"Борисов 3" цепи патриотите на 3: С отделен договор за всеки?

Вариант: ВМРО получава министри, НФСБ – пост в НС, "Атака" – нищо
4 апр 2017 12:23,
171
"Борисов 3" цепи патриотите на 3: С отделен договор за всеки?
Снимка: архив БТА

ГЕРБ може да подпише отделни споразумения с трите партии в "Обединени патриоти" за влизане и подкрепа в парламента на "Борисов 3". Това е един от вариантите, която обмислят в партийната централа на бъдещите управляващи.

С три отделни споразумения ГЕРБ ще се застрахова срещу евентуален разнобой между партньорите в патриотичната коалиция както стана с тези в РБ.

Още по темата

В партията на Борисов обмислят да предложат на ВМРО и Красимир Каракачанов министерски пост, а на Валери Симеонов – не, пише "24 часа".

При този вариант лидерът на НФСБ щял да остане в парламента и много вероятно било да получи зам.-председателски пост в ръководството на Народното събрание. Така той щял да бди и за дисциплината в групата на патриотите, докато Каракачанов е в изпълнителната власт.

Категорично извън изпълнителната власт ще остане и лидерът на "Атака” Волен Сидеров.

Според започзнати имало сигнали, че въпреки зелената светлина от Брюксел за кабинет с патриотите, нямало да се погледне добре, ако в него участват Симеонов и Сидеров, защото имат славата на радикални националисти.

В ГЕРБ отчитали и факта, че тежестта на ВМРО в групата е значително по-голяма от тази на останалите. Каракачанов има 11 депутати срещу 9 за НФСБ и 7 на "Атака".

Отпаднал е вариантът Каракачанов да става шеф на НС. Засега Борисов бил склонен да му даде отбраната въпреки очакванията постът да се пази за бившия шеф на Генщаба ген. Константин Попов.

Все още не е ясно дали преговорите между ГЕРБ и Патриотите днес ще продължат. Вчера, въпреки очакванията, разговори нямаше.

"Чакаме, на повикване сме, държим си включени телефоните. Като получим SMS, веднага хукваме.Това е нарочно, за да се заблуди класовият враг, за да не е ясно къде ще бъде срещата", пошегува се вчера Валери Симеонов.

Той направи изказването в Съдебната палата, където бе призован като свидетел по делото срещу бившата барета Алексей Петров за пране на пари.

"По време на предизборната кампания някои от позициите на ГЕРБ се промениха, което означава, че можем да намерим общ език", добави Симеонов.

"Ние сме коалиция от три партии, а те са една партия. Нормално е да има различия. В едни преговори всеки е склонен на някакви отстъпки", каза още той вчера. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая няма да я бъде.Един патриот е герой. Двама патриоти са чета. Трима патриоти са чета с предателСигурен съм, че ппървият Юда в патриотичната чета ще е Волния Психар, което неминуемо ще доведе до нови избори, освен ако ББ не се е подсигурил с патериаци от Марешки или от ДПС.
106
19
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
129 руските сънищa не вървят в Бългaрия! всички проучвaния преди дa се нaтресе при ПФ, дaвaхa зa Болен и рускaтa му aтaкa под 2%!!!!!!!!!!!!!! Нaй- влиятелнaтa пaтриотичнa пaртия е НФСБ, и пaк тaкa ще бъде!
105
0
 
48
 
! Отговори
Joko преди 7 години
""Борисов 3" цепи патриотите на 3".... Парен каша духа !
104
1
 
47
 
! Отговори
АКО..... преди 7 години
АКО СЕ СМЕТНЕ ЗА КОЙ НАЙ-МНОГО СА ГЛАСУВАЛИ ОТ ТРИТЕ ПАРТИИ СЪС СИГУРНОСТ ЗА СИДЕРОВ НАЙ-МНОГО И ЗА КАРАКАЧАНОВ НАЙ МАЛКО - НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА КОИТО СА ХАРЕСВАНИ ОТ БЪЛГАРИНА НАЙ МАЛКО
103
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симеонов е бългaрски пaтриот, възгледите му съвпaдaт с тези нa нaшите Възрожденци- Бългaрия в Европa и с европейците! Рaзбирaемa е омрaзaтa нa русофилите, те винaги сa предaвaли Родинaтa ни!
102
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естетсвено, че герп са еволюирали бай Симеонов, то за очаквания келепир какво друго да кажеш, а ти еволюира ли, нали не искаше ББ за премиер. м....а ви... г...дна нагаждачи проти..вни
101
2
 
60
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Бойко пак ще действа с "Разделяй и владей", както с пишман-реформаторите. И ако му се хванат на въдицата, на следващите избори обединените патриоти ще отидат там, където отидоха след тези избори реформаторите.
100
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОП беше огромнa грешкa нaложенa от решетников, рaзпaдa нa тaя синекурнa оргaнизaция е неминуем, ПAТРИОТИТЕ в Бългaрия сa против ОП, зaтовa не глaсувaхa зa този турлюгювеч
99
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сократисда му крещи Волен посред нощите "ти знайш ли кой съм аз, бе ченге!"
98
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
115 Я питaй Симеонов и Кaрaкaчaнов дaли сa " зa излизaне" от ЕС и НAТО, внимaвaй сaмо Симеонов дa не ти рaзбие мутрaтa хaхaхa. Глaсувaх зa ОП сaмо зaрaди НФСБ, a не зa руското ме.ке.ре болен от aтaкa! ФAКТИЧЕСКИ СЕГA СЕ ВРЪЩA НA СЦЕНAТA ПФ, БОГ С НAМИ И ДОЛУ русия!
97
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големия пиниз ще е ако каракачанския сюнгер стане министър на отбраната. Ще вземе да рипа да се върне соц. презумцията "Пълнолетен български гражданин от мъжки пол се наказва с две години лишаване от свобода" /казарма/. Кьорав мъж под 30 години няма да остане в задунаявская губерния.
96
2
 
48
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Патриоти са, душа дават,с ГРОБ да управляват!
95
0
 
41
 
! Отговори
Европрокопиев преди 7 години
До Киро кофражистаАбе, днес нямате ли опорни точки за Русия и Севена Корея?
94
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ауу баууу това е положението герберски платени пикни - това е последния танц на вожда ви - тиквата
93
1
 
35
 
! Отговори
Вещо лице преди 7 години
До Надя НиколоваТи гледай себе си, а не Каракачанов.
92
0
 
33
 
! Отговори
тато преди 7 години
До Христо И на къде вървим, към пропаста.
91
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, ако са "патриоти", аз съм Чингиз Хан!
90
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименревaт русофилите РЕВAТ, НО ТAКA ОТСЪДИ НAРОДA!- не се напъвай толкова че сте се .............до шия, ще го вкусиш максимум след два месеца
89
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
101,НЕ ТАКА Е ОТСЪДИЛ НАРОДА.Така отсъдиха ромските гласове и администрацията,която беше сплашвана с уволнения,а също и крпоративния вот.Не се прави,че не знаеш.
88
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
aуууу руските ро..лове гледaт склеротикa вучков хaaaхaхaхa