Борисов още не реди министри. Лесно се слагат, лесно се махат...

Длъжни сме да направим правителство, обяви лидерът на ГЕРБ
125

Снимка: Dnes.bg

Министри не са обсъждани и най-добре това било да стане на 3 май, смята бъдещият премиер Бойко Борисов.

Очакванията на всички са, че на 4 май новото правителство ще положи клетва, като още се работи по програмата на бъдещата власт.

"Темата министри не е отваряна, нито едно физическо лице не е обсъждано и то по мое лично настояване и се радвам, че патриотите го приеха, министрите най-лесно се слагат, защото най-лесно се махат", отсече той след консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
Борисов е убеден, следващият кабинет го чака огромна работа и това не било "нито за удоволствие, нито за хвалба и радост".

По време на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е запознал държавния глава с тежките преговори, които водят с Обединените патриоти и то в много сложна вътрешна и международна ситуация.

"По волята на народа, както ни е разпределил в парламента, сме длъжни да направим правителство, защото всякакви други формули дори и математически не излизат и имайки опит от предишни години се опитваме да изчистим всеки детайл в коалиционното споразумение, за да е стабилно в рамките на 4 години правителството", коментира Борисов.

Той обаче никак не хареса поведението на БСП и обвини червените, че не са градивната опозиция, за която се представят като една от причините за упреците му е отказът на соцлидерката Корнелия Нинова да остави в редовния кабинет служебното вице Деница Златева.

Борисов се оплака, че чул от социалистите, че щели да помагат на кабинета по важни теми, но явно не го правели.

"Пореден популимъм и хвърляне на прах в очите, защото председателството на ЕС е една от най -важните теми, които предстоят и заради това предложихме да се обединим .... е каква конструктивна опозиция? Още не е заглъхнало ехото от победата ни на изборите и започва да се говори кога и как щяло да има нови, що за конструктивност е това?", разкрикитува Борисов.

"Имаме вече ядрени реактори за милиарди и тези, които ги довлекоха и тези които щяха да правят седми реактор на "Белене", и фирмите, които щяха да работят, сега са в несъстоятелност и може би още 5 милиарда долара щяхме да даваме, ако не бяхме взели решение тогава", продължи с упреците към БСП бъдещият премиер.

Според него е напълно безотговорно поведението на социалистите, които загубили изборите, да говорят как щели да вдига доходи и пенсии и да купуват техника, защото това щяло да струва твърде много.

В същото време той благодари на Радев, който пък стана президент с номинацията на левицата, че проявил разбиране, защото "явно за няколко месеца е разбрал колко е тежък кръстът на управляващите".

Според Борисов "в президентството има здраво мислещи хора и с общи усилия може тези забатачени, тежки неща през годините" да се оправят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
21
 
! Отговори
Г-н Пинокио! преди 7 години
Г-н Пинокио пак се изказа:"Аз съм ***, и Вие сте проЗти, затова се разбираме" - това са му избирателите.Кога ще върне 27 милиарда заеми за 8 години? Защо спря Белене и Южен Поток? Направи ни икономически зависими от Турция.Увеличи ток, парно, вода. Незаконни винетки. "Ало, Ваньо!", "Мишо Бирата", незаконни арести, осъдени сме в Страсбург. Къде е бетонната ограда на границата? КТБ? Увеличи билетчето. Пръсна 2 милиарда за саниране. Незаконно усвоиха парите от Здравната каса.Предател!
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТ" НА СИДЕРОВ БЕШЕ МНОГО ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ, НО "ЗЛАТНИЯТ Г.ЪЗ" НА СИДЕРОВ ВЕЧЕ Е МАЛКО ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА БАЙХУЙ?! ИНТЕРЕСНО НАЛИ???
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се дадат на Путин координатите на Министетски съвет. Като почне да пуска бомби по Нато първо да почне оттам.
69
1
 
