Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!

Той очаква позицията на българския президент за удара на САЩ срещу Сирия
8 апр 2017 12:24, Елка Василева
527
Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

"Кремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави", заяви бившият външен министър и политолог Даниел Митов пред bTV по повод американската атака срещу военна база в Сирия.

"През 2008 г. Русия окупира части от територията на Грузия, преди две години анексира Крим – територия на суверенна съседна държава и дестабилизира Източна Украйна. Агресия след агресия срещу суверенни държави, а в същия момент помага и прикрива един сатрап, който обяви война на собственото си население, която продължава вече 6 години и уби стотици хиляди души", допълни още Митов.

Още по темата

Бившият външен министър отхвърли сценария, че атаката на САЩ в Сирия прилича на тази в Ирак. "Тук химическо оръжие има", категоричен е Митов.

По думите му разследването ще покаже със сигурност дали става въпрос за отровния газ зарин, но "по-голямата част от данните сочат, че режимът на Башар Асад за пореден път използва химически оръжия на територии, които не владее срещу мирно население".

"Червената линия е използването на оръжия за масово поразяване. Ако няма последствия, това означава, че се дава зелена светлина. Червените линии бяха превърнати в зелени светлини", допълни Митов.

"Русия не е в добра в ситуация – или не е успяла да гарантира елиминирането на химически оръжия от страна на режима, или съучаства във всичко", смята Митов.

"Липсва ми позицията на българския президент", каза Митов по повод българската реакция на бомбардировките на САЩ срещу Сирия. "Тук президентът носи пълна отговорност", категоричен е Митов.

По повод скандала с условието за уседналост за гласуване на парламентарни и президентски избори, Митов каза, че не одобрява намесата на президента Румен Радев в казуса. "Да изчака 2 седмици, да дойде редовно правителство, с което да говорят какви промени да се правят. Това е ОК. Но в рамките на служебен кабинет да упражняваш подобен натиск…", коментира бившият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
4
 
19
 
! Отговори
extremist преди 7 години
"Тук химическо оръжие има"- АБЕ МИТОВ СТИГА СИ ГО НАГЪВАЛ ТОЯ БОБ БЕ....
317
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами МИТОВ, дано решат че у мазето си нямаш ,и да ти утрепат къщурката, само по предположения. Без доказателства ???
316
3
 
14
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Този тип още ли е в България!
315
17
 
4
 
! Отговори
третретретерт преди 7 години
Русофилите са най-*** племе на света- ето малко скорошни факти, които доказват колко много ни обичат руснаците. Когато миговете щяха да се ремонтират в Полша, тези алкохолици нарушаваха въздушното ни пространство по няколко пъти седмично за да вдигнат нашите мигове и да им изтече ресурса. След като им се подредиха картите, спряха да нарушават пространството ни. Тяхната цел са нашите мангизи и са големи късметлии,че народът ни е толкова ***. Благодарение на вас трябва да търпим тъпия ал бънди
314
2
 
13
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Кой те е питал тебе бе пъшлек грозен? Я си ходи в Америка да си правиш минети на клиентелата си и стига ни срами държавата с тъпите ти изказвания.
313
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов, ти няма ли да се връщаш при господарите си или вече не им трябваш?С предателите е така - никой не ги уважава и никой не ги иска!Айде - чиба!
312
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много му се радвате на този!
311
5
 
16
 
! Отговори
да преди 7 години
ду'хайте го, с'оросоидиПрезидентът Радев ви навря в *** г'ъз, където ви е мястотоза това и ревете като на'срани..пребитата ви Америка си заминава
310
4
 
25
 
! Отговори
М.Петров преди 7 години
Гн. Митов, мисля, че обикновените българи не носят "адмерикански очила". Десетилетия наред сме свидетели на агресията на САЩ във всички точки на света, а също така и на балканите, прикрита под формата на умиротворители. Колкото до Украйна, Крим и Русия, явно в училище сте били много слаб по история.
309
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О С Т А В К Адругарю Главнокомандващ
308
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега стана ясно как льотчика е ''пазил'' въздушното ни пространство.
307
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Позитановската престъпна групировка чака инструкции.
306
1
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Има ли пилот в самолета?
305
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам бая проруски шушумиги са активирани ама и това не може да даде кураж на чехльото президент да излезе с позиция...така яко се е покрил завалията.
304
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Про.стак!!! Същия като тиквата!
303
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ви ли е гнус дя пакязвате тая ***- после зящо младите били сбъркани и не ставали за нищоами постоянно им показвате продажници като добър пример
302
5
 
21
 
! Отговори
53625 преди 7 години
Даниел Митов точно ли да говори за Русия и външна политика! Скрийте ги тези недоразумения - не им давайте трибуна - само бели докарват.
301
3
 
25
 
! Отговори
Ира преди 7 години
Какъв апломб, каква категоричност, нямя сянка на съмнение, просто глупав папагал... Няма опасност да се откроите скъпи господине!
300
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
явно тъпоумието е заразно ......този много българи е инфектирал!
299
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
da го/я spohodi taralejo s edin bodil i stereo disagite