAZPAD NA STRUKTURI, RAZPAD NA DARJAVI, RAZPAD NA KONTINENT. KAKVO E BADE6TETO NA BULGARIA ? :( MRA4NO,TIAGOSTNO,DEPRESIRA6TO....
67
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До 10За да мине в Страсбург,забраната за гласуване на определени категории хора трябва да е щателно премислена и оформена,а най-добре е да има прецедент с някоя водеща държава.Има такъв случай-във Великобритания има закон забраняващ гласуването на граждани(на UK) живели извън страната над 12г.Преди 2 г имаше дело в Страсбург и законът мина,т.е. действа.Нашият даже ще е по-демократичен-27г навън.Защо 27 години?Ами турците излязаха преди 27+години,а българите-по-късно.Е те така.
66
2
 
5
 
! Отговори
летопис преди 7 години
До ЕРДОГАНзначи си от Българската държава там, съществувала до 1514 година.а мюсюлманите в България "са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванията и в следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език освен български".
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече съм твърдо решен да гласувам за БСП . Чашата вече преля.
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС не създаде ДОСТ. Ердоган създаде ДОСТ за да помагат на ГЕРБ за въвеждане на ислямизма в България. Ердоган беше задействал цялата държавна машина на Турция за да осигурят гласове за Цаца Цачева- мамата. Били са заплашвани десетки хиляди хора там по мобилните им телефони
63
3
 
7
 
! Отговори
DO 97 преди 7 години
RUSSIA NE BI ZA6TITILA BULGARIA, POVIARVAI MI ! PAK I NE EDLAJNA DA GO PRAVI, SLED TOLKOVA POMIA PO ADRES NA RUSSIA OT STRANA NA PLEVNELIEV I KOMPANIA. A NA EC I NATO IM DREME ONAZI RABOTA ZA BG.
62
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KOLKOTO I DA NE NI SE ISKA DA PRIZNAEM ERDOGAN E PRAV BADESHETO NA EVROPA SA MISULMANITE ZASHOTO EVROPA GI PRIEMA OT AFRIKA I AZIA OT 1950 GODINA DO SEGA OSIGURIAVA IM SOZIALNI POMOSHI JILISHA RABOTA S EDNA DUMA VSICHKO DA SE RAZMNOJAVAT SEGA TE SA REALNO ND 100000000miliona V EVROPA NA KOLKO BG KONIAZI DADOHA UBEJISHA V PARVITE GODINI SOZIALI I SAHITE PREVILEGII NEKA DA VA ZAVZEMAT IZHVARLIAT OT POSTOVITE VI I NA TIAXNO MIASTO DA DOIDAT MISULMANITE NALI NI DESKRIMINIRAHTE UNIJAVAHTE I SOROSOVI
61
2
 
11
 
! Отговори
10 преди 7 години
Хора с двойно гражданство категорично НЕ трябва да гласуват. Това задължително трябва да се приеме от следващия парламент. В чужбина да гласуват само временно пребиваващи . Така се решава целия проблем за който толкова много се спори . Какви ли глупости не се мислят , та брой секции та какво ли не. Само на хартия и само от хора без двойно гражданство.
60
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че е Русия за да спира тоя миризлив анадолски бoлук. Ако не е Путин да са ни прегазили до сега 10 пъти. Но братята руснаци заявиха че няма да допуснат да се стигне до конфликт на наша територия.
59
6
 
8
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
Няма нужда от гонене на турци в Турция! Вместо това Българската Армия трябва да посети Турция! Много насериозно започнаха да се възприемат анадолските варвари!
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банкярската тиква ходи ли още да се целува с мустакатия анадолски мaнаф по партийните му конференции в Азия ?Гласувам за БСП !
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕРДОГАННе бързай че Турция може да стане част от България и тогава не сме съседи.
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ДАНС изгони втори турчин"Докле е мъничка змията, елате да се съберем,с крака да й строшим главата, свободни да се назовем!
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живков ги вкарваше в затвора но сега е демокрация и пазар.
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и ДОСТ са едно.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато няма държава стават такива неща а така наречените десни продажници и национални предатели ни направиха територия. Всичко държавно им пречело защото не могат да си въртят далаверите . Като няма държава няма и армия и полиция и общество и разбирателство и култура. Защо им беше да дават концесията за златото на чужденци. За да взимаме един процент а не 100! От какво се оплакват ? От работата ли ? Не им се работи сигурно защото са мързеливи ? Че българина вече се моли за работа каквато и да е
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В 1989 г. СДС и ДПС не казваха ли че изгонването е възродителен процес