Турска медия: Управляващите ни си пъхат носа в изборите в България!

Те мобилизират всичко за марионетката си ДОСТ, пише изданието
Обновена: 22 мар 2017 16:19 | 22 мар 2017 12:25, Елка Василева
135
Турска медия: Управляващите ни си пъхат носа в изборите в България!
Снимка: архив, Reuters

"Каква е истинската причина за напрежението с България", пита в заглавие на анализ турското опозиционно издание Ода ТВ.

В материала се посочва, че в България се говори за намеса на Турция в предстоящите на 26 март избори и се напомня, че българският посланик в Турция Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София.

Авторът обвинява в двуличие управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция и оприличава действията им по отношение на предстоящите в България избори с тези за референдума в южната ни съседка през април за въвеждане на президентска система на управление.

Още по темата

"Да, вярно е, че с остарелия си мироглед правителството на ПСР си пъха носа в изборите в България, меси се", пише Ода ТВ.

Сайтът отбелязва, че на Движението за права и свободи (ДПС) са били наложени ограничения в Турция по отношение на предизборните му дейности там, като същевременно ПСР "мобилизира всякакви възможности за своята марионетка партия ДОСТ".

"Точно както (ПСР) постъпва и към лагера на противниците (на конституционната реформа, бел.ред.) в референдума на 16 април. Без да се срамуват обаче, те искат от Европа демокрация за тях самите! Това е лицемерие!", отбелязва още авторът.

Според материала е "явно, че се прави опит да се манипулира турската общност, живееща в България, посредством религията", пише БТА.

"Когато на главата ни има стотици проблеми, когато няма и една съседна страна, с която да сме в добри отношения, защо някой се занимава с тези работи?", пита авторът.

Според анализа "основната причина за създалото се напрежение с България е религиозно ориентираната политика на ПСР за България".

За Лютви Местан се посочва, че като лидер на ДПС е действал като марионетка на ПСР и подизпълнител в България на религиозно ориентираните политики на управляващата в Турция партия.

"Зад политиките на ПСР към турците, живеещи в България", стоят "политическа ислямска" идеология и "неоосмански" копнеж. Тази политика е ирационална и не е съвременна и приложима", пише още в материала.

"Днешните проблеми по никакъв начин не могат да бъдат разрешени с институциите, манталитета и идентичността на миналото. Проблемите обаче ще се увеличат! По тази причина да се вярва, че с този начин на мислене правителството на ПСР ще донесе мир, благоденствие и спокойствие на страната ни, наистина би било наивност", заключава авторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: БългарияизбориТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
14
 
5
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 7 години
Паредната руска партенка предназначена за черен пиар срешу конкупунта на Новия Левски, почетния председател на ДПС Ахмед Демирович Доган!
25
3
 
17
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "Зад политиките на ПСР към турците, живеещи в България", стоят "политическа ислямска" идеология и "неоосмански" копнеж.От дълго време си ги мисля(и казвам) същите неща...а разни отворковци, и разбирачи ме убеждават колко "свястна" е тази партийка, и колко смешни, и безпочвени са притесненията за целоста на България! Молете се само Ерсдухан Талипхан да не се договори с Путин, и Тръмп, че ще станем дружки с Кипър , и сръбско Косово - толкова бързо, че свят ще ви се завие!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е, че все повече хора в Турция се превръщат в аналог на нашите т.н.патреЕоти и докато у нас тези *** не надхвърлят 5% то в Турция може и да са мнозинство.
23
8
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Драги УЖ диктаторски :-):-):-):-)В момента в Турция положението е... да го е страх този, който подкрепя и помага на терористи, който прави корупции...има извънредно положение, но повярвай не се усеща за нормалните граждани, границата е отворена може да пътуваш, до късно да си на вън и така:-):-):-)
22
3
 
16
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Хм, тази медия едва ли ще изкара още много :)
21
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, че в Ердоганова Турция има още журналисти, които смеят да кажат истината е за уважение. При това отношение към опозицията и пълните затвори трябва да си наистина смел човек да го напишеш!
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от плашещо инфо.Оказва се,че ние не сме държава ,а сме подчинени и на Турция и на Русия и на Евросъюза и незнам на кой още...ама нали си имаме ПатрЕоти дет пазят границата та да спим спокойно;)
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименнашите медии не са свободни, повечето са купени или са на издръжка на тиквун феса и ко.
18
2
 
22
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Ти и твоята партия стигнахте дъното.А вашият вожд стигна дори до там да назначи турчина Орхан Исмаилов за зам.министър на отбраната.Не само,че никога повече не трябва да види власт,а трябва да бъде съден за национално предателство.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименкакво значи "прозря", че то това всички го знаят, дори евро*ейците.Прав е човека писал статията, разширена турция значи още повече легнали на хазната, като се има в предвид мизерията в която се намират отцепените от сърбия мюсюлмански територии и България.
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите медии не смеят нищо да напишат, въпреки че са "свободни",а турските хем са под диктаторски контрол, пак имат смелост да пишат!Почвам да се съмнявам дали наистина сме така героичен народ, както все се надуваме ;)
15
1
 
37
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Мога само да кажа, че автора е смел и отговорен човек. За такава статия в държавата която Ердоган готви за султанат се искат големи "топки". И показва, че светската държава в Турция си е свършила добре работата - възпитала е мислещо поколение турци, нещо което сега Ердоган се опитва да обърне.
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама в Турция имало опозиционни партии ли? Нали всичките бяха в затвора?
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кого да се пише? Гърция ли или Румъния или Сърбия или Македония? Коя съседна държава праща посланика си да агитира в своя полза?
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти да видиш! Останал е здрав разум в океана от фанатизъм и скудоумие в Турция !
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауууу,как са посмели да го напишат.Нищо чудно Ердоган да ги арестува.А ние да ги поздравим за смелостта.
10
1
 
17
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Уж изборите са в Бг а се пише все за Турция. Като скачени съдове сме май. Което е много ама много лошо
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Щом дори турска медия го прозря това представяте ли си до къде са стигнали нещата!!!"Ха ха ха аз в Турция не знаех, че има такава медия...но драги на всякъде има леви и десни...в най-много гледаните медии не се споменава името на България.
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде гербажии, радвайте се какво направи любимият ви Борисов. Предаде държавата. Малко му е затвор!
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес имали новина за България:-):-):-):-)Сигурно до края на деня ще има още, за Ердоган и за Турция:-):-):-)преди малко Ердо беше на живо пак:-):-):-)И вашите деца мислят ли, че Ердоган е президент на България, понеже в Германия 30% от немсчетата мислели, че Ердо е президент на Германия:-)