Изоставане: 23 са неприетите законопроекта, изисквани от ЕС

Кабинетът одобри план за шефството ни на Европейския съюз
6
Изоставане: 23 са неприетите законопроекта, изисквани от ЕС
Архив: Булфото

23 неизпълнени мерки, произтичащи от членството ни в ЕС, са законопроекти.

Девет са внесени в 43-ото Народно събрание, но не са приети до неговото разпускане, което ще доведе до значителни закъснения в изпълнението на тези мерки, става ясно от доклад за изпълнението към 31 март на Плана за действие за 2017 г. с мерките, произтичащи от членството на България в ЕС.

Общо 95 мерки са със срок на изпълнение до края на март, като от тях са изпълнени 53. Неизпълнението представлява 44,2% при 56,5% в края на февруари.

В доклада се посочва, че по-високият процент неизпълнение ще бъде запазен в следващите месеци, защото 44-ото Народно събрание не е започнало своята дейност.

За останалите 14 законопроекта отговорните ведомства следва да положат допълнителни усилия за ускоряване процеса по тяхното разработване, пише още в доклада.

От неизпълнените мерки 20 са свързани със стартирали процедури за нарушения. Към доклада са приложени директивите на ЕС в областта на Вътрешния пазар (Single Market Scoreboard), с изтекъл срок за транспониране до 30 ноември 2016 г. – седем директиви, както и 10 директиви със срок до края на май 2017 г.

Днес правителството одобри Комуникационен план на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Страната ни ще поеме председателството в периода януари-юни 2018 г.

Основната цел, заложена в плана, е повишаване информираността на българските и останалите европейски граждани за приоритетите в работната програма на Триото председателства – Естония, България и Австрия, в периода юли 2017 г. – декември 2018 г. 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До Кирил Софийски
Ех, това реване за пари...а работата от която да дойдат кога ще я дадете?
4
2
 
3
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 3 години
Най-важния за хората законопроект -за нормални доходи нужни ни за живот. Политиците са изцяло в услуга на Бг."бизнесмените " , не си и помислят да го разгледат даже!Да изгониме продажните политици от живота си ! Да изметеме ***. Искаме незабавни мажоритарни избори !!!! Стига мръшляци в парламента !
3
0
 
4
 
! Отговори
Темида преди 3 години
Там съм...дано повече хора се организират. Безнаказаността и липсата на съд и справедливост идва в повече вече.
04,05,2017!!!!!
2
1
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България
"Изборът на хората"
04.05.2017г.
пл. "Народно събрание"
Стига са се подигравали с народа!
Ти решаваш!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече като чуя ЕС и започва да ми се повдига.