Турция пренаселена с мигранти, прибираме 50 от тях. Засега

Пращат агенти на ДАНС, на МВР и преводачи да подбират бижанците
153
Турция пренаселена с мигранти, прибираме 50 от тях. Засега
Снимка: Reuters, архив

България ще започне да приема бежанци от Турция и официално, е решило правителството в сряда. Решението не е обявено публично, пише в. "Сега".

Министрите се позовават на подписаното през март м.г. споразумение между ЕС и южната ни съседка за презаселване на мигранти, което не се признава от Общия съд на ЕС и от отделни държави.

Още по темата

В решението не се посочва бройката на хората, които ще бъдат приети, но според източник на изданието става дума за около 50 души. Още толкова България има ангажимент да приеме по друго споразумение от Гърция или Италия до края на годината.

През октомври бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че България е поела ангажимент, заедно с всички останали държави по механизма на релокацията да приеме 1300-1400 бежанци и 100 души по механизма за презаселване от Турция.

По информация на Европейската комисия досега по споразумението за релокация на ЕС у нас са дошли 29 чужденци от Гърция.

Сред тях беше сирийското семейство, изгонено от общинската власт в Белене. Направени са заявки за още 50 сирийци.

Всеки чужденец ще бъде избиран от български екипи, които ще бъдат командировани в Турция. В тях ще се включат експерти от агенцията за бежанците, ДАНС, МВР и преводачи.

Документите на чужденците ще се подготвят от Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Българските екипи ще проверяват истинността на паспортите и ще снемат пръстови отпечатъци. Те ще оформят досиета на мигрантите, които предстои да бъдат приети по схемата за презаселване. Досиетата трябва да съдържат лични данни и друга информация, въз основа на която да бъде направена преценка за наличието на основания да се смята, че чужденецът би могъл да бъде заплаха за обществения ред или националната сигурност на България.

На базата на изготвеното досие и предоставените от комисариата на ООН документи екипът ще изготвя писмен доклад с предложение относно приемането на хората в България по схемата за презаселване.

Парадоксалното е, че България тръгва да изпълнява договорката с Турция в момент на остра криза в отношенията между Ердоган и европейските правителства. Освен това в началото на месеца Общият съд на ЕС отхвърли като неофициална договорката между Евросъюза и Турция от миналия март за решаване на мигрантската криза. Според магистратите решение за сключване на споразумение с турското правителство не е вземано нито от Европейския съвет, нито от която и да било друга институция на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Религия, призоваваща към убийство на "неверниците" и третираща жените като роби, няма място в модерното време."ЯСНО, НЯМА ХРИСТИЯНИН ИЛИ ЕВРЕЙ КОЙТО Е УБИЕЦ:-):-):-):-):-)
86
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТО ГЛЕДАМ МИСТЪР *** 50 МИГРАНТИ ГИ РАЗТРЕВОЖИ И ПОЧНАХА ДА ПЪШКАТ...БИЛИ СА БЕЗ ДОКУМЕНТИ ТА ТВА ОНОВА...ВИЕ МИНАЛАТА СЕДМИЦА ПОПРЕЧИХТЕ НА ХОРА С ДОКУМЕНТИ, КОИТО СИ ВЛЕНАХА НАЙ КУЛТУРНО ПО ЗАКОНА!ТОВА Е НАЧАЛНАТА БРОЙКА...ЗАПАДНЯЦИТЕ, АМЕРИКА СЪБУДИХА МЕЧКАТА...КОЯТО СИ СТОЕШЕ В НЕЙНАТА ДЪРЖАВА...НЕ МОЖЕ ТИ ДА ВЛИЗАШ В МОЙТА КЪЩА ДА ПАПКАШ ПЕТРОЛ А АЗ КАТО ДИ ДОЙДА КЪШ.:-):-):-)
85
1
 
3
 
! Отговори
L преди 7 години
Е щом ДАНС ще ги избира, може поне да са атеисти.
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 104Не ми и трябва да правя разлика. Това е Европа, където обществото е светско, изградено върху християнските ценности. Който идва да живее тук, трябва да приема и законите, и морала, и ценностите. Религия, призоваваща към убийство на "неверниците" и третираща жените като роби, няма място в модерното време.
83
8
 
5
 
! Отговори
До гост преди 7 години
ВИЕ ИСЛЯМА ВЪОБЩЕ НЕ ГО ПОЗНАВАТЕ...НАУЧИЛ СИ ЕДИН ИСЛЯМ ОТ ИДИЛЦИ...ТЕ НЕ СА НИКАКВИ МЮСЮЛМАНИ...ПРОВОКИРАТ И ЗЛОПОСТАВЯТ ИСЛЯМА И МЮСЮЛМАНИТЕ ИЗПОЛЗВАЙКИ ИМЕТО МУ. ВСЕКИ ИМА ПРАВОТО ДА СЕ ОБЛИЧА КАКТО ИСКА...БИЛО С БУРКА, ЗАБРАДКА...БИЛО С КИПА ИЛИ КАТО МОНАХИНИТЕ.
82
6
 
2
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
А ТИ ПРАВИШ ЛИ РАЗЛИКА НЕ САМО БУРКА...А И ХИДЖАБ, ЗАБРАТКА...
81
2
 
9
 
! Отговори
Гост преди 7 години
До 96Когато искаш да живееш в чужда държава на другия край на света, е нормално поне да приемаш местните правила. Бурката и покриването на косата е символ на потисничеството над жените, не право. По твоята логика жените сигурно имат право на бой, изнасилване и убиване с камъни. Този възглед е типичен за последовател на "религията на мира", чиито представители имат правна система от пред-античен тип.
80
1
 
1
 
! Отговори
до 90 преди 7 години
Не ми докай и няма кой да питам първо нарушение без паспорт глоба 50 лв при следващо може и затвор *** ти питай и после си приказвай няма изключения, щом искаш да си емигрант спазваш законите и правилата ако не искаш хващаш си пътя и отиваш другаде. Такива са законите туй че по селата няма полиция а отговорник дето отговаря за 4-5 села не променя закона. Но и не пречи и по селата да се напълни с жандармерия и полиия и ще си носиш паспорта.
79
0
 
0
 
! Отговори
бИжанци :) преди 7 години
бИжанци :)
78
3
 
4
 
! Отговори
До до 90 преди 7 години
ВЪРИ ИЗ БЪЛГАРИЯ И ПОПИТАЙ НЯКОЙ ДАЛИ ПАСПОРТ СИ Е ИЗКАРАЛ ВЪОБЩЕ...ПАСПОРТ СЕ ИЗВАЖДА АКО МИСЛИШ ОТ КЕФ ДА ПЪТУВАШ НЯКЪДЕ...И ГО НОСИШ ТОГАВА В ДЖОБА! А ТЕ КАТО СА НАУМИЛИ ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА ЕДВА ЛИ ПАСПОРТНОТО Е РАБОТЕЛО КАТО СА ПАДАЛИ БОМБИ...ДА БЕ ЩЕ ХОДЯ В ГРАДА ДА СИ ИЗВАДЯ ПАСПОРТ...ЛЕСНО Е ДА ГОВОРИШ КАТО НЕ ТИ ПАДАТ БОМБИ НА ГЛАВАТА!
77
3
 
4
 
! Отговори
До до 90 преди 7 години
"Няма такова нещо паспорта ти седи в джоба щом си тръгнал без тескерета някъде си береш гайлето, но щом много наcтояваш кажи си адреса ще се намерят няколко желаещи афганистанци да преспят в дома ти."В ТУРЦИЯ СЪМ...ИМАМЕ СИ 3 МЛН (ТРИ МИЛИОНА, 3 000 000) ПЛЮС НОВОРОДЕНИ НЕЗНАМ СИ КОЛКО...ВЪЙ ЩЕ МИ ВИКАТЕ ЗА 50 (ПЕДЕСЕТ) :-):-):-)МРЪДНИ СЕ МАЛКО В ЛЕВО.
76
4
 
4
 
! Отговори
До гост преди 7 години
"Каква интеграция може да има на хора, които мразят всички различни от тях? Какво се опитваме да направим с държавата си?"Кой забранява бурката...кой мрази тези, които не са от тях...???"ЗАЩО НЕ ЗАБРАНИТЕ АКО ВИ СТИСКА И КИПАТА НА ЕВРЕИТЕ" (Р. Т. Ердоган).
75
1
 
9
 
! Отговори
Започна се преди 7 години
Хайде братя Българи започна се инвазията, днес 50, после 1300-1400 а догодина 5000.Ние не можем да се оправим с половин милион *** който крадат от народа и ги издържа честния работлив народ.Нямаме нужда от още физици, художници и икономисти, стига сте вкарвали бурки и забрадени батмани.
74
3
 
3
 
! Отговори
до 90 преди 7 години
Няма такова нещо паспорта ти седи в джоба щом си тръгнал без тескерета някъде си береш гайлето, но щом много наcтояваш кажи си адреса ще се намерят няколко желаещи афганистанци да преспят в дома ти.
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия се множат като зайци и не приемат светските закони! Каква интеграция може да има на хора, които мразят всички различни от тях?....Като гледам ти как обичаш различните и приемаш законите. Разлика нямате. Ааа, освен, че ти не се размножаваш.
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какво паспортно те гони ве пундяк паспорта си седи в джоба ти ако не го носиш си престъпник"ВЪРИ ИЗ БЪЛГАРИЯ И ПОПИТАЙ НЯКОЙ ДАЛИ ПАСПОРТ СИ Е ИЗКАРАЛ ВЪОБЩЕ...ПАСПОРТ СЕ ИЗВАЖДА АКО МИСЛИШ ОТ КЕФ ДА ПЪТУВАШ НЯКЪДЕ...И ГО НОСИШ ТОГАВА В ДЖОБА! А ТЕ КАТО СА НАУМИЛИ ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА ЕДВА ЛИ ПАСПОРТНОТО Е РАБОТЕЛО КАТО СА ПАДАЛИ БОМБИ...ДА БЕ ЩЕ ХОДЯ В ГРАДА ДА СИ ИЗВАДЯ ПАСПОРТ...ЛЕСНО Е ДА ГОВОРИШ КАТО НЕ ТИ ПАДАТ БОМБИ НА ГЛАВАТА!
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега търсят закрила не са бежанци, а метежници и икономически емигранти. ...По света има над 3 млн икономически мигранти от българия.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как не забравиха да си заредят телехоните и да ги вземат като падаха бомбите ли тичаха до магазина да ги купува какви бомби падаха в Мароко ???....Ами телефони могат да си купят навсякъде ако техният е затрупан под развалините, но паспорти не продават във всеки телеком. Умно момче си, пък....
69
0
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 7 години
Бъркаш се много идват без документи казват че са от Сирия и бягат от войната там ама са повечето либийци и иракчани не са ли тия дето сваляха държавниците си, а сега търсят закрила не са бежанци, а метежници и икономически емигранти. В Ирак и Либия цари демокрация по тяхно желание да си седят там сега.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги заселват в други мюсюлмански държави! Те са им близки по традиции, възгледи, говорят същия език и затова там ще се чувстват много повече у дома си. Ами ако стане война в Пакистан, Саудитска Арабия или Иран, как ще ги интегрираме - направо да закриваме ЕС и да приемаме шериата, така ли?