БСП скочи срещу ръста на газа, иска КЕВР да го спре

Доходите не се увеличили с 29%, колкото поскъпва синьото гориво
58
БСП скочи срещу ръста на газа, иска КЕВР да го спре
Снимка: Булфото, архив

БСП поиска от КЕВР да спре решението си за скок на природния газ с 29%. Социалистите са категорични, че поскъпването на синьото гориво ще повлече след себе си като лавина цените на всички важни за оцеляването на българите стоки и услуги.

Още по темата

Доходите на хората не са се увеличили с процента на увеличението на газа и стоките и услугите, а така че скокът на газа ще увеличи бедността, предупреждават те, цитирани от пресцентъра на БСП.

Според левицата две поредни тримесечия регулаторът изкуствено е задържал цената на природния газ, осигурявайки фалшива представа за устойчиво развитие на страната.

Сега това се връща с увеличението от близо 30% на цената на природния газ и не се прави на пазарен принцип, смятат в БСП. 

Оценката на партията е, че проблемите в енергетиката се задълбочават – след тежкото задлъжняване на държавните фирми в електроенергийния сектор, очевидно техническите фалити застигнаха и газовия сектор.

"БСП категорично се противопоставя на непазарното повишаване на цената на природния газ. Призоваваме КЕВР да преразгледа това си решение. Настояваме за персонално поемане на отговорност от всички виновни за тази ситуация – бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителният директор на БЕХ и бивш изпълнителен директор на Булгаргаз Петьо Иванов, както и служебният министър на енергетиката и също бивш изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов", иска Столетницата.
 


58
Още по темата: БСППрироден газКЕВР
Още от
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
АМАН ОТ ПАНТОМИМА.

РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕ ЗА ПРОЦЕНТА ?
49
2
 
4
 
! Отговори
хълк преди 11 месеца
ХАХАХА от Русия с любов за християнските братя от България а тук българите плюят държавата си и защитават Русия хахаха..от всички държави от бившото СССР само Беларус и мюсулманските станове продължават да си траят в името на Русия..гейска държава е България,като свирне Путин и всички подават дупенце хахаха
48
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 11 месеца
А от часовника на кръгъл час изскача Ленин и вика:Ку-ку,ку-ку.
47
2
 
4
 
! Отговори
ONGYLA преди 11 месеца
До Марчо
Не е важно кой как и за кого е гласувал, важното е как са преброени бюлетините :)
46
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 11 месеца
до 13 шоп Акцизите, преносните такси, ДДС и ред други натоварвания не ги взима Газпром.
--------

О, ти си бил сериозен защитник на Газпром.
Дай да оплюем сичко българско, само да не падне сянка от съмнение върху Газпром.
А откъде знаеш защо вдигат цената, проучил ли си ?
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не ви ли омръзна този водевил. бсп не спечели и миго вдигат цените на тока, водата, газа за отмъщение. Само купони не могат да въведат. Къде е КНСБ и Подкрепа сега. Чакат да се състави правителство на герб за да яхнат протестите за всичко. Важно е да се протестира заради протестите, а не заради поскъпването, нали. И кога ще са протестите. Като захладнее, както обикновено. Тогава и зрителите я кукления театър са повече.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Остави Румен Овчаров, той не управлява отдавна. Кажи защо цената на газта за България е най-висока, след като последните 10 години управлява герб?
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До До 38
Ми да беше го пратила в Москва умнико. Защо го е пратила в САЩ? 35 000 долара е семестъра, не е декларирала да е взела заем или, че е получика наследство, а депутатската заплата е три средни. Направи сметка вместо да квичиш.
42
10
 
4
 
! Отговори
шматка преди 11 месеца
БКП ни наказва за загубата на изборите
Януари.Февруари.Март.КойКойКой задържаше цената
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Доколкото знам другарят Румен Овчаров е още в редиците на червените разбойници. Да го попитат защо цената на газта за България е по-висока от средната за ЕС. Дали това е самонегиво дело или си плащаме данък "братушки"?
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама нали това правителство е на Радев тоест на бсп какво се правят на сбъркани и към кои отправят исканията си?!Към тях самите ли!Абе когато комунисти са на власт всичко става на опаки и друг винаги им е виновен!
39
5
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 11 месеца
За какво да протестира ???
На това му се казва пазарна икономика, все едно да протестираме че сони ни продава скъпо телевизорите си, а самсунг телефоните.
Слезте на земята.
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аман от смотаняци!Първо нямаме собствено производство на газ и нефт и затова както го продават така го и купуваме!И второ и най важно,ако искат комат..нистите да не се вдига цената на газа да договорят нова такава с Газпром!!!Да не се правят на много загрижени за обикновените хора защото не са!
37
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не бойте се! Благодарение на ГЕРБ България затъва стабилно!
36
0
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 11 месеца
От "складовете", как откъде.
35
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Такъв мазохистичен народ като нашия по света няма.Защо народа не протестира?Първо защото му е все тая к'во ще се случи утре той от турско до сега всичко е понесъл и понася и ако не бяха руснаците още щеше да носи фесове.Второ ако утре излезе на улицата колко от тях ще са на работа на следващия ден и тук идва ролята на дивия капитализъм наречен частен бизнес гледащ интересите си с понятието бедни работещи-по ниски заплати по-високи печалби и експлоатация.А кажете сега чия система сега е сбъркана?
34
18
 
8
 
! Отговори
комунистите преди 11 месеца
Много говорят и като дойдат на власт ...0. Още едно време като са взимали властта са обещавали, че млякото щяло да идва до домовете по тръбопровод и щяло да е безплатно. Това покрак взривяването на църкви и убийствата. Такива дърдорковци няма.
Яе каже ли Нинова откъде пари, за да учи синът и в Щатите и защо Америка, а не Русия.
33
1
 
31
 
! Отговори
Само питам преди 11 месеца
След като ГАЗПРОМ не е вдигал цената с 35% ние откъде купуваме таази поскъпнала газ?
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички членове на КЕВР са от ГРАБ а шефът е костовак-крадец, така че едва ли ще го спрат.
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Боко трябва да излезе със становище по въпроса. 3-4 милиона ще се шляпнат по челото и ще си кажат, че е за лудница, но 1,2 млн, ще извикат в глас прав е - космосът/комунистите/руснаците са виновни....