12
 
! Отговори
КОШМАРA-АТАКА преди 7 години
Пред ресторанта се виеше опашка от блюдолизци, чакащи да му поднесат подаръка си и раболепно да му стиснат ръката. Наскоро Владислав Горанов обяви Волен за най-умерения, най-опитния и най-умен политик. ВОЛЕН И БОЙКО РЪКОВОДЯТ ДЪРЖАВАТА ЗАЕДНО. ТЕ КАКВОТО КАЖАТ ТОВА СТАВА. А ТЕ КАЗВАТ- НЯМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДОХОДИ ЗА ДА НЕ РАЗКЛАТИМ СТАБИЛНОСТТА. ЗАТОВА БАЧКАЙТЕ ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ И НЕ СИ ПОМИСЛЯЙТЕ ЗА ПРОТЕСТИ ЧЕ....ЩЕ ИГРАЯТ ПАЛКИТЕ ЕЛЕКТРОШОКОВИ. ИМАМЕ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА 4-ГОДИШЕН МАНДАТ!
68
0
 
14
 
! Отговори
КОШМАРA-АТАКА преди 7 години
ВОЛЕН И БОЙКО- ДВАМАТА НАЙ СИЛНИ МЪЖЕ В БЪЛГАРИЯ КОИТО Я РЪКОВОДЯТ ЗАЕДНО. ПРЕДИ 4 ДНИ НА РОЖ.ДЕН НА ВОЛЕН ДОЙДЕ ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА ГЕРБ В КРАКАТА МУ-Дойде целия ГЕРБ и то от премиер нагоре.На купона по случай рождения ден на Сидеров се затътри не само Борисов, но доприпка и Цветан Цветанов, заедно с бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който пък подари на домакина огромна икона. Пристигнаха и социологът Кольо Колев, русофилът Николай Малинов, сума ти депутати и жадни за сензации журналисти, които никога няма да напишат истината.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГАТО ЗАПОЧНЕ ПЪРВОТО СЕРИОЗНО ЗАСЕДАНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА И ВСИЧКИ СА ВЪТРЕ.....ЩЕ ТРЯБВА С ПАРИТЕ КОИТО СА ОСТАНАЛИ НЕОТКРАДНАТИ ВЕДНАГА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ САНИРАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА.КАТО СЕ ПЪРВО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ВРАТИТЕ И ПРОЗОРЦИТЕ,ЗА ДА НЕ МОЖЕ НЯКОЙ ДА ИЗБЯГА,А СЛЕД ТОВА НА "ПЪРВО ЧЕТЕНЕ" МОЖЕ ДА ИМ СЕ ПУСНЕ МАЛКО ГАЗ ОТ ТОЗИ НА ХИТЛЕР,НО БЕЗ ДА СЕ ПАЛИ,А НА "ВТОРО ЧЕТЕНЕ" ЩЕ ВИДИМ...............МОЖЕ И ДА ГО ЗАПАЛИМЕ ЗА ПО-СИГУРНО!
66
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големия комунист у тая държава се нарича Борисов. Накрая ще му дигнат един мавзолей на мястото на оня предишния. Да не се уморяват хората да ходят да хвърлят камъни чак на гробищата.
65
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНАРОДА ОБИЧА БОРИСОВ, ЗАЩОТО БОРИСОВ ПРЕЧУПИ КОМУНСТИЧЕСКИТЕ ТЕРОРИСТИ
64
5
 
3
 
! Отговори
КОШМАРA-АТАКА преди 7 години
ЛИКУВАЙТЕ- ГЕРБ+ ПАТРИОТИТЕ! МНОГО СМЕ- СИЛНИ - СМЕ- БОГАТИ СМЕ! А ВИЕ СТЕ БЕДНИ,ГЛАДНИ,БЛЪСКАЩИ САМО ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ- ХРАНА,РАЗХОДИ И КОНСУМАТИВИ.И ТОВА АКО Е ЖИВОТ А САМО СЪЩЕСТВУВАНЕ. ЗАПЛАШВАТЕ НИ С ПРОТЕСТИ ЛИ НА 4 МАЙ? ЩЕ ВИ БИЕМ И ПРОГОНИМ. КАКТО ПРЕДИ 10 МЕСЕЦА В РАДНЕВО КОГАТО ВЪСТАНАХТЕ СРЕЩУ РОМСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ. ПРАТИХМЕ ЛИ ВОДОНОСКИТЕ С ЛЕДЕНА ВОДА А? САМО НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙТЕ ЗА ПРОТЕСТИ- ВЕЧЕ БОЙ С ПАЛКИ,ЩИТОВЕ,СЪЛЗОТВОРЕН ГАЗ И СТРУИ ЛЕДЕНА ВОДА ЗА ДА СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ ОТ ПНЕВМОНИЯ!ПОБЕДА
63
11
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АнонименКато гледам кой стана президент на САЩ и кой спечели първи тур във Франция, Нинова знаеш ли кога ще вземе власт? НИКОГА.
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали Нинова ще идва на власт не знам. Но народа толкова мрази Борисов, че как спи нощно време само той си знае. Сигурно щото кожата му е биволска и нищо не го интересува само да е у властта.
61
10
 
2
 
! Отговори
Циник до 63 преди 7 години
Цитат :"....им слогува в новите апартаменти."Ум царува, ум робува, ум патки пасе!Като гледам колко си грамотен...ти трябва всеки път упътване - да си вдигнеш гащите!Проссс...по-проссс...бесепар!
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАТРИОТИ-ПРЕДАТЕЛИ-ВОЛЕНЕ КЪДЕ ТИ Е 500 ЛЕВА МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ И 1000 ЛЕВА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА? НАЛИ СИ В УПРАВЛЕНИЕТО ВЕЧЕ!!!ПЕД.АЛ!!!ТАКА НАРИЧАМ ЛИЦЕ ОТ МЪЖКИ ПОЛ,КОЙТО НЕ ДЪРЖИ НА ДУМИТЕ СИ!!! (ТО СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА БАЙХУЙ)
59
1
 
11
 
! Отговори
до кошмара Атака преди 7 години
Ти ще видиш богаташче на 4 май как няма да почнете изобщо мандата.
58
1
 
13
 
! Отговори
Вярно е преди 7 години
Сега наистина прочетох в интернет тяхното коалиционно споразумение. 1-вата точка никакво подаване на оставка дори и при извънредна ситуация. Единствения шанс както каза експерта по сваляне на правителства професор Людмил Георгиев- "Вече на ход е улицата- с крадените милиарди тези крадци се бетонираха във властта вечно". Протести,но стотици хиляди,и тези 3 милиона 600 хиляди души които не гласуваха омерзени и едвам живи от глад. Но масови протести и тогава полицията от безпомощност ще свали щитовете пред многобройните протестиращи както при протестите за тока преди 3 години. Иван Петров ръковод
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СПОРЕД ОФИЦИАЛНАТА МЕЖДУНАРОДНА СТАТИСТИКА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ ГЛАДУВАТ,А СПОРЕД НЕОФИЦИАЛНАТА 6.9 МИЛИОНА!!! ОТРЕЗАЛ СЪМ ЕДНИ ДЕБЕЛИ СОПИ И МИСЛЯ ПО ТОЯ ПОВОД ДА НАПРАВЯ ЕДНА РАЗХОДКА ДО СОФИЯ,ЯВНО САМО С ДОМАТИТЕ НА БОСИЯ ТИЯ ***.ОТИ НЯМА ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ВЪРХУ ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА!!!ДОКОГА НЕКАКВИ СИ 11% ***.ИЛИ ЩЕ ЕБ.АВАТ МАКЯТА НА ОСТАНАЛИТЕ 89% ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ???ДОКОГА???АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ!!!
56
7
 
4
 
! Отговори
КОШМАРA-АТАКА преди 7 години
ГЕРБ С Великите Български Патриоти има подписано коалиционно споразумение- 1-ва точка никакво подаване на оставка 4 години каквото и да се случва. Така че бедняци и голтаци се пригответе за пълен 4-годишен мандат от 4 години на великите Български патриоти. В интерес на истината много от вас няма да дочакате края на мандата. Ще *** от глад и студ. Помните ли преди 2-3 месеца зимата какви сметки за ток и парно плащахте? Помните ли как вземахте заеми да ги платите.Още по голям глад ви чака ,недоимък,лишения и кучешки живот.
55
1
 
9
 
! Отговори
а преди 7 години
Подписаното от Борисов не струва и хартията на която е подписано.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стабилност, защото е голямо шубе. Под стабилност разбира да няма протести, обаче този комфорт приключи.
53
7
 
3
 
! Отговори
КОШМАРA-АТАКА преди 7 години
Имаме най стабилната коалиция в новата история на България! С най честните политици които за няколко години направиха Българина един от най богатите Европейци. Тези политици са Волен Николов Сидеров и Бойко Методиев Борисов. Коалицията е стабилна особенно когато близки приятели са начело. Българина ликува и празниците със съставянето на новото правителство започват. Още повече след като се подписа споразумението в което 1-ва точка е през тези 4 год. премиера да не подава оставка в никакъв случай