Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция

Каквото е направено, това е платено, посочи лидерът на ГЕРБ
23 апр 2017 14:37, Красимир Ангелов
270
Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция
Снимка: БТА

Не е вярно, че е била договорена двуредова ограда по границата с Турция, а е изградена едноредова. На места оградата наистина е с един ред, тъй като бежанският натиск беше много голям и тя трябваше максимално бързо да бъде издигната по цялата сухопътна граница, това е и платено, обяви в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На местата, където е необходимо, обаче, съоръжението е от два реда, уточни бъдещият премиер.

Още по темата
Така той отговори на президента Румен Радев, който преди 2 дни посочи, че "съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова“. Ще настоявам истината да бъде изяснена", категоричен беше Радев при посещението си в Хасково.

"Изградени са огромни пътища край границата, които ще бъдат "накичени" с термокамери за движение. Сега полициите ще могат бързо да стигнат до всяка точка по границата", допълни той.  По думите му целта е била максимално бързо да се подпре цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно органите на реда да я пазят.

"Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил", допълни още Борисов.

Той посочи, че оградата не може да спре бежански поток, но ще помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. "Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда", подчерта още той.

Лидерът на ГЕРБ присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в квартал "Аврен" в Ямбол. На въпрос от журналисти за какво ще се помоли в днешния ден, преди съставянето на правителството, Борисов отговори: "За спокойствието и стабилността на държавата."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
4
 
9
 
! Отговори
keke преди 7 години
Буда е един и Винету е негов пророк!!!Управляваййй БууууДа, само така, скъсай им шортитититте!!!Управлявай БууууДа те го заслужават!!!
188
1
 
12
 
! Отговори
шапкар преди 7 години
Даже триредова е поръчана.
187
3
 
23
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Всички гласували за партията на този са също като него и ще носят отговорност наравно с него!!
186
26
 
5
 
! Отговори
мачу пикчу преди 7 години
За сетен път шофьора на самолет показва , че когато господ е давал моък на моста той е правил учения и е минал под моста....Иска да раздели нацията.....мусор
185
4
 
25
 
! Отговори
азс преди 7 години
абей бай х*й колко па толко ти порасна работата та и на президента даваш акъл. .айде да видим т*ко колко ще изкараш тоя мандат.пфу!
184
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Уво 75, брат и мини имаше! И после печелиш десет дена отпуск за чифт уши! Ама майка ми, сестра ми и жена ми си спяха спокойно. А милицията не даваше ***.лата да бръмне. Сега... Разграден двор! Толкоз брат.
183
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Радев преди всичко трябва да се обяснява много бавно. Добре е генерала да си води и записки. Накрая ако имате късмет може и да разбере. Иначе не е лош човечец.
182
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да де ама Генерала иска прожерка а не Герб-News
181
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като цяло мигрантския натиск към Европа намаля значително,който е искал да влезе е влязъл, но България изплющя 200млн., от които реалната стойност на афифоградата, е не по-голяма от 20млн., другото е излапано от приближени фирми, и върнато,,ресто" за,,генерала"( нещо, като санирането )
180
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва кльон със сигнализация и видео и термокамери. Физическа охрана, арести, 5-10 години затвор или незабавна екстрадиция обратно.
179
3
 
18
 
! Отговори
Неразбрал преди 7 години
В качеството на какъв отговаря бай хай? В момента е пресен дупедат!
178
1
 
16
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
Да направят стабилна двойна ограда като в Унгария, автопатрули да контролират постоянно между двете огради. Така се прави, браво на ВИКТОР ОРБАН !
177
2
 
16
 
! Отговори
Уво 75 преди 7 години
"Той посочи, че оградата не може да спре бежански поток, но ще помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток." По мое време и птичка не можеще да прехвърче над границата. След две предупреждения стреляше се на място. Сега нашествениците да влизат "контролирано" - това е задачата на полиция и армия, а не да ги връща. Да там ни доведе слугуването към Брюксел, Берлин и Анкара. България да се присъедини незабавно мъм ВИШЕГРАДСКАТА ЧЕТВОРКА !
176
0
 
16
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
И десет странна телена ограда да има пак ще я срежат, защото е телена, а не е бетонна. Като ще се прави нещо поне да е както трябва.
175
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди, като ги питаха,'що е толкова скъпа, отговорът беше, че била двуредова, сега обаче била едноредова изначално...тези така яко се увъртолиха в лъжи, но мат'ряла се радва, троловете скачат, като изоглавени от позиция на позиция, циркът е пълен, чака ни пореден полумандат иди0тизъм, лъжи и кражби.
174
0
 
3
 
! Отговори
До 193 преди 7 години
Ти в кой клас си? Не учите ли правопис?
173
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Да се хващат трафиканти".А кой ще ги хваща.Някой???Вие ще гледате по телевизията и ще говорите поредните глупости. Дела трябват а не плямпане.
172
0
 
4
 
! Отговори
до 193 преди 7 години
Без запетайки и без пълен член , явно си стигнал до 3-то отделение.
171
1
 
10
 
! Отговори
марко корлеоне преди 7 години
Безподобен лъжец е барон Мюнхаузен , но Рапонья го надмина
170
2
 
17
 
! Отговори
Страхливци??? преди 7 години
По мое време имаше граница ,кльон, бразда и граничари .Млади момчета ,като всичките тия които сега седят на клавиатурата и дават акъл,плюят и,,много разбират.Поста на границата и ,,поста" в сайта са две коренно различни неща.Защо не влезете в казармата и да станете граничари бе умници невръстни.Нали мислите за доброто на България ,ама друг да го свърши, мишкки страхливи.мамини глезени синчета. Нищо не знаете и нищо не можете поне не се,,мешайте "в неща от които нямате хал-хабер.Пишлигари